Любим европейски шампионат (анкета)

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Любим европейски шампионат ?

Можете да изберете само 1 отговор

Виж резултатите

Ballancee
Контакти:

Re: Любим европейски шампионат (анкета)

Мнениеот Ballancee » 19 яну 2011 00:03

А колкото до Англия... това, че на думи в началото на всеки сезон 5-6-7 отбора заявяват шампионски амбиции нищо не означава! Всичко е много лесно на думи, най-лесното нещо е да кажеш "този сезон ще се борим за титлата"! Но след думите трябва да дойдат делата, които да осигурят покритие на тези думи! А в Англия само два отбора показват с действията си, че думите им имат стойност и това са МЮ и Челси! Другите са пълнеж! То преди да почне сезона в Примера и от Валенсия, Севиля, Атлетико Мадрид, че дори и от Атлетик Билбао се чуха шампионски амбиции, че им било време да разбият хегемонията на Барса и Реал, но какво виждаме думите им нямат нито грам покритие! И в това отношение ВЛ и Примера си приличат като близнаци! На думи половината отбори са много силни, до някое време има няколко отбора, които са в борбата за титлата, но реално и в двете първенства титлата се оспорва от по 2 отбора!

Ти неможе да сравняваш Арсенал и Ливърпул със Севиля и Атлетико Мадрид. Дали на скоро два от тези отбори са били лидери по-коледа във ''Ла Лига'' както примерно Ливърпул беше 2009-а година :?: Това само показва ,че да титлата последните години се редува ту на ''Олд Трафорд'' ту на ''Стамфорд Бридж'' и после пак обратно но да кажеш ,че само тези два отбора са претенденти за титла .... последния сезон Арсенал беше до Март месец твърдо в борбата , което значи ,че три отбора бяха плътно един до друг поне 8 месеца. И първият който ''издъхна'' беше отбора на Арсен Венгер и то със т.н '' лесна програма'' . Друг факт от ''Висшата Лига'' е ,че рядко 1 отбор или 2 съответно се откъсват още след 10,15 мача на двуцифренна разлика от останалите. Принципно първите четири са в рамките на 8,9 до 10 точки. В Испания вече разликата се е отворила между втория и третия и е почти двуцифренна.
9 точки разлика между втория и третия в ''Ла Лига''
8 точки разлика между първия и петия във ''Премиършип''

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Мнениеот megan fox » 19 яну 2011 00:06

Миналият сезон по това време Валенсия бяха в борбата за титлата! Те изостанаха във втората половина на сезона. Та ето, че пак имаме съвпадение м/у двете първенства. ;)

А колкото до точкотата разлика... ква файда от нея, като вече със 75% сигурност може да се каже, че МЮ ще бъдат новият шампион на Англия?!
[center][wrapimg=]http://prikachi.com/images/992/5272992M.jpg[/wrapimg]
Barcelona - Mes que un club[/center]

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Мнениеот megan fox » 19 яну 2011 00:08

[offtopic]Баси заради тази дискусия трябваше да пусна още един комп. На този, от който пиша следя форума, а на съседният гледам мача на Севиля с Виляреал... ако Севиля продължава да натиска така ще стана кривоглед! :lol: :lol: :lol:[/offtopic]

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Мнениеот megan fox » 19 яну 2011 00:12

MCMXIII написа:Това че Барса е най- добра според теб и мен в момента, нищо не значи за сухата статистика :!:

"сухата статистика" е много разтегливо понятие! ;)

Айде изнамери друга също толкова суха статистика ЗА ТОЗИ СЕЗОН, която да показва друг отбор с 17 победи, 1 равенство и 1 загуба от 19 шампионатни кръга, т.е. да са спечелени 52 точки и да са реализирани цели 61 гола в тези 19 мача, а да са допуснати едва 11... ;)

След като статистиката ще е показателна, то определено Барса не е най-добра само за мен и теб, а за всички според същата тази безпристрастна и суха статистика. ;)

Потребителски аватар
MCMXIII
Контакти:

Мнениеот MCMXIII » 19 яну 2011 00:12

megan fox написа:Точно по сила ВЛ е зад Приемра! Като интрига, като конкуренция да, англичаните са пред испанците и то с много, но като сила... няма как да бъдат, докато не се намери дори един английски отбор, който в 10 мача срещу Барселона да може да ги победи в поне 6 от тях! В което от двете първенства се намира най-силният отбор... това е най-силното първенство! Силата на едно първенство не се измерва и не зависи от нивото на опашкарите, които се борят за оцеляване или да се докопат до зона ЛЕ, а от най-добрите, които се явяват ЛИЦЕ на съответното първенство! В момента Барселона е най-добрият отбор в света, докато някой английски отбор не стане най-силен..., или поне по-силен от всеки един испански отбор, то Примера е пред ВЛ. ;)

П.П. Не си ни досадил, всяко едно мнение е интересно и трябва да се уважава, стига да няма обиди и крайни нервни изблици. ;)

Това че Барса е най- добра според теб и мен в момента, нищо не значи за сухата статистика :!:

За добро или лошо ВЛ в момента е с най- висок коефициент в Евротурнирите :!:

Ще повторя моето мнение, че е въпрос на време може би Ла Лига да задмине ВЛ. Просто в Испания разликата м/у първият, вторият и останалите е огромна. То това не пропаст. Това е БЕЗДНА, което стои м/у Барса, Реал Мадрид и всичко останало. Мегане това не трябва да те радва обаче ;)

Не споделям мнението ти, че трябва да се сравняват само водещите отбори в първенствата. Има си критерии за това нещо, как се определят коефициентите в Европа.

Тъй като "обичам" много вашият кръвен враг, аз имам моя идея къде се намира той в Европа! По моята логика РМ са гола вода в сравнвние с Интер, Байерн, МЮ, Челси, Олимпик, Барса и др. Ама не е баш така. Иска ми се, но не е. И на теб ти се иска Премирата да е N 1 но не е ;) Все още не е ;)

Ballancee написа:Отговорих и на него ще отговоря и на теб.
Както виждаш в момента Байерн е слаб и всеки отбор може да стане шампион , примерно от Борусия , Волфсбург до Хофенхайм. Така ,че конкуренцията във Франция бих си я обяснил точно с това , както и във Германия , ако Байерн е във форма мислиш ли ,че някой може да го спре ?

В последно време си дяволски прав за Байерн! Иначе Бундеслигата е по- добра от Френската лига ;)
[center][wrapimg=]http://www.img-share.eu/main/download_image/1913fxPMh3F.jpg[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
MCMXIII
Контакти:

Мнениеот MCMXIII » 19 яну 2011 00:25

megan fox написа:
MCMXIII написа:Това че Барса е най- добра според теб и мен в момента, нищо не значи за сухата статистика :!:

"сухата статистика" е много разтегливо понятие! ;)

Айде изнамери друга също толкова суха статистика ЗА ТОЗИ СЕЗОН, която да показва друг отбор с 17 победи, 1 равенство и 1 загуба от 19 шампионатни кръга, т.е. да са спечелени 52 точки и да са реализирани цели 61 гола в тези 19 мача, а да са допуснати едва 11... ;)

След като статистиката ще е показателна, то определено Барса не е най-добра само за мен и теб, а за всички според същата тази безпристрастна и суха статистика. ;)

Проблемът на твоята логика е, че ти мислиш, че в Испания има 20 Барси или пък 10 Барси +10 РМ. Това не е така. Има Барса, РМ и други които пък ви дърпат назад като класиране в Европа (говоря за ранглистата).

[offtopic]Заради твоят нарцисизъм към Барса ще ги намразя :lol: ;) :!:[/offtopic]
[center][wrapimg=]http://www.img-share.eu/main/download_image/1913fxPMh3F.jpg[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Мнениеот megan fox » 19 яну 2011 00:30

MCMXIII написа:Проблемът на твоята логика е, че ти мислиш, че в Испания има 20 Барси или пък 10 Барси +10 РМ. Това не е така. Има Барса, РМ и други които пък ви дърпат назад като класиране в Европа (говоря за ранглистата).

Напротив! Изобщо не си мисля, че има 10 Барси и 10 РМ! Това, което мисля и твърдя е, че Барса и Реал напълно компенсират наличието на отборите от 6-7-о място нататък в класирането! Отбори като Севиля, Виляреал и Валенсия определено не са по-слаби от Сити, Тотнъм, Вила, че и от Арсенал! ;)

MCMXIII написа:[offtopic]Заради твоят нарцисизъм към Барса ще ги намразя :lol: ;) :!:[/offtopic]

Мрази ме, ако искаш. - това е твоя право и е въпрос на личен избор, няма да ми пречиш! Няма да си първият, който да не питае добри чувства към мен поради тази причина. ;)

А колкото до въпросният нарцисизъм... на мнение съм, че всеки фен на някой отбор трябва по същият начин да отстоява позициите на любимият си клуб! ;) Любимият отбор е като родината и майката - имаш само един и ако се наложи и живота си ще дадеш, но ще го защитиш от нападки! Или поне така е през моите очи. ;)

Ballancee
Контакти:

Мнениеот Ballancee » 19 яну 2011 00:34

megan fox написа:Миналият сезон по това време Валенсия бяха в борбата за титлата! Те изостанаха във втората половина на сезона. Та ето, че пак имаме съвпадение м/у двете първенства. ;)

А колкото до точкотата разлика... ква файда от нея, като вече със 75% сигурност може да се каже, че МЮ ще бъдат новият шампион на Англия?!

Не бих бил много сигурен в това. Да тима няма загуба но равенствата стават прекалено много и ми се струва ,че ако Манчестър Ю и във частност Фъргюсън играят и да не загубят и да повторят онова което направи Арсенал преди 7 години то те рискуват много , Манчестър Сити и Арсенал не са никак далеч. Ти даваш предимсто на Юнайтед според мен най-вече заради факта ,че нямат загуба и заради това ,че са със два мача по-малко спрямо Сити. Но погледни къде отиват Юнайтед :
На ''Блумфийлд Роуд'' където Блекпул измъчи Сити и победи Ливърпул
След това отиват на ''Стамфорд Бридж'' троен мач както Юнайтед може да спечели така може и да загуби.

В последно време си дяволски прав за Байерн! Иначе Бундеслигата е по- добра от Френската лига

Байерн Мюнхен прави ''Бундеслигата'' по-силна от ''Лига 1'' . Кажи ми каква ще е разликата ,ако приемем ,чисто хипотетично ,че Байерн го няма ?
Всеки сезон ще има нов шампион както се случва и във Франция. И нов лидер всяка седмица , а днес е Лил утре е Марсилия , други ден Рен, ПСЖ и т.н. Водещите отбори са твърдо надоло погледни във Франция :
Монако е 18-ти в , до скорошния шампион Бордо е 11-ти :!: :!: :!: Марсилия пък е извън тройката.
Във Германия е що годе същото положение :!:
Щутгарт е предпоследен , Вердер е 13-ти , Шалке 11-ти , Байерн е извън тройката е къде са всъщност разликите :idea: :idea:

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Мнениеот megan fox » 19 яну 2011 00:37

Ballancee написа:Не бих бил много сигурен в това. Да тима няма загуба но равенствата стават прекалено много и ми се струва ,че ако Манчестър Ю и във частност Фъргюсън играят и да не загубят и да повторят онова което направи Арсенал преди 7 години то те рискуват много , Манчестър Сити и Арсенал не са никак далеч. Ти даваш предимсто на Юнайтед според мен най-вече заради факта ,че нямат загуба и заради това ,че са със два мача по-малко спрямо Сити. Но погледни къде отиват Юнайтед :
На ''Блумфийлд Роуд'' където Блекпул измъчи Сити и победи Ливърпул
След това отиват на ''Стамфорд Бридж'' троен мач както Юнайтед може да спечели така може и да загуби.

Имаш право да не си съгласен с мен. :)
Давам предимство на МЮ не само заради двата мача по-малко, а заради опита на САФ и гръбнака от играчите на Манчо! Отделно, манчовците имат още доста потенциал/ресурс да използват през настоящият сезон. До момента Руни е плачевно слаб и изобщо не прилича на себе си. Ами ако успее да влезе във форма?! Това още повече ще вдигне класата на МЮ. Бербатов е на приливи и отливи... прави 1-2 страхотни мача, после в следващите 5 никакъв го няма..., успее ли и той да стабилизира нивото на играта си, това ще помогне още повече на МЮ в борбата за титлата.
За гостуването на Челси си прав, че мача е троен и само глупак ще го отрече, но МЮ могат да си позволят загуба, а и едва ли вярваш, че преследвачите на манчо няма да губят точки до края на първенството, най-малкото, че имат директни мачове по м/у си. ;)
А колкото до гостуването на "Блумфийлд Роуд"... това, че са победили Пул нищо, ама абсолютно нищо не означава, защото Ливърпук падат наред от кой ли не... :( Този славен клуб е изпаднал в много дълбока криза, направо са в реанимация и въпреки, че не харесвам ВЛ ми е жал за тях! А Сити са доста непостоянен отбор... на практика могат да победят всеки, да направят серия от няколко много силни мача и после ще се издънят като най-големите кифладжии срещу някой от борещите се да не изпадне! Та тях заради това ги вадя от сметките, те нямат манталитет на шампиони, да не говорим, че не им достига доооооооста опит, който е много нужен в края на сезона!

Потребителски аватар
MCMXIII
Контакти:

Мнениеот MCMXIII » 19 яну 2011 00:41

Ballancee написа:Байерн Мюнхен прави ''Бундеслигата'' по-силна от ''Лига 1'' . Кажи ми каква ще е разликата ,ако приемем ,чисто хипотетично ,че Байерн го няма ?
Всеки сезон ще има нов шампион както се случва и във Франция. И нов лидер всяка седмица , а днес е Лил утре е Марсилия , други ден Рен, ПСЖ и т.н. Водещите отбори са твърдо надоло погледни във Франция :
Монако е 18-ти в , до скорошния шампион Бордо е 11-ти :!: :!: :!: Марсилия пък е извън тройката.
Във Германия е що годе същото положение :!:
Щутгарт е предпоследен , Вердер е 13-ти , Шалке 11-ти , Байерн е извън тройката е къде са всъщност разликите :idea: :idea:

Дори без Байерн германските отбори са по- добри ;) Макар и не с много.

Върни се в “Футбол - Свят”