Англия-Испания

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Viktor4o_Rs
Контакти:

Re: Англия-Испания

Мнениеот Viktor4o_Rs » 15 ное 2011 21:37

А в Англия колко тима са вземали титлата през изминалите 10-11 години - Манчестър Ю, Арсенал и Челси :roll: Двуполюсният модел в Испания стана преди 5-6 години, преди това и Валенсия беше шампион през 2004 г., и Ла коруня през 2000-та ;)
Както казах,всеки има право на мнение. На мен английското първенство не ми е най-интересно, по-интересни са ми испанското и Бундеслигата.
Изображение

Потребителски аватар
PIMP
Контакти:

Мнениеот PIMP » 15 ное 2011 21:40

Viktor4o_Rs написа:А в Англия колко тима са вземали титлата през изминалите 10-11 години - Манчестър Ю, Арсенал и Челси :roll: Двуполюсният модел в Испания стана преди 5-6 години, преди това и Валенсия беше шампион през 2004 г., и Ла коруня през 2000-та ;)
Както казах,всеки има право на мнение. На мен английското първенство не ми е най-интересно, по-интересни са ми испанското и Бундеслигата.

Това колко отбора са ставали шампиони също няма значение за класата на отборите в първенството.
Изображение
Sisi 1914 написа:1/8 Финалите, в един мач се излъчваше победител или в два?

Потребителски аватар
Viktor4o_Rs
Контакти:

Мнениеот Viktor4o_Rs » 15 ное 2011 21:58

PIMP написа:
Viktor4o_Rs написа:А в Англия колко тима са вземали титлата през изминалите 10-11 години - Манчестър Ю, Арсенал и Челси :roll: Двуполюсният модел в Испания стана преди 5-6 години, преди това и Валенсия беше шампион през 2004 г., и Ла коруня през 2000-та ;)

Това колко отбора са ставали шампиони също няма значение за класата на отборите в първенството.

Е кое има значение за класата, изпраните пари на арабски шейхове, руски олигарси и американци ли :roll: И Барса, и Реал са по-силни от английските отбори, испанският национален е по-силен от английския такъв (въпреки резултата от контролата), испанските отбори имат повече успехи от английските в евротурнирите през последните години :roll: Все факти :)
Изображение

Потребителски аватар
Alexx
Контакти:

Мнениеот Alexx » 15 ное 2011 22:02

Двуполюсния модел го има в Испания от много преди 5-6 години. Това, че преди 5-6 години бе прикрит от силните игри на Валенсия и Супердепор, но в по-дълъг период ще се види, че Барса и Реал са много пред другите. Барса имат над 31 титли, а Реал 31, a на трето място е Атлетико с ... 9. В Англия Юнайтед има 19, а Ливърпул 18, а Арсенал 13, Евертън 9 ... Освен, че разликата между първите два и третия в Англия не е толкова голяма като в Испания, то разликата между първия и втория е малка. В Италия нещата са също по-равностойни от Испания. Да не говорим, че за 20 век Англия е страната с най-много KEШ/ ШЛ заедно с Италия. Англия има 9 КЕШ-а, 9 купи на УЕФА, 8 КНК, общо 26, Италия 9 КЕШ-а, 7 КНК и 9 купи на УЕФА общо 25, Испания 7 КЕШ, 7 КНК и 12 Купи на УЕФА и общо 26 колкото Англия,но пък Англия има повече успехи в първостепенния турнир, а Испания в третостепенния турнир. Да не говорим, че ако не бе административното наказание на английските отбори щяха да са още по-напред, но пак са най-успешната лига за 20 век.

Потребителски аватар
PIMP
Контакти:

Мнениеот PIMP » 15 ное 2011 22:09

Viktor4o_Rs написа:Е кое има значение за класата, изпраните пари на арабски шейхове, руски олигарси и американци ли :roll: И Барса, и Реал са по-силни от английските отбори, испанският национален е по-силен от английския такъв (въпреки резултата от контролата), испанските отбори имат повече успехи от английските в евротурнирите през последните години :roll: Все факти :)

Много е просто - виж колко английски финала, 1/2 финала и 1/4 финала се изиграха в ШЛ в последните няколко години. Реал всеки сезон са шампиони или 2-ри в Испания, а отпаднаха 6 поредни години на 1/8 финал. Другите испански отбори също са пълна скръб в ШЛ (Виляреал веднъж стигнаха 1/2 финал и това беше). А шейховете и олигарсите винаги гледат да инвестират в по-доброто първенство затова избират ВЛ. Ливърпул, Арсенал, Челси, Ман Сити и Ман Ю са сред най-богатите отбори в света. Най-богатите от Испания, Германия и Италия взети заедно изравняват тази бройка. Много е просто ;)
Изображение

Потребителски аватар
Viktor4o_Rs
Контакти:

Мнениеот Viktor4o_Rs » 15 ное 2011 22:13

Вижте, може и да спорим до утре :roll: Всеки си има свое мнение и другият няма да му го промени, аз казах кое първенство харесвам повече, вие също :) Така че е безсмислено :arrow:
Изображение

Потребителски аватар
PIMP
Контакти:

Мнениеот PIMP » 15 ное 2011 22:16

Viktor4o_Rs написа:Вижте, може и да спорим до утре :roll: Всеки си има свое мнение и другият няма да му го промени, аз казах кое първенство харесвам повече, вие също :) Така че е безсмислено :arrow:

Това е най-правилното което може да се каже по темата :)
Изображение

Потребителски аватар
Alexx
Контакти:

Мнениеот Alexx » 15 ное 2011 22:17

Между другото Реал през 2009 изядоха 5 парцала от Ливърпул, а тогава Реал бяха станали шампиони на Испания предния сезон два поредни пъти, а през 2006 и Арсенал ги шамароса. Така, че като изключим последната година май само Барса имаше шанс срещу английски отбори, а дори често падаха от тях и през 2009 се намесиха и съдии, защото Платини мрази английския футбол и не искаше втори пореден английски финал, което щеше да затвори усетите на критиците дали английското е най-силно. Естествено сега има спад в английската лига, но това е заради смяната на поколения и мениджъри в английския футбол и в момента двата гранда на Испания са пред английските отбори, но това според мен няма да трае вечно. Така, че изводът е,че в момента Англия е далеч от Барса и Реал, но преди английския топ 4 бе по-силен от преди. Както в живота и във футбола има кръговрат и колелото постоянно се върти.

PIMP написа:
Viktor4o_Rs написа:Вижте, може и да спорим до утре :roll: Всеки си има свое мнение и другият няма да му го промени, аз казах кое първенство харесвам повече, вие също :) Така че е безсмислено :arrow:

Това е най-правилното което може да се каже по темата :)

И аз така мисля. :)

Потребителски аватар
Sardukar
Контакти:

Мнениеот Sardukar » 15 ное 2011 22:29

оф момчета гледайте каквото искате и си го определяйте за "най-добро". Преди колко години Ливърпул си направи гаргара с Реал М? Как Барса е елиминирала ЧЕЛСИ??? Ами отпадала от Челси, Ливърпул и МанЮ? Ако се гледат само някакви преки двубои в ШЛ то Лига 1 на Франция е по-добра от Примера хххх От коя година Реал М и Барса стават по-силни от английските отбори? В Англия само на ОТ с/у МЮ отборите излизат като настрани! В Испания с/у Реал М и Барса се излиза все едно ще играеш с марсианци :lol:

ПП Примера е първенството с най-много нулеви равенства от началото на сезона... как се вписва това с техничния и нападателен футбол, за който претендират феновете на "испанското" :roll: :?:
[rimg]https://media.giphy.com/media/9vIL25IitVIoU/giphy.gif[/rimg]
[rimg]https://media.giphy.com/media/UuWYtmkzvT68w/giphy.gif[/rimg]
[rimg]https://media4.giphy.com/media/GCp2YAIRzqV9K/200.gif#19[/rimg]

Потребителски аватар
venomcho
Контакти:

Мнениеот venomcho » 15 ное 2011 23:18

Alexx написа:Барса имат над 31 титли, а Реал 31

:?

Върни се в “Футбол - Свят”