Корупционният скандал в английския футбол!!!

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Кашчей

Re: Корупционният скандал в английския футбол!!!

Мнениеот Кашчей » 01 окт 2016 12:38

NOMER14 написа:Отивам на пазар и казвам на един опипващ доматите чичко, че на съседната малка сергийка има невносни по-хубави и по-евтини домати. И това ли е корупция?

И колко пари му вземаш за тази информация?
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 01 окт 2016 12:55

NOMER14 написа:Отивам на пазар и казвам на един опипващ доматите чичко, че на съседната малка сергийка има невносни по-хубави и по-евтини домати. И това ли е корупция?

Ако е забранено с някакви разоредби или закони, а ти взимаш пари за това нещо - ДА 8-)
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 01 окт 2016 13:21

CTAHKO написа:

Ако е забранено с някакви разоредби или закони, а ти взимаш пари за това нещо - ДА 8-)

Тук излязоха някакви мнения, че Алърдайс не е разполагал с власт и затова това не е корупция. Странно как няма никаква власт, след като е старши на националите на Англия (беше) и е "потърсен за помощ" в качеството му на такъв, а не на частно лице. Доколкото знам, само на адвокатите е разрешено да търсят вратички в законите за своите клиенти, защото това са им служебните задължения 8-) :mrgreen: За да има корупция трябва да има даден/предложен подкуп, като той може да е , за да се придвижи по-бързо даден казус, да бъде благоприятно решен, да не бъде изобщо завеждан, да се спечели нещо от действие или бездействие на отговорно лице...Въобще има ли намесени пари, за да бъде заобиколен закон, правилник, да имаш някаква странична или пряка изгода, си е корупция отвсякъде.
Ний армейци сме големи,
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":

На линия
Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 01 окт 2016 15:08

И какви правомощия има мениджърът на Англия? Регулира трансфери ли нещо, какво? Освен да му платят да викне някой играч или да му платят да не викне, в каква друга "корупция" може да се замеси в качеството си на мениджър на Англия?
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 01 окт 2016 15:18

Thsmith написа:И какви правомощия има мениджърът на Англия? Регулира трансфери ли нещо, какво? Освен да му платят да викне някой играч или да му платят да не викне, в каква друга "корупция" може да се замеси в качеството си на мениджър на Англия?

Постът, който заемаше, го задължава да не участва в подобни схеми.
Тук се убиха да повтарят, че уговорените мачове ,или продадените такива, са черно тото, но на не ти идва наум да апострофираш тази небивалица, нали!? Ти поне си уж навътре в нещата:какво е всъщност "черно тото", защото аз знам друго за този вид залагания, от официално налагащото се?!
Ний армейци сме големи,
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":

На линия
Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 01 окт 2016 15:21

За какво черно тото говориш? Тук разни юсери, които са чели и недочели го коментират, но аз не съм чул да има нещо общо с журналистическото разследване и Сам Алардайс? Или нещо съм изпуснал?

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 01 окт 2016 15:32

Thsmith написа:За какво черно тото говориш? Тук разни юсери, които са чели и недочели го коментират, но аз не съм чул да има нещо общо с журналистическото разследване и Сам Алардайс? Или нещо съм изпуснал?

Не, говоря за термина, който се използва абсолютно безсмислено и от фенове, и от журналисти, но започнахте да обяснявате, че направеното от Алърдайс няма общо с корупцията, защото тя била друго нещо. Склонен ли си приемеш пари, за да извършиш нещо извън закона и правилата, то ти си корумпиран.
Ний армейци сме големи,
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":

На линия
Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 01 окт 2016 15:43

Не съм съгласен. Може да си съучастник в дадено нечестна практика или престъпление, но това не е корупция.

Ако някой плати 20 кг рубли на станко за да извършва дадена пропаганда, той не е корумпиран. Просто извършва не особено честна услуга. Ако обаче някой плати 20 кг рубли на един модератор за да се възползва той от служебното си положение и да суспендира опонентите на станко и да изведе него на преден план, това вече е корупция. 8-)

Преди имах "приятел" в КАТ и при големите опашки от номера преди години, можеше да те прекара и да ти издаде всичко без да чакаш срещу една скромна "почерпка". Той беше корумпиран, аз съм давал неговите координати и съм изпращал приятели при него за да си свършим по бързо работата, аз не съм извършвал никаква корупция с това, че съм казвал на приятели къде могат да намерят съответния човек и как ще си спестят чакането.
Последна промяна от Thsmith на 01 окт 2016 15:45, променено общо 1 път.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 01 окт 2016 15:44

Thsmith написа:Тук разни юсери, които са чели и недочели го коментират, но аз не съм чул да има нещо общо с журналистическото разследване и Сам Алардайс? Или нещо съм изпуснал?

Викаш, нищо корупционно не виждаш 8-)

Специалистът беше отстранен от поста селекционер на "Трите лъва", след като британското издание "Телеграф" разпространи запис, направен от репортер под прикритие, в който Алардайс съветва как да се заобиколи правилото за прехвърляне на трансферни права на трети лица, което е забранено в страната от 2008 г.

Селекционерът на Англия Сам Алърдайс бе уличен в корупция при разследване на британското издание "Дейли Телеграф". Журналисти от вестника, представили се за азиатски бизнесмени, провели преговори с Алърдайс. Треньорът се съгласил да използва своите връзки, за да помогне на мнимите бизнесмени те също да получават процент от трансферни сделки на английските клубове.
За услугите си Алърдайс поискал сумата от 400 000 паунда. Треньорът освен това разкрил вратички, с които да се заобиколят правилата на английската футболна асоциация (ФА), според които трети страни нямат право да държат трансферни права на футболисти.
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

На линия
Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 01 окт 2016 15:47

да нищо не виждам. Освен ако не ми покажеш, че Алардайс отговаря за трансферите във ФА и има някакви права да ги следи и да контролира дали някой играч е притежание на 3 страни или не.

A.Pinochet[/center]

Върни се в “Футбол - Свят”