Испанската Ла Лига - 2024/25
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
- metodito
- Контакти:
Re: Испанската Ла Лига - 2024/25
Футболът е жив! Който е гледал Виляреал - Селта го го знае. Грасиас, Виляреал, грасиас, Селта нареждаше коментаторът. Аз по-слаби съдии между другото от българското съм виждал само в Испания. 1000-процентова дузпа за Виляреал през първото полувреме, я компенсира с дузпа в осмата минута на осемминутното продължение. Която беше извън наказателното. И Селта не заслужаваше да загубят. Но голям мач. Голяма страст.
metodito написа:Аз по-слаби съдии между другото от българското съм виждал само в Испания.
В българското съдиите не са слаби. Те много добре знаят какво свирят и защо го свирят при определени мачове на определени отбори.
Иначе хубав мач, да, Селта започват силно този сезон.
[offtopic][wrapimg=]http://cdn.makeagif.com/media/3-15-2014/9rWODJ.gif[/wrapimg][/offtopic]
- Udoji90
- Контакти:
Най-слабите съдии са в Англия. В Испания поне понякога с VAR взимат правилни решения. В Англия много от реферите нямат капацитета дори и VAR да използват като хората (или не искат поради корумпираност).
Valencia, Arsenal, Pink Floyd, Alice In Chains...
Барселона щом и Валекано би, да им дават титлата. Докато Реал свикне без Кроос и с триото отпред, разликата в точките вероятно ще е непосилна за връщане. Да загубиш от тази Барселона ще е за учебниците, но ако има кой да го постигне, то това е Анчелоти.
[center][wrapimg=]http://alfa.kachi-snimka.info/images-2021/arx1643555661e.jfif[/wrapimg][/center]
- metodito
- Контакти:
bubka написа:metodito написа:Аз по-слаби съдии между другото от българското съм виждал само в Испания.
В българското съдиите не са слаби. Те много добре знаят какво свирят и защо го свирят при определени мачове на определени отбори.
Иначе хубав мач, да, Селта започват силно този сезон.
Е, Кабака и Тотнъм ли беше? Иначе, два фиша ми зависеха от победата на Виляреал. Селта заслужаваха не просто равенството, ми и победата.
А за това, което говориш, най-добрият в това отношение е как се казваше един плешив италиански съдия. Тоз го правеше по книга. Евала на пича. Знаеше къде обратен тъч да даде, къде корнер да пропусне. Колина. Това беше най-корумпираният, но и най-добрият съдия де съм гледал. Сигурно поне две титли на Юве е докарал. И като се пенсионира къде отиде? В Юве.
Играта на Барселона при Флик е свеж полъх за испанските отбори и се надявам да повлече крак, за да може да се промени нивото и на останалите. Немецът не губи много време да инсталира три основни фундамента, които липсваха страшно много на Барселона, а и на испанските отбори напоследък. Първо - физическа подготовка и интензитет. Припомням колко важна роля за успехите на Реал има кондиционния треньор Пинтус, който Зидан доведе още през 2016-а година. По признание на един от помощниците на Флик, те са изгледали всички скорошни отпадания на Барса от евротурнирите и са стигнали до извода, че на каталунците им е липсвал интензитет и физика в тези мачове.
Второ - стъпвайки на основните правила на позиционната игра, Флик започна да променя откровено дефанзивната настройка останала от Шави към един бърз, директен и атакуващ стил на игра. Същият, на който заложи в Байерн преди време. Комбинацията от позиционна осъзнатост за ролите на терена и експлозивността на немския директен футбол е взривоопасна и автоматично вдига нивото на отбора като цяло.
Трето и абсолютно ново за Барселона е агресивността им при борбата за всяка топка, всеки метър от първата до последната минута. Желанието за отборна игра, и за победа с колкото се може повече голове.
Всичко това е отличен старт за Флик в Барселона, въпрос на време и сработка е дали ще даде нужните резултати, защото знаем, че каталунците винаги имат по-специално изисквания към играчите и треньорите си. Също така е интересно да се види как Флик и компания ще реагират и ще се справят с неминуемите спадове и негативни резултати през сезона. Това ще покаже всъщност накъде вървят нещата там.
Второ - стъпвайки на основните правила на позиционната игра, Флик започна да променя откровено дефанзивната настройка останала от Шави към един бърз, директен и атакуващ стил на игра. Същият, на който заложи в Байерн преди време. Комбинацията от позиционна осъзнатост за ролите на терена и експлозивността на немския директен футбол е взривоопасна и автоматично вдига нивото на отбора като цяло.
Трето и абсолютно ново за Барселона е агресивността им при борбата за всяка топка, всеки метър от първата до последната минута. Желанието за отборна игра, и за победа с колкото се може повече голове.
Всичко това е отличен старт за Флик в Барселона, въпрос на време и сработка е дали ще даде нужните резултати, защото знаем, че каталунците винаги имат по-специално изисквания към играчите и треньорите си. Също така е интересно да се види как Флик и компания ще реагират и ще се справят с неминуемите спадове и негативни резултати през сезона. Това ще покаже всъщност накъде вървят нещата там.

- barca4ever
- Контакти:
Досега доста добре, спечелихме 2 тежки гостувания, и двете след изоставане в резултата, вчера бихме 7:0, но искам да дойде мач с някой голям отбор и тогава ще видим какво и що, е в края на октомври за няколко дни играем с Байерн и с Реал.
[wrapimg=]http://www.fcbarcelona.cat/web/Imatges/banners/_promocions/actius_especials/wembley/bc-campions_champions.jpg[/wrapimg]
BARCAFOREVER[wrapimg=]http://imgon.net/di-MAQN.gif[/wrapimg]
1992,2006,2009,2011
BARCAFOREVER[wrapimg=]http://imgon.net/di-MAQN.gif[/wrapimg]
1992,2006,2009,2011
Валядолид са на ниво Лудогорец. Нищо особено не се е случило.
4 000 и пак ми задай същия въпрос.
Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)
Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.
- Furious_Monk
- Контакти:
Дали Кроос и Модрич все още са най-добрите? В сравнение с кого?
Анчелоти.
Анчелоти.
Картинката изглежда почти отчайваща за феновете на Реал като гледат крещящата разлика в представянето на любимия си тим и това на конкурентите от Каталуния в момента :lol: Барса лети под ръководството на Флик, докато машината на Анчелоти сериозно скърца. Снощи Мадрид беше кръгла нула срещу Сосиедад, никаква сработка и интензивност от играчите.. проблемите на Реал са чисто тактически и предстои да видим дали италианецът има още какво да ни предложи..хубавата новина е, че това е картинката в средата на септември и до края на сезона има много време, но промяната на равновесието на силите в посока Барселона вече се усеща..