Световно клубно първенство по футбол 2025

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Pichichi
Контакти:

Re: Световно клубно първенство по футбол 2025

Мнениеот Pichichi » 15 юли 2025 10:46

bubka написа:
NOMER14 написа:Ако на Писижиту играчите му ставаха, щяха да играят в Англия, а не да подритват в умрялото френско първенство. Същото се отнася и за тренера им.
Колко мача сте гледали от френското и колко от английското. От 70-те хората следят само английското, че и долните дивизии.

Ще каже човек, че извън Англия няма играчи, които да "стават". Не знам дали си на някакви наркотици или просто те хваща старческата склероза, ама тотално копаеш дъното.

Лунатик си е Кройфа ...............
Точно в момента даже може да се каже че с 3/4 изключения (Салах, Палмър, Родри..), най- скипите и
влиятелни играчи не са във ВЛ. По- скоро там може да се видят игарчи от типа: Деле Али ;-) -> Грилиш, Рашфорд ......
Не знам кой какво гледа ама така да се генерализира е 100%-та грешка.
Аз последните 2/3 години съм гледал повече мачове от френското в сравнение с ВЛ (мисля макс 2 мача, за един помня
със сигурност). То дори и 2/3- ма от най-влителните английски играчи (на прима виста Белингам, Кейн, ТАА) не са във ВЛ
пък да не говорим в световен мащаб. Ето замислям се примерно колко играчи от последните 2 световни шампиона
в момента са във ВЛ? От франсетата играчите които не са се отказали само Салиба, Конате, Дисаси. Конате май съвсем
скоро няма да е там. Дисаси също май го броят за махане.
От аржентинците които все още играят без да съм голям спец че някои играчи не ги знам: Мартинес на квадрат, Ромеро
,Енцо и Макалистър.
И какво феновете на футбола трябва да са коне с капаци защото през 80-те Пуул, Евертън и Нотингам били легенди и да
гледаме само ВЛ ли? Кройфа може би гледа затова и Ередивизие?

Потребителски аватар
Pichichi
Контакти:

Мнениеот Pichichi » 15 юли 2025 10:49

rhaegar написа:
nghcvth написа:П.п. Мареска президент. Плювахте го, а човекът ви донесе 2 купи.

Аз все още съм на мнение че резултатите идват въпреки него, а не заради него, но когато печели не мога да го нападам. Нека продължи да ме опровергава, ще го похваля някой ден. Но си мисля, че е пъпеш.

Не съм сигурен дали не е добър вариант да се рискуват някакви 20-на лв. за залог за първи уволнен мениджър- Мареска!
:-)
Аз и миналата година го прогнозирах това но не съм толкова запален по залаганията. Тази година обаче точно сега
коефициента би трябвало да си заслужава!
Леко на майтап но го има това!

Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Мнениеот rhaegar » 15 юли 2025 13:42

Не ми се вярва, трябва да сме супер, ама супер зле до към октомври, за да е първият. Говоря зона на изпадащите зле. Почти съм сигурен, че ще изкара сезона, ако сме комфортно в топ 6, но при пропускане на ШЛ може и да го махнат.
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

Изображение

Потребителски аватар
Pichichi
Контакти:

Мнениеот Pichichi » 15 юли 2025 14:21

:-)
Не го пожелавам говорим само на майтап ама някакъв супер карък и 3 загуби, 2/3 равни от първите 6 мача
и американеца ще го изхвърли. Мареска си изглежда много криминален ;-)

Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Мнениеот rhaegar » 15 юли 2025 14:34

Pichichi написа::-)
Не го пожелавам говорим само на майтап ама някакъв супер карък и 3 загуби, 2/3 равни от първите 6 мача
и американеца ще го изхвърли. Мареска си изглежда много криминален ;-)

Ами то с три точки от 6 мача означава кажи-речи зона на изпадащите през октомври (6 кръг последният септемврийски), така че....С оглед на програмата не ми се вярва много, но не е невъзможно.

Изображение

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 15 юли 2025 19:14

rhaegar написа:

Аз все още съм на мнение че резултатите идват въпреки него, а не заради него, но когато печели не мога да го нападам. Нека продължи да ме опровергава, ще го похваля някой ден. Но си мисля, че е пъпеш.
Ами всъщност, философията му за футбола не е някаква... "Барселонска' - Пеповска, въпреки, че нЕкои го обвиняват в точно това. :lol:
Той по-скоро се влияе от съперниците, "по-Моуриньовски".
В опредлени мачове, сме изчаквателният тим, "котката, дебнеща плячката"... Това всъчщност, рядко ни се получава.
В други, като срещу ПСЖ ( преди т'ва през сезона срещу Пуул, примерно ) ... Сме арогантни и крайно агресивни.
Обаче не ме кефи примиренческото поведение, срещу отбори, срещу които Мареска просто нема идея как да се противопоставим.
Това бяха например Арсенал и Ман. Сити.
Играхме едно голямо.... Нищо и половина.

Инак, като цяло, срещу "слабаците' що-годе се оправяме ... :roll: :?
Проблем остават нЕкви пъпеши, като Нюкясъл, Борнемът, Брентфорд, Нотингам, дето не са кой-знае какво като играчи, но интензивният им футбол си беше сериозно предизвикателство миналият сезон.
За мен, именно срещу подобен род отбори, ще си проличи дали сме "дръпнали" в нещо, каквото и да било.
Щото сякаш В.Л. се насити с подобни-агресивни и интензивно играещи тимове.
макар да нямат няква голяма индивидуална класа ...
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

CSKA69
Контакти:

Мнениеот CSKA69 » 15 юли 2025 19:23

THE G.A.M.E написа:
rhaegar написа:

Ами всъщност, философията му за футбола не е някаква... "Барселонска' - Пеповска, въпреки, че нЕкои го обвиняват в точно това. :lol:
В опредлени мачове, сме изчаквателният тим, "котката, дебнеща плячката"... Това всъчщност, рядко ни се получава.
В други, като срещу ПСЖ ( преди т'ва през сезона срещу Пуул, примерно ) ... Сме арогантни и крайно агресивни.
Обаче не ме кефи примиренческото поведение, срещу отбори, срещу които Мареска просто нема идея как да се противопоставим.

Проблем остават нЕкви пъпеши, като Нюкясъл, Борнемът, Брентфорд, Нотингам, дето не са кой-знае какво като играчи, но интензивният им футбол си беше сериозно предизвикателство миналият сезон.
За мен, именно срещу подобен род отбори, ще си проличи дали сме "дръпнали" в нещо, каквото и да било.

Обективно мнение. Искам да припомня на обвиняващите го в пепизъм, че въпреки че беше една година негов асистент и като цяло Мареска винаги е симпатизирал на футбола на Гуардиола, неговият истински ментор по отношение треньорството и идеите за футбола се казва... Мануел Пелегрини ;)
Изображение

Изображение

Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Мнениеот rhaegar » 15 юли 2025 19:39

THE G.A.M.E написа:Ами всъщност, философията му за футбола не е някаква... "Барселонска' - Пеповска, въпреки, че нЕкои го обвиняват в точно това. :lol:

Че аз къде съм казал нещо за това, че стилът му е като на Пеп? Въпреки че тъпо и упорито копира неговата тъпня с бека влизащ като вътрешен халф и това ни е коствало мачове.

Според мен сериозно ги бъркаш нещата относно това в кои мачове сме "дебнещи" и в кои "агресивни". Не знам как сме били агресивни срещу ПСЖ, защото ние нито искахме топчето, нито борехме пресата им с контра преса. И не го правим срещу никой отбор, който има желание да води мача, каквито са повечето елитни отбори на континента. Енрике ни остави всичките пространства на света, които да гоним с дълги топки, страхотен стил за отбор на 15-то място. Както почти никога бяхме ефективни в завършека на нашите атаки, а те не бяха в своите и се получи този резултат.

Иначе ако погледнеш таблицата от миналия сезон, ние не спечелихме точка като гост на отборите пред нас в класирането, като домакини бихме Ливърпул, които бяха махмурлии след титлата. Ако разширим малко, не взехме нищо от гостуванията в Нюкасъл и на Вила, спечелихме в Нотингам срещу един обезверен отбор. В тоя ред на мисли, с по-малките отбори се справяме, дори и срещу тая средна класа, за която намекваш. Проблемите са срещу нашата черга и нагоре, а докато това не се промени няма как да надградим.

CSKA69 написа:Обективно мнение. Искам да припомня на обвиняващите го в пепизъм, че въпреки че беше една година негов асистент и като цяло Мареска винаги е симпатизирал на футбола на Гуардиола, неговият истински ментор по отношение треньорството и идеите за футбола се казва... Мануел Пелегрини ;)

Ти остави това, няма ли пак да кажеш какъв гений е Енрике и как Челси са пропуснали да го назначат вместо Поч? Щото тоя мач и загубата на ПСЖ са на 80% негова вина, та чакам да го похвалиш.

Изображение

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 15 юли 2025 20:13

rhaegar написа:Че аз къде съм казал нещо за това, че стилът му е като на Пеп? Въпреки че тъпо и упорито копира неговата тъпня с бека влизащ като вътрешен халф и това ни е коствало мачове.
Никой измежду нас не твърди, че Мареска е "пепо-Стайл", нахвърлих всеобщото схващане. :lol:
Аз като цяло нямам проблем с "оня стил", стига да носи нужните резултати. В дългосрочен аспект.
"ИгрАли сме дОбро, алЕ сме немАли шансУ", определено не би трябвало да топли някой, с амбициите на Челси.
Т'ва с влизането на единият бек навътре... Верно ли е "Пеповско" ? :roll:
Не се бъзикам... За пръв път го видях при... Поч, когато беше при нас.
Явно не гледам достатъчно мачове на Сити ... :? :lol:
А Мареска като почваше беше казал в едно интервю, че е 'Харесал някои неща от Почетино, които ще запази". :roll: :lol:
rhaegar написа:Иначе ако погледнеш таблицата от миналия сезон, ние не спечелихме точка като гост на отборите пред нас в класирането, като домакини бихме Ливърпул, които бяха махмурлии след титлата. Ако разширим малко, не взехме нищо от гостуванията в Нюкасъл и на Вила, спечелихме в Нотингам срещу един обезверен отбор. В тоя ред на мисли, с по-малките отбори се справяме, дори и срещу тая средна класа, за която намекваш. Проблемите са срещу нашата черга и нагоре, а докато това не се промени няма как да надградим.
Цифрите са си цифри.
Като цяло, за съжаление, през последните сезони, от "нашата черга" са именно състави, като Нюкясъл, Борнемът, Брентфорд, Вила, Фулъм ...
В състоянието, в което бяхме, да се издъниш срещу Ман. С. Пуул или Арсенал, не е срамно.
Обаче от моя гледна точка, не ми хареса начинът, по-който се издънихме в някои мачове ...
Но каквото и да пишем, накрая идват числата и резултатите.
Ето, имАхме късмет в изминалата надпревара, че реално срещнахме голям отбор чак на финала.
Вероятно един 1/4 финал срещу Реал или Интер, би бил последният ни мач в надпреварата.

Дано трофеите да не ни подведът... То нас, колко му е, но ръководството ...
Друг е въпросът, че когато на Мареска му се получат "нещата", футболът на Челси наистина изглежда като "лесни пари". :lol:
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

CSKA69
Контакти:

Мнениеот CSKA69 » 15 юли 2025 21:08

rhaegar написа:
CSKA69 написа:Обективно мнение. Искам да припомня на обвиняващите го в пепизъм, че въпреки че беше една година негов асистент и като цяло Мареска винаги е симпатизирал на футбола на Гуардиола, неговият истински ментор по отношение треньорството и идеите за футбола се казва... Мануел Пелегрини ;)

Ти остави това, няма ли пак да кажеш какъв гений е Енрике и как Челси са пропуснали да го назначат вместо Поч? Щото тоя мач и загубата на ПСЖ са на 80% негова вина, та чакам да го похвалиш.

Ако Челси бяха назначили Луис Енрике вместо Почетино, сега сините от Лондон щяха да са носители на Шампионската лига и може би поне с една титла в Англия ;) Но може би ти, регърче, предпочиташ твоя отбор да е ''световен'' клубен шампион :lol: :mrgreen: 8-)
Изображение

Изображение

Върни се в “Футбол - Свят”