Швайнщайгер: Германският футбол страда заради ефекта от престоя на Гуардиола в Байерн
Легендата на Байерн (Мюнхен) и германския футбол Бастиан Швайнащайгер назова част от причините за лошите резултати на Бундестима в последно време. Сред тях бившият халф посочи старанието на много от клубните отбори да копират стила на Байерн, наложен по времето на Джосеп Гуардиола начело на баварците.
“Ситуацията в националния отбор и в германския футбол като цяло е сложна. Мисля, че е настъпило време за промени. Когато Гуардиола дойде в Байерн, всички решиха, че трябва да налагат същия стил - с множество къси подавания. Загърбихме традиционните си ценности. Другите отбори виждаха в Германия колектив от бойци, които не спират да тичат и никога не се предават. В последните 7-8 години забравихме за силните си страни и започнахме да обръщаме повече внимание на пасовете с пета. Това е една от причините за спада в представянето на тима”, обясни Швайнщайгер.
Гуардиола прекара три сезона в Байерн - между 2013 и 2016 година, като във всеки от тях баварците триумфираха в Бундеслигата, но не успяха да спечелят Шампионската лига. Швайнщайгер беше основен футболист в състава на Пеп през първите му два сезона на “Алианц Арена”, а след това премина в Манчестър Юнайтед.
Швайни коментира и интереса на Байерн към Хари Кейн. Той е на мнение, че английският национал трябва да направи всичко възможно, за да премине в германския гранд
Хосеп Гуардиола - Официална тема
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
-
Re: Хосеп Гуардиола - Официална тема
Да,за провала на Германия 2018 и 2022 на СП сигурно Пеп е виновен, нищо че няма нищо общо с немския футбол от 2016г и никога не е водил Бундестима. 

Барса и Лудогорец, але, алеее...
-
Честит празник, убавец! Жив и здрав и весело изкарване довечера!
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!

Pep Guardiola is the first manager ever to win four Premier League titles in a row, making history again…
6 Premier League
4 Club World Cup
4 Carabao Cup
4 UEFA Super Cup
3 Champions League
3 La Liga
3 Supercopa
2 Copa del Rey
3 Bundesliga
2 DFB-Pokal
2 FA Cup
2 Community Shield
First manager ever to win Treble twice.
First manager ever to win four PL in a row.
PEP GUARDIOLA, LEGEND OF THE GAME.

Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола се надява да спечели още трофеи с „гражданите“. Той ще остане в клуба още два сезона, след като сключи ново споразумение с клуба.
„Манчестър Сити означава много за мен. Това е деветият ми сезон тук. Преживели сме толкова много невероятни моменти заедно. Имам специални чувства към този футболен клуб. Много се радвам, че оставам тук още два сезона“, сподели Пеп Гуардиола след обявяването на новия му договор.
„Благодаря на всички, които продължават да ми вярват и да ме подкрепят. На всички, свързани с Манчестър Сити. Винаги е било чест, удоволствие и привилегия да съм тук.“
„Казвал съм това много пъти преди, но имам всичко, което един треньор може да иска. Наистина го оценявам. Надяваме се, че сега можем да добавим още повече трофеи към тези, които вече спечелихме. Това ще бъде основната ми задача“, каза още треньорът на Манчестър Сити.

Със 115 нарушения трябва да има шанс да спечели долните дивизии.

Пак се е насмъркал!
-
Може да се е сбил с някого... :mrgreen:
Рашка капут, Буданов салют !