УЕФА готви промени в Шампионската лига

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
matador
Контакти:

Re: Уефа готви промени в Шампионската лига

Мнениеот matador » 15 авг 2016 16:32

Thsmith написа:
matador написа:
Thsmith написа:
olympic teteven написа:Пълно безумие! Вместо да се работи в посока да се даде още по-голям шанс на отборите от по-малките държави, те решават да си правят турнир само за тях си.

За какво да се дава шанс на отбори от малки държави при положение, че никой не се интересува от тях? Иначе така поставени промените не ми допадат, но иначе бих подкрепил дори по 6-7 отбора от освновните първенства да влизат в този турнир. Смятам, че е много по интересно да участват Ливърпул, Челси и Юнайтед, а не Марибор, Астана и Апоел никозия....

Сега никой не им пречи да играят но в момента не са достатъчно силни :roll: Ако теб не те интересуват отборите от малките държави други се интересуват.

и кой точно се интересува? Я кажи ти колко мача гледа на някой малък отбор в ШЛ, някой излъчва ли изобщо такъв мач освен в страната на този отбор?
Марибор примерно какъв интерес би породил в който и да е извън феновете на този отбор? И какво интересно би имало в мач чиито победител е предизвестен 90 на 100?
Много хора говорите за малките отбори и как трябва да имат шанс, но никой не сяда да ги гледа или коментира.

До сега в ШЛ гледах ПАОК-АЯКС и Стяуа-Спарта Прага в ЛЕ Арука-Хераклес и АЕК - Сент Етиен ;) От повечето от мачовете бях доволен най-вече от Стяуа-Спарта Прага стана много добър мач.На трибуните имаше близо 40 хиляди явно към Стяуа има не малко интерес ;) Много не ми пука дали към отборите има голям интерес или не това изобщо не е важно.Всеки би искал да гледа в ШЛ и отборите на Ливърпул,Челси,Милан,Интер,Ман Юн,Валенсия,Борусия и други но да заслужат участието си.Като стана дума за Стяуа дано бият Сити 8-)

На линия
Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Re: УЕФА готви промени в Шампионската лига

Мнениеот Thsmith » 15 авг 2016 18:55

doktora25 написа:
Thsmith написа:и това колко мача те накара да гледаш на тези отбори?

Какво значение има това? Футболът трябва да се развива и то не само на 4-5 места, а това може да стане единствено чрез разпределение на паричните потоци между клубове от възможно най-голям брой държави. Какво значение има дали аз ще гледам даден мач или не? Да не говорим, че колкото на някой може да му е безинтересен мач с участието на Марибор или български клуб, толкова на мен ми е безинтересен мач между 3-тите/4-тите отбори в Португалия, Франция и Испания примерно.

Чааакай сега. За какви парични потоци говорим? От къде ще дойдат тези пари? Нали не смяташ, че големия брой държави може да генерира някакъв паричен поток? Ако формата е само шампионите, ТВ правата ще носят приходи като нашата А група и никой няма да плаща за тях. BBC ли ще вземе Разград и Марибор или ще разчиташ на БНТ да генерира паричен поток?
Значението е,че от това дали гледаш мача (не визирам конкретно теб, а зрителят като цяло) идват пари. Спонсорите плащат за да гледа някой отбора им, а не за да ги гледат роднините на играчите. Няма зрители = няма пари.

Съвсем друга тема е това колко е помогнало за развитието на футбола в дадена държава това участие и паричен поток. Аз поне не виждам А група да е станала по добра или по гледана след участието на Левски или на Разград. Точно обратното, но това не е предмет на дискусията.
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
doktora25
Контакти:

Мнениеот doktora25 » 15 авг 2016 21:12

Thsmith написа:
doktora25 написа:

Какво значение има това? Футболът трябва да се развива и то не само на 4-5 места, а това може да стане единствено чрез разпределение на паричните потоци между клубове от възможно най-голям брой държави. Какво значение има дали аз ще гледам даден мач или не? Да не говорим, че колкото на някой може да му е безинтересен мач с участието на Марибор или български клуб, толкова на мен ми е безинтересен мач между 3-тите/4-тите отбори в Португалия, Франция и Испания примерно.

Чааакай сега. За какви парични потоци говорим? От къде ще дойдат тези пари? Нали не смяташ, че големия брой държави може да генерира някакъв паричен поток? Ако формата е само шампионите, ТВ правата ще носят приходи като нашата А група и никой няма да плаща за тях. BBC ли ще вземе Разград и Марибор или ще разчиташ на БНТ да генерира паричен поток?
Значението е,че от това дали гледаш мача (не визирам конкретно теб, а зрителят като цяло) идват пари. Спонсорите плащат за да гледа някой отбора им, а не за да ги гледат роднините на играчите. Няма зрители = няма пари.

Съвсем друга тема е това колко е помогнало за развитието на футбола в дадена държава това участие и паричен поток. Аз поне не виждам А група да е станала по добра или по гледана след участието на Левски или на Разград. Точно обратното, но това не е предмет на дискусията.

Въпросът е да се намери златната среда между двете неща, да не се дават крайни оценки и обобщения, а да се прецизират цифрите така че хем интересът да е достатъчно голям, хем генерираните пари да отиват в по-голям брой държави.

Какво би се получило при предложения формат?
Половината места се резервират за отбори от 4-те най-големи първенства. Да кажем, че те биха генерирали достатъчно голям интерес. 5 места се резервират за "шампионския поток" - нашите хора, а останалите 11 за по 1 или 2 отбора от държавите от 5-то до 12 място. Би било несправедливо тези отбори да получат по-малко квоти, но 2-рите отбори от тези първенства не мисля че биха генерирали достатъчно интерес.
От гледна точка на гледаемостта явно нещата не биха стояли зле при предложения формат, но биха могли и да се подобрят в аспекта за който говоря поради следните причини:
-Във всяка от "по-скромните страни" мач с участието на техен отбор би предизвикал много по-голям интерес от сблъсък между които и да било грандове. Респективно интересът към целия турнир в тази страна ще се повиши.
-Всеки, който е привърженик на някой от грандовете би предпочел да гледа мач на любимия си отбор, дори и срещу по-скромни съперници пред някой по-равностоен сблъсък между други отбори на които не симпатизира.
-Малко са тези, които гледат повече от 2 мача от ШЛ на седмица. При положение, че само 5 отбора "не предизвикват
интерес" то всяка седмица би имало най-малко по 4 "атрактивни" сблъсъка - излишно много.

Какво трябва да се направи?
Ами чисто и просто "шампионският поток" да получи още 2 или 3 квоти. Т.е. квотите на страните между 5-то и 7-мо място правилно искат да ги намалят, но просто трябва да е за наша сметка, а не за сметка на Англия, Испания, Германия и Италия.

Най-лесното е сега като излязат групите да видим какви биха били при предлагания формат и какви при този, който аз предлагам.
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!

На линия
Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 16 авг 2016 00:39

Какво значи би предизвикал по голям интерес?

Пул и Милан ще се гледа по цял свят и ще има аудитория примерно 10%. Да кажем грубо 100 млн зрители.
Разград и Милан ще има по голям дял в БГ, примерно 20%, но това ще е в рамките на 600 хил зрители. Още грубо 1 млн жабари и какво излиза? 2 вс 100? Нещо не излиза сметката ми се струва.

Както казах, въпросът не е дали са 2 мача, а колко общо хора ги гледат и какво се показва пред спонсорите. Дали ще рекламираш нещо пред 100 кренвирша или пред х 100.

Аз подкрепям турнир на най-силните, а не на най-разнообразните и напълно непознати отбори.
По слабите да си играят в купата на УЕФА и готово.
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
dreben23
Контакти:

Мнениеот dreben23 » 16 авг 2016 01:25

Жокерче, все едно се връщаш от Олимпиадата по математика с децата, браточка... :mrgreen: Днеска питаха едно кое число стои по средата на еди кво си, не е число бре деца, знак е- Х. :lol: И какви са тия риторики цял вагон бре, освен това Лудогорец ако влезе, ще се падне с Арсенал. :) Пък да ги видим колко са добри като Окс им почупи всичките кръстове. Колко зрители ще има еди кога си с еди кого си, а истинският въпрос е колко фенове на Лудогорец ще има, защото те не ходят заради тях и не заради тях искат да влизат в ШЛ, ами щот Арсенал ще им докарат, ама първо да минат през Пилзен, че ми е мен 1-2. :lol: :mrgreen: :lol:

А промените са за добро, няма смисъл от елементарни отбори вътре. Те тъй или иначе със силен падат, колкото и да има зрители по трибуните. Аз съм за да се направи един отделен и реномиран турнир за по-малките отбори, иначе ще се хвалят минали ли са груповата фаза или не са, което е тъпо според мен. :)
***САМО ЦСКА!***

***ШЕФЧЕТО НА ФУТБОЛА КАЗВА ИСТИНАТА! *** :)

Потребителски аватар
doktora25
Контакти:

Мнениеот doktora25 » 16 авг 2016 07:49

Thsmith написа:Какво значи би предизвикал по голям интерес?

Пул и Милан ще се гледа по цял свят и ще има аудитория примерно 10%. Да кажем грубо 100 млн зрители.
Разград и Милан ще има по голям дял в БГ, примерно 20%, но това ще е в рамките на 600 хил зрители. Още грубо 1 млн жабари и какво излиза? 2 вс 100? Нещо не излиза сметката ми се струва.

Както казах, въпросът не е дали са 2 мача, а колко общо хора ги гледат и какво се показва пред спонсорите. Дали ще рекламираш нещо пред 100 кренвирша или пред х 100.

Аз подкрепям турнир на най-силните, а не на най-разнообразните и напълно непознати отбори.
По слабите да си играят в купата на УЕФА и готово.

Пак казвам не залитай в обобщения. Идеята ми е да има не по 3-4 мача от ранга на Ливърпул-Милан, а по 2 такива на седмица, а грандовете от другите 2 сблъсъка да гостуват по същото време на Лудогорец и Марибор вместо на Валенсия и Тотнъм примерно. Нека формират групите и ще онагледя с конкретни примери.
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!

Потребителски аватар
Pichichi
Контакти:

Мнениеот Pichichi » 16 авг 2016 09:54

Мътни са нещата и явно се готви нещо. В статия на АС от днес пише че Wanda (това е китайска корпорация
на уж най-богатият китаец който държи и 20 %-та от Атлетико от мин. година) се заема с преструктурирането
на ШЛ, като обещава 1 млрд. Е повече приходи. Срещата с най-големите клубове на Европа щяла да е през
октомври. В статията пише че е отхвърлена идеята за нова лига м/у големите отбори в Европа и ще се
наблегне на преструктуриране на ШЛ! Естествено пише че УЕФА и клубовете може и да не се съгласят но
след това се набляга основно на "ПАРИ" и как Wanda вече е основен спонсор на ФИФА и има правата
за всички турнири под егидата на ФИФА. Китайците са се изръсили 1,06 млрд. Е за да купят швейцарската
Sports & Media за да придобият правата за всички турнири на ФИФА до 2022.

По темата за малките отбори аз гледах мачовете на Астана с/у Атлетико М и то и 2-та!
:mrgreen:

Потребителски аватар
matador
Контакти:

Мнениеот matador » 16 авг 2016 10:47

Една балканска лига да се направи ще е най-добре да се избием и да не пречим на богатите :mrgreen: Реално ако има добър спонсор и дава добри пари една такава Лига ще е в пъти по-интересна за хората на Балканите ;) И без това отбор от балканите никога повече няма да спечели ШЛ.

Потребителски аватар
Alexx
Контакти:

Мнениеот Alexx » 16 авг 2016 11:21

doktora25 написа:

Няма да има голямо значение колко пари ще получат отборите от ШЛ, защото пак отборите от големите първенства ще имат много пари заради тв правата от техните първенства.
Дори ако се допуснат по-лесно да влизат отбори като Лудогорец в ШЛ се обезсмислят местните първенства, защото всички един отбор получава много пари от ШЛ,а другите са бедни.

На линия
drvasko98
Контакти:

Мнениеот drvasko98 » 16 авг 2016 12:53

Thsmith написа:
doktora25 написа:

Това мен като фен пък не ми дреме въобще. Бих гледал и 1/4 финал Вадуц-Санта Колома като играят готвачи и полицаи на терена при стария формат на КЕШ. Който обича играта може във всеки мач да намери удоволствие. Голям кеф е всички читави играчи да са събрани в 10-ина отбора в Европа, и още толкова да гният по пейките им, "щото искат да печелят трофеи". Ай сиктир!

Върни се в “Футбол - Свят”