Нужно ли е видео повторенията да бъдат въведени във футбола

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
ruashh
Контакти:

Re: Нужно ли е видео повторенията да бъдат въведени във футбола

Мнениеот ruashh » 10 мар 2012 23:38

Mани видеото, я кажи за топкването? Много тОпване, много нещо, направо да се удавиш!

Потребителски аватар
Red Warrior
Контакти:

Мнениеот Red Warrior » 10 мар 2012 23:53

Направо да въвеждат "ястребово око" :!:
Пиеш ли вода, мисли за извора. - китайска мъдрост

Потребителски аватар
frostbite
Контакти:

Мнениеот frostbite » 10 мар 2012 23:54

Аз съм ЗА да бъдат въведени технологиите, така съдиите няма да свирят определени отбори и няма да се оправдаваме, когато любимите ни отбори губят, със съдиите. Час по-скоро да го въвеждат това !
[center][wrapimg=]http://www.prikachi.com/images/882/6178882s.png[/wrapimg][/center]
[center][wrapimg=]http://prikachi.com/images/67/6149067A.jpg[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
MCMXIII
Контакти:

Мнениеот MCMXIII » 11 мар 2012 00:01

Твърдо съм против видеоповторението. Обаче съм твърдо ЗА да се сложи чип в топката, за да се разбере дали е минала голлинията.
[center][wrapimg=]http://www.img-share.eu/main/download_image/1913fxPMh3F.jpg[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
joring
Контакти:

Мнениеот joring » 11 мар 2012 00:48

Абсолютно против видеоповторенията, за чипа в топката съм раздвоен, но по-скоро ЗА!
Съдията е част от играта, всякаква технология би убила тръпката, без грешките на съдиите, то по хубаво да дадат по един плейстейшън на футболистите и да играят чрез него. :? В същото време съм твърдо ЗА по-строги мерки срещу съдии които свирят тенденциозно и подпират даден отбор, такива мерки са изключително необходими, много повече от каквито и да било технологии, като гледам как някои отбори във всеки мач биват подпирани направо...
Believe in better
[offtopic]Най-много мразя расизма и циганите :mrgreen:[/offtopic]

Потребителски аватар
Neftochimic1892
Контакти:

Мнениеот Neftochimic1892 » 11 мар 2012 01:04

По-добре по двама съдии на всяка греда и няма да се допускат грешки ,а и ще е по евтино.

AnalBreaker
Контакти:

Мнениеот AnalBreaker » 11 мар 2012 02:13

Спред мен чара ще се изгуби, ако бъдат ликвидирани съдииските грешки
Един ИСТИНСКИ българин !

[offtopic][youtube]http://www.youtube.com/watch?v=9FWuhfA9Hls[/youtube][/offtopic]

razbira4
Контакти:

Мнениеот razbira4 » 11 мар 2012 07:28

hue написа:Бях резервиран, но след като видях, че в хокея на трева и американския футбол е приложено, значи поне за важни мачове трябва да се въведе - не само дали топката е минала гол линията, защото пак ще има спорове дали е с целия обем или не.

Ппредставям си го така: при спорна ситуация/решение капитанът или треньорът на отбора да поиска да бъде прегледана - но не от главния съдия, а от 3 съдии зад тъч линията - играта се прекъсва, а съдиите в рамките на 30 сек. до минута взимат решение на база повторения излъчени специално за тях от телевизията - същите ще се излъчват и на таблото (което поне в началото ще води до допълнително напрежение сред публиката, защото пак ще има спорни ситуации и неединодушни решения). Ситуациите ще бъдат ограничени до 1 или 2 на полувреме на отбор. Хронометрите ще се спират и това време няма да бъде добавяно.

Уловката? Международните мачове се предават от местна телевизия и така може да ограничава изкуствено гледните точки на съдиите, да не им предоставят оптимален ъгъл (ако спорната ситуация е засада) или да бавят повторенията - все пак американският футбол не е интернационален, а и правилата са различни. Друга уловка е ако претенции имат едновременно двата отбора - на кого да бъде записано искането за преразглеждане?

Втората опция е главният съдия сам да преценя коя ситуация е за по-внимателен преглед и да го прави на малък мобилен монитор, както е в американския футбол. Но за нея ще се иска време преди да тръгне гладко, защото до сега системата е налагала главният съдия да не проявява колербание в коректността на своите решения - много рядко се съобразяват със страничните съдии ако са на различно мнение.

Иначе е немислимо да се прилага във ВСЕКИ мач - твърде скъпо е, а и двойно спорните ситуации ще се натрупат твърде бързо. Дори в тениса hawk eye не се използва на всеки турнир. Така трябва да е и във футбола. Например американският футбол има ок. 300 мача за сезон - редовен сезон и плейофи, а средната посещаемост за предния сезон варира от 85 000 на отбора с най-висока до 50 000 на отбора с най-ниска. А в Англия само редовните мачове са 380, без да броим турнирите. А посещаемостта е от 75 000 за отбора с най-висока до 16 000 за отбора с най-ниска.

Страхотно мнение, поздравления!

venger
Контакти:

Мнениеот venger » 11 мар 2012 08:00

Против налагането на някакви технологии. С тях ще се изгуби магията на играта. А и по кого ще "реват" след мач ощетените отбори? :)
"Бела жига, това сега си ти!
И цела книга много ще те измори!"

Потребителски аватар
Roger_Federer
Контакти:

Мнениеот Roger_Federer » 11 мар 2012 09:05

Against modern football! Най-великата игра достатъчно се комерсиализира, това пък ще е вече съвсем пряка намеса в изкуството и удоволствието, наречено футбол. В някои спортове въвеждането на технологии, чрез които да бъде проверявана точността на реферското отсъждане е допустимо и възможно, но не и в конкретния случай. Това ще накъса играта, съвсем друг е въпросът колко време ще се въвежда - примерно при нас това ще стане сигурно 5 г. по-късно, а и се губи драмата, всичко ще е очевидно. Съдийските грешки са част от играта, както грешките на ирачите са част от футбола- Ако състезателите не бъркат в отиграванията си, няма да има голове, ако няма голове, смисълът на тая игра го няма на практика. Същото е и с реферските отсъждания. Понякога се допускат грешки, но те се помнят и правят мачовете паметни. Когато дадено решение е тенденциозно, то си личи от километри. Така че аз съм твърдо пртив нови технологии във футбола. Достатъчно е, че на мачовете от ЕКТ гледам по 5 чернодрешковци, представям си какво ще е, ако се спира мач, за да се гледа на камера. А и тогава също всичко може да бъде лесно извъртяно.

Върни се в “Футбол - Свят”