Почина Рашиди Йекини - кошмарът на Четвъртите в света

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
krum_kravov
Контакти:

Re: Почина кошмарът на Четвъртите в света

Мнениеот krum_kravov » 05 май 2012 16:26

Captain Stottlemeyer написа:
marmi52 написа:8-)

Още помня как се беше хванал за мрежата зад Боби и я тресеше след като ни бяха вкарали гол. Тогава все едно ме поляха с вряла вода. :( Мислехме, че всичко приключва за нас, а срамът беше голям ... Друго излезе после обаче ! :twisted:
Иначе жалко, че е починал.

+1 Спомням си една карикатура във вестник от онези дни: Български футболист, пред когото се е изпречил и му е преградил пътя огромен негър с футболен екип, като нашенецът му стига едва до кръста... В крайна сметка и двата отбора продължиха за сметка на Аржентина (действащ световен вицешампион) и пълния аутсайдер (тогава) - Гърция. :)

Аржентина също се класира за осминафинал, където загуби от Румъния. Само Гърция отпадна в тази група.

Потребителски аватар
vks1
Контакти:

Мнениеот vks1 » 05 май 2012 16:34

krum_kravov написа:

Още помня как се беше хванал за мрежата зад Боби и я тресеше след като ни бяха вкарали гол. Тогава все едно ме поляха с вряла вода. :( Мислехме, че всичко приключва за нас, а срамът беше голям ... Друго излезе после обаче ! :twisted:

+1 Спомням си една карикатура във вестник от онези дни: Български футболист, пред когото се е изпречил и му е преградил пътя огромен негър с футболен екип, като нашенецът му стига едва до кръста... В крайна сметка и двата отбора продължиха за сметка на Аржентина (действащ световен вицешампион) и пълния аутсайдер (тогава) - Гърция. :)

Аржентина също се класира за осминафинал, където загуби от Румъния. Само Гърция отпадна в тази група.

По онова време и най-добрите трети се класираха.
Канарче!

Потребителски аватар
alexveselinov
Контакти:

Re: Почина Рашиди Йекини - кошмарът на Четвъртите в света

Мнениеот alexveselinov » 05 май 2012 16:53

Нигерия игра мач с Италия на осминафинала и там съдийте яко подкрепиха адзурите имаше и продължения....и трите отбора които продължиха от нашта група играеха много здраво.
[center]"България има свой път и ние ще се ръководим само от нашите интереси"
/генерал Христо Луков/[/center]
[center]"Силни са страните с чувство на национално самоуважение"
/Виктор Орбан/[/center]

Потребителски аватар
Captain Stottlemeyer

Мнениеот Captain Stottlemeyer » 05 май 2012 16:59

vks1 написа:
krum_kravov написа:

По онова време и най-добрите трети се класираха.

Грешката е моя, забравил съм. :oops: Спомням си много добре за нас (има си хас да не помня) и за Нигерия, но Аржентина съм забравил... :oops:
П.П. Дори сега, като погледнах статистиката за САЩ' 94 видях, че и жабарите са били на трето място в своята група "Е", за да стигнат след това до финал с Бразилия, не без помощта на техния пословичен късмет и на френския педал Жоел Киню... :evil:
"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ

BGarmy
Контакти:

Мнениеот BGarmy » 05 май 2012 17:09

ЕМИЛ написа:Като прочетох заглавието си помислих ,че става въпрос за Жоел Киню .
Изображение

1948,1951,1952,1954,1955,1956,1957,1958, 1959,1960,1961,1962,1966,1969,1971,1972,1973,1975,1976,1980, 1981,1982,1983,1987,1989,1990,1992,1997,2003,2005,2008...!!!

donpacko
Контакти:

Мнениеот donpacko » 05 май 2012 17:15

Бог да го прости.Капитане Аржентина не е действащ световен шампион а Германия.Тогава за тия трети отбори имаше едно правило,но не се сещам как беше точно,не се класираха всичките трети а определени отбори мисля,че бяха 4 отбора със най-добри показатели,забравил съм.

Потребителски аватар
milan199440barca
Контакти:

Мнениеот milan199440barca » 05 май 2012 17:22

Ами... мир на праха му, както се казва.

„Гадзета дело Спорт“ е със снимка от прословутия гол към новината:

Изображение

Загубата от Нигерия бе многократно компенсирана впоследствие от четниците на Пенев.
Африканците имаха много силен отбор по това време с футболисти като Окечукву, Финиди Джордж, Амунике, Окоча, Амокачи, Олисех и т.н.
Don't drink and drive, don't smoke and fly, take LSD and TELEPORT!!!

Потребителски аватар
Captain Stottlemeyer

Мнениеот Captain Stottlemeyer » 05 май 2012 18:09

donpacko написа:Бог да го прости.Капитане Аржентина не е действащ световен шампион а Германия.Тогава за тия трети отбори имаше едно правило,но не се сещам как беше точно,не се класираха всичките трети а определени отбори мисля,че бяха 4 отбора със най-добри показатели,забравил съм.

Написал съм "вицешампион", тук няма как да сбъркам моите любимци от Германия, макар че на финала дузпата за тях беше спорна... ;)
За третите отбори е точно така - от 6-те групи тогава се класираха 4-те отбора с най-добри показатели (и аз бях забравил, но питах чичо Гугъл). ;)
"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ

Потребителски аватар
kartago
Контакти:

Мнениеот kartago » 05 май 2012 18:16

След първите мачове, пресата в южната ни съседка Гърция написа, на това първенство най-слабите отбори са Гърция и България, после ние като ги "ошетахме" 4-0, написаха: "Грешка, ние сме най-слабите!", само, че всички знаем какво стана после с Гърция и какво с нашия футбол! Иначе по темата, чак пък кошмара, ми вкара там един гол ( ако не се лъжа на празна врата) и май повече се помни реакцията му след гола, иначе мир на праха му!

Потребителски аватар
NOMER14
Контакти:

Мнениеот NOMER14 » 05 май 2012 18:24

Тази Нигерия никой нямаше да я запомни , ако съдийчето не се беше сетило , че е назначило непряк свободен удар и отмени гола на Ицо (бяхме ги почнали).Накрая на мача един скороотишъл си мастит телевизионер такава помия изля срещу националите..., но всичко си дойде на мястото , и ако не беше французинът , можеше и бразилските футболисти никой да не запомни :twisted:
Последна промяна от NOMER14 на 05 май 2012 19:59, променено общо 1 път.

Върни се в “Футбол - Свят”