Сеп Блатер иска да премахне дузпите, излъчващи победител

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
B3ATS
Контакти:

Re: Сеп Блатер иска да премахне дузпите, излъчващи победител

Мнениеот B3ATS » 25 май 2012 23:29

Seichov написа:Дузпите не трябва и няма да се премахнат.Но има друго нещо което трябва да се премахне и това е продължаването на даден отбор заради повече отбелязани голове/гол на чужд терен.Това е върховна глупост,то по тази логика отпадналия отбор е отбелязал повече голове като домакин,това също не е маловажно!Според мен при равенство в двата мача трябва да има дузпи а не да се гледа кой повече голове е отбелязал като гост!Защо не гледат примерно обратно-кой е отбелязал повече като домакин?Гола си е гол без значение къде е отбелязан.Ще адмирирам една такава промяна за в бъдеще!! :idea:

+1
Да стане като в английските купи.

Според мен трябва да се премахне дузпата в игрална ситуация. Повечето от свирените дузпи са за такива положения , че ако играча не е бил спънат или бутнат , изобщо не може да направи голова ситуация. Примерно когато гонят топката в далечния ъгъл на пеналта и почти излиза в корнер , но случайно вратаря му е пресякал пътя. Вярно , че е нарушение и трябва да се свири , но дузпата е много краен вариант. Все пак дузпата = почти сигурен гол. Така ще се спрат и симулациите.

Потребителски аватар
grasiani
Контакти:

Мнениеот grasiani » 25 май 2012 23:37

Seichov написа:Дузпите не трябва и няма да се премахнат.Но има друго нещо което трябва да се премахне и това е продължаването на даден отбор заради повече отбелязани голове/гол на чужд терен.Това е върховна глупост,то по тази логика отпадналия отбор е отбелязал повече голове като домакин,това също не е маловажно!Според мен при равенство в двата мача трябва да има дузпи а не да се гледа кой повече голове е отбелязал като гост!Защо не гледат примерно обратно-кой е отбелязал повече като домакин?Гола си е гол без значение къде е отбелязан.Ще адмирирам една такава промяна за в бъдеще!! :idea:

Toва правило за гола на чужд терен е от доста отдавна и малко ме съмнява да го променят,сигурно е въведено да се ограничат мачовете с продължения,иначе и за мен не е много справедливо.Сега като се замисля и се върна назад във времето какво ли би станало на следните мачове на моя любим отбор ако го нямаше това правило: Левски-Щутгард 1:1 2:2 и Левски-Днепър 3:1 0:2 .В единия случай правилото помага ,в другия не.

Потребителски аватар
za nas e toj religiq
Контакти:

Мнениеот za nas e toj religiq » 26 май 2012 00:39

Блатер да си взима пенсията и да си гледа старините ! Футбол без дузпи ??? Това е най голямото зрелище във футбола , за 5 мин можеш да изпиташ толкова емоции колкото в 20 мача не си ! Това е футбола , нагледахме се на златни , сребърни , винкелови и кви ли не голове , както каза някой преди мен : дузпите са черешката , абсолютната кулминация на един мач ! С каквото и да ги сменят никога няма да има такъв адреналин !!!

Потребителски аватар
plamenst7
Контакти:

Мнениеот plamenst7 » 26 май 2012 00:44

Аз пък мисля по-скоро, че трябва да се направи нещо мачовете да могат да станат по-резултатни. Много по-интересно ще е повечето мачове да завършват с хокейни резултати от типа на 7:5 или 8:3 или пък равенство 5:5 вместо 0:0. Вариантите за да се постигне това са доста, въпреки че доста биха променили играта. Например може преките свободни удари да се изпълняват без стена, а само за непреките да има такава. Може също при червен картон да даден футболист също да се изпълнява винаги дузпа, без значение къде и какво е провинението. Може да се пипне и нещо правилото за засадата или както каза някой по-горе на 3 корнера да се дава дузпа.
Всичко което съм изброил е само хипотетично и не мога да знам до какъв ефект биха довели и със сигурност едва ли някога ще бъдат въведени. Просто ви давам малко поводи за размисъл как би изглеждал един мач при въвеждане на някой от тези правила.

haha

Мнениеот haha » 26 май 2012 01:01

Аз съм за премахване на 30-минутните продължения.Те са напълно безсмислени,най-добре е направо да се бият дузпи след изтичането на 90-те минути.
dunavfc написа:ББ е достатъчно богат за да си позволи да отпраши където си поиска,той обаче,не се е отказал и му се занимава с политика,защото му пука за народа.

Потребителски аватар
amstel_beer
Контакти:

Мнениеот amstel_beer » 26 май 2012 01:05

grasiani написа:Тоя, Блатер съвсем изкука, нали това е както се казва черешката на тортата във футболния спор.С тия нелогични експерименти които си правят от време на време направо развалят футболното удоволствие,както преди с този златен,сребърен гол.Не знам кой как мисли,според мен не е правилно да се премахнат дузпите.

Дай линк - може да става въпрос за дузпите в редовното време. :?

Потребителски аватар
grasiani
Контакти:

Мнениеот grasiani » 26 май 2012 01:44

amstel_beer написа:
grasiani написа:Тоя, Блатер съвсем изкука, нали това е както се казва черешката на тортата във футболния спор.С тия нелогични експерименти които си правят от време на време направо развалят футболното удоволствие,както преди с този златен,сребърен гол.Не знам кой как мисли,според мен не е правилно да се премахнат дузпите.

Дай линк - може да става въпрос за дузпите в редовното време. :?

Новината е на Гонг:Президентът на Международната футболна асоциация (ФИФА) Сеп Блатер поръча на група експерти, водени от германската легенда и световен шампион Франц Бекенбауер, да намери алтернатива на дузпите за определяне на победител при равенство. Това се случи само седмица след драматичната победа на Челси на финала на Шампионската лига срещу Байерн Мюнхен.

Сеп Блатер смята, че чрез изпълнението на наказателни удари, които решават победителя в даден мач, футболът губи своята същност.

"Футболът се превръща в трагедия, когато се стигне до изпълнение на дузпи, а той е отборна игра. Когато се стигне до положение един срещу един, футболът губи същността си. Може би Франц Бекенбауер и водената от него група Футбол 2014 ще мога да ни предложат решение на проблема. Това няма да се случи днес, а в близкото бъдеще", каза Блатер на редовния конгрес на ФИФА.

Потребителски аватар
B3ATS
Контакти:

Мнениеот B3ATS » 26 май 2012 03:56

plamenst7 написа:Аз пък мисля по-скоро, че трябва да се направи нещо мачовете да могат да станат по-резултатни. Много по-интересно ще е повечето мачове да завършват с хокейни резултати от типа на 7:5 или 8:3 или пък равенство 5:5 вместо 0:0. Вариантите за да се постигне това са доста, въпреки че доста биха променили играта. Например може преките свободни удари да се изпълняват без стена, а само за непреките да има такава. Може също при червен картон да даден футболист също да се изпълнява винаги дузпа, без значение къде и какво е провинението. Може да се пипне и нещо правилото за засадата или както каза някой по-горе на 3 корнера да се дава дузпа.
Всичко което съм изброил е само хипотетично и не мога да знам до какъв ефект биха довели и със сигурност едва ли някога ще бъдат въведени. Просто ви давам малко поводи за размисъл как би изглеждал един мач при въвеждане на някой от тези правила.

Това след потребителското ти име , броя на годинките ли ти е ? :roll: Много детински разсъждаваш.

Потребителски аватар
Lyubooo
Контакти:

Мнениеот Lyubooo » 26 май 2012 08:24

Блатер определено изперколясва! единствената цел да премахне дуспите е за да може да дирижира кой ще е крайния победител, защото при сегашния формат не може!!!
определено съм съгласен да се махне дуспата, но не в края, а по време на мача, както написа колегата B3ATS !!!
направо ми се повръща, като видя как почват да падат като круши разни играчи в наказателното поле, само и само да им бъде свирена дуспа!
а пък как ми се вкисва настроението когато съдията неволно или волно даде някаква дуспа, от положения, които не са били нито голови, нито пък нарушението е било толкова явно и т.н.
по справедливо е да се свири фаул и да се нареди стена на голлинията, отколкото да се дава направо и наготово дуспа!
ше съжалявате ама тези размисли са породени точно от отбори като Барселона и Реал Мадрид, които уж са толкова силни, че трябва да бият наред, но никога не се отказват от възможноста да се потъркалят за някоя и друга дуспа! ами ето че сега хвалят Меси колко гола вкарал за сезона, ами ако се махнат дуспите, едва ли ще има повече и от резервите на на някой средняшки отбор ;) !!!
plamenst7 също е прав че трябва да се мисли как резултатите да станат по-атрактивни и да е почти невъзможно да се получи резултат 0:0!
като според мен едно от решенията е промяна на правилата за засадата, като например да отпадат когато топката вече се разиграва пред противниковата врата, то точно тогава най-често бъркат реферите, и точно тогава се отменят най-много голове!!!
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

Потребителски аватар
messi7
Контакти:

Мнениеот messi7 » 26 май 2012 09:13

haha написа:Аз съм за премахване на 30-минутните продължения.Те са напълно безсмислени,най-добре е направо да се бият дузпи след изтичането на 90-те минути.

Напълно подкрепям. И без това повечето пъти няма голове в тези продължения и футболистите на съответните отбори се изморяват допълнително.
Всеки случай с или без продължения трябва да има дузпи. А изказванията, че трябва да нападат от центъра и тем подобни са си направо смешни... ;)
Изображение

Върни се в “Футбол - Свят”