Успешни - да, но не и привлекателни

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
1977
Контакти:

Re: Успешни - да, но не и привлекателни

Мнениеот 1977 » 06 юли 2012 00:02

Ама Аз не искам да спорим :roll: Опитвам са да ти кажа,че особено Барселона наложиха хегемонен стил последните 4 години,което е подплатено с 2 шампионски лиги,2 европейски титли и една световна!Аз съм фен на италианския футбол,но не мога да кажа на черното бяло просто защото отбора на който съм фен не е в светлините на прожектора.
А това,че някой селяк е пуснал пръскачките далеч не значи,че е първи братовчед на Иниеста :lol:
с това слагам край на всякакви дискусии:
https://www.facebook.com/fclevski/likes

Gil-galad
Контакти:

Мнениеот Gil-galad » 06 юли 2012 00:18

Факт е че с 1-0 се става шампион...но е факт и че Испанците в по-голяма част от мачовете си са отегчителни...единствения май в който играха малко по-привлекателно беше срещу Италия, но и там липсата на шанс за Италианците си каза думата...за мен беше тотално необяснимо как в мача срещу Ейре, Испания тръгна на контра 3-ма на 3-ма, като от испанците това бяха Силва, Торес и Иниеста, топката беше подадена на Силва на ъгъла на наказателното поле на Ейре, и той какво направи...върна я на Пике...и от там контрата продължи още 3-4 минути, а Ейре стояха и просто гледаха :)

Лично аз, във всеки един момент ще избера плеймейкър като Пирло с неговите извеждащи пасове и фантазия, пък ако ще да направи и 30 паса за цял мач...отколкото Шави който прави 800 паса на мач но 90% от тях са максимум 5 метра и то в страни от него...аз лично видях(или помня) един извеждащ пас от Шави за всичките мачове и той беше към Алба на финала.

Но както се казва за всеки влак си има пътници, така че на който му харесват испанците да си ги гледа :)
Once in a generation a player comes along to whom nothing seems impossible! Luckily that player wears the number eight shirt at Anfield.

Потребителски аватар
pesho_1913
Контакти:

Мнениеот pesho_1913 » 06 юли 2012 00:22

A/N/C написа:Ахаха злобар . ''Божествен футбол'' подаване на топката цел мач и едно и също всеки следващ такъв , ебати простотията . Испания същото . Подават си топката на ширина . ''Магическо'' :lol: :lol: :lol: предпочитам грозният футбол ,но ефективен пред това цел мач да гледам едно омръзващо подаване гарнирано със съдийски аванти .
:oops:

Подават си топката цял мач, а другите бягат покрай тях като мухи без глави и нищо не могат да направят. Пълна доминация на терена. Видя ги италианците колко бяха жалки на финала срещу Испания. И кое не е ефективното? Испания с този стил спечели две европейски и едно световно. Барса и те постигнаха много успехи. Това ако не е ефективност, не знам какво е.
На мен много повече ми харесва този стил, отколкото ботушарското ритане напред, високи топки и главоблъсканици. Това ли радва окото? Губи се самата красота на играта. Когато видя даден отбор да разцъква с едно докосване, да прави триъгълници и да гледа как опонентът му търчи безпомощно ми изпълва душата.. Та има случаи, където в махалата сме играли по-красив футбол, отколкото някои отбори, предприели скучния, ботушарски стил.
СЛАВИЯ е любов, а не бизнес - ВЪН боклуците от любимия отбор !
[offtopic][wrapimg=]http://orig07.deviantart.net/a121/f/2013/147/3/b/bvb_by_syndikata_np-d66tj6i.gif[/wrapimg][/offtopic]

BlueRadiotherapist
Контакти:

Мнениеот BlueRadiotherapist » 06 юли 2012 00:40

Велики специалисти изказват професинални мнения в този форум.Пишете на Дел Боске и му дайте акъл.Пишете и на Иниеста,Шави,Алонсо и т.н.Не било атрактивно игрането им и тики-така не струвало.Жалка пасмина сме ние българите.Фантастичната Испания,също я оплюхме,че и кусури и откриваме.Само така-казва Сашо Диков.ХА ХА ХА някакви анонимници начело с автора на темата,плюят мозък и обясняват,колко зле и скучна била Испания.Дръжте се прилично,че предизвиквате съжаление и погнуса.

Потребителски аватар
Alexx
Контакти:

Мнениеот Alexx » 06 юли 2012 00:59

И на мен стила на Испания и Барса не ме кефи, но пък е успешен. ;) Всичко е въпрос на вкус.

Потребителски аватар
matador
Контакти:

Мнениеот matador » 06 юли 2012 01:32

Според мен на атрактивни мачове миналия сезон бяха на Бетис не само мачовете с Барса и Реал и мачовете с Атлетико Мадрид, Валенсия, Атлетик Билбао,Севиля, Виляреал и Майорка си бяха невероятни мачове.

e4sy
Контакти:

Мнениеот e4sy » 06 юли 2012 02:20

Тогава какво да кажем за Челси , или италианския футбол като цяло :mrgreen:

Потребителски аватар
boys85
Контакти:

Мнениеот boys85 » 06 юли 2012 08:29

Така е и за мен този футбол не е привлекателен. Просто не е красиво да видиш 6 джуджета подаващи си къси пасчета по ширина и всеки втори гол е след извеждащ пас или двойно подаване. Та Барса дори при корнер не центрира топката, ами пак тръгва да си я разцъква. За типично испанския мръснишки стил на игра дори не искам да се спирам, то не са симулации, провокиране на съперника, груби фаулове, разправии със съдията.

За удобните съдийски решения в трудни моменти, всеки го забелязва. Друго обаче остава в сянка, а то май е основната причина за испанските спортни успехи, които се появиха изведнъж ей така от нищото. ;)

Потребителски аватар
castiel
Контакти:

Мнениеот castiel » 06 юли 2012 09:38

keano_sj написа:Европейското отмина, но вълненията около предложения ни на този голям форум футбол не секват. В следващите редове няма да опитам и на йота да отрека твърдението, че испанската национална гарнитура е може би най-успешната такава в историята на Играта. Това е безспорна и категорична констатация. Желанието ми е малко от малко да се вгледаме в детайлите и да видим дали това, което поднася "армадата" е привлекателно за неутралния фен.
Сутринта, след мача на Испания с Хърватска, сърбах кафе в едно от култовите заведения в родния ми град, където по принцип се събират доста запалянковци и ежедневно текат дискусии на различни злободневни теми от футболния свят. Докато стоях сам на масата и разгръщах любимия си спортен всекидневник, един благообразен чичка се обърна към мен с питане за резултата от изиграния късен мач. Веднага му отвърнах: "Не го ли гледахте?". А той само въздъхна и ми отговори следното:" Абе,момче, заспал съм...Много си я подават тия испанци и ми доскуча...".
Ето тази реакция ме накара да се замисля върху испанския футболен продукт, да го съпоставя със стари образци и да направя за себе си изводи относно развитието на любимата на всички игра. Може би това нямаше да ми се наложи, ако Ракитич бе малко по-концентриран пред гола, съдийската свирка по-толерантна към "ветрените" и кафето ми малко по-експедитивно от нормалното. Като дръпна калема установявам, че чичката със свои, прости думи очерта контурите и с един замах извлече квинтесенцията на широко прокламирания футбол "цък-цък" или "тики-така". Тоест - този тип футбол е приспивен и убийствено скучен. Не виждам нищо оригинално в нескончаемото лашкане на топката в средата на терена. Това заприличва на игра на флипер, в която коженото кълбо сменя ежесекундно собственика си, като целта не е толкова офанзивата, колкото ограничаването на атакуващите възможности на противника. На мен лично въобще не ми дреме дали Шави и Иниеста ще се я подадат 300 пъти и дали владеенето е 97 или 100 процента. Тези цифри единствено зомбират и подменят истинските стойности. Защото примерът с Челси е пресен, а игровото им поведение е живо доказателство, че нещата могат да се случват и по друг начин.
Далеч съм от мисълта да принизявам стореното от Испания, но поне на това първенство не намерих в облика й нищо по-различно или напълно иновативно спрямо показаното преди четири години. Една и съща схема, една и съща игрова философия и нищо атрактивно и вдъхновяващо в противниковия пеналт. Един Алба на фланга, доближил се плътно до образци като Кафу и Роберто Карлуш с петдесет метровите си пробиви и дотам. А имаше години, когато триото Гу-Ва-Ри рисуваше по терена, елегантния Зизу поставяше нерешими ребуси пред противниковите отбрани, а играч като Замер влезе завинаги в историята с невижданата за времето си компилация между централен защитник и дефанзивен халф. Нещо като днешния Де Роси, ама не точно. Всичко това все на европейски първенства и трайно запечатано в съзнанията на по-старото фенско поколение.
В крайна сметка всеки има право да гледа или да ни гледа тази Испания. Моят избор е направен отдавна. Затова и тазгодишния финал бързо ще избледнее за мен, както бързо изтякоха трийсетината минути, които изгледах от него след като Алба беше вече удвоил, а класиката още не бе станала факт.

+1

В последните 2 формата , немога да си спомня зрелищен мач за неутралния фен с участието на Испания.. Изключвам финала на евро 2012 , там италианците се предадоха и беше грозно .
[wrapimg=]http://external.ak.fbcdn.net/safe_image.php?d=AQD2RerfQABjoqo3&url=http%3A%2F%2Fvthumb.ak.fbcdn.net%2Fhvthumb-ak-ash3%2Fs403x403%2F632664_10201051998290442_10201051973449821_64103_803_b.jpg&jq=100[/wrapimg]

Потребителски аватар
Captain Stottlemeyer

Мнениеот Captain Stottlemeyer » 06 юли 2012 10:07

Alexx написа:И на мен стила на Испания и Барса не ме кефи, но пък е успешен. ;) Всичко е въпрос на вкус.

+1 :) Със сигурност испанците не бяха отишли на ЕП 2012, за да кефят и държат буден чичкото от Стралджа след n-тата му ракийка, а за нещо друго и го постигнаха. "Целта оправдава средствата." Николо Макиавели ;)
[offtopic]Лично аз симпатизирам на бундестима. :)[/offtopic]
"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ

Върни се в “Футбол - Свят”