Шампионска лига (сезон 2020/21)

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Sardukar
Контакти:

Re: Шампионска лига (сезон 2020/21)

Мнениеот Sardukar » 21 апр 2021 13:26

Има един непреодолим проблем с "американския" модел- как се гледа на традициите. В САЩ няма проблем да променяш идентичността на един отбор изцяло. На всички е ясно, че това е изключително проблематично на "Стария континент". Нещата просто не могат да се случват по този начин и да няма проблеми, а когато е на най-високо ниво - абсурд.
В САЩ гледат всяка година различен шампион? Супер, а колко отбора се състезават? Защо критерият трябва да е само крайният победител? Как да впишем в такава рамка отборите от балканите (например) и ЕКТ? То и сега участието им е периферно, но във всяка от тези страни има отбори, които са направили нещо в ШЛ и за тях това е нещо огромно. Не може да мислим като консуматори, че са важни само тези, които печелят. Всъщност най-важното е спорта на най-високо ниво да отделя средствата за спорта на най-ниско ниво.
Относно най-големите виновници - според мен, това са Реал Мадрид, ЮВЕ, МанЮ и Ливърпул - като най-големите отбори от съответните страни + техните собственици и нужда от пари. Въпреки това отговорността трябва да е споделена, все пак не говорим за деца. Не ми звучи адекватно наказание - да бъдат изключени автоматично за следващите 1-2-повече години. Санкциите трябва да са финансови и в същото време да има ясна рамка какво става, ако пак се опита нещо подобно.
Важно е УЕФА да се реформира радикално, защото сегашната ситуация е вредна за (почти) всички замесени. Там може да пишем цял живот...чака ги много работа, защото има належащи проблеми, които ако не се решат адекватно могат да деформират играта непоправимо!
[rimg]https://media.giphy.com/media/9vIL25IitVIoU/giphy.gif[/rimg]
[rimg]https://media.giphy.com/media/UuWYtmkzvT68w/giphy.gif[/rimg]
[rimg]https://media4.giphy.com/media/GCp2YAIRzqV9K/200.gif#19[/rimg]

Потребителски аватар
1914.1902
Контакти:

Мнениеот 1914.1902 » 21 апр 2021 14:27

Bernaleo
Контакти:

Мнениеот Bernaleo » 21 апр 2021 14:44

Барса не може да напусне преди да се допита до членовете си,предполагам същото важи и за Реал.

Потребителски аватар
Groucho
Контакти:

Мнениеот Groucho » 21 апр 2021 14:50

1914.1902 написа:

Браво, хванаха топ 4 в Суперлигата, сега да се концентрират за Сасуоло довечера и дано задържат топ 4 и в първенството.
Да се зачете като актив при следващия старт на турнира, че Милан е останал почти до хлопването на кепенците първия път :lol:

Bernaleo написа:Барса не може да напусне преди да се допита до членовете си,предполагам същото важи и за Реал.

А кога точно са се допитали до членовете си, за да се включат :roll: :?: :lol:

Изображение

Потребителски аватар
Udoji90
Контакти:

Мнениеот Udoji90 » 21 апр 2021 15:12

Тамън щях да задам и аз същия въпрос.
Последна промяна от Udoji90 на 21 апр 2021 15:23, променено общо 2 пъти.
Valencia, Arsenal, Pink Floyd, Alice In Chains...

Ponko
Контакти:

Мнениеот Ponko » 21 апр 2021 15:15

ViscaBarca написа:Аз бях твърдо зад тази Суперлига, но сега след като се провали, се чудя какви ли ще са последиците за Реал Мадрид и Ювентус? Дали това не е краят на тези два клуба? Според мен е редно им забранят да участват в ЕКТ за неопределен период от време. Няма какво да се лъжем - извършиха престъпление срещу европейския футбол и трябва да бъдат жестоко наказани.

Ах колко си долен... за супер лига си, а извършили престъпление.. смешник. ФУРНАДЖИЙСКА ЛОПАТОООО! :lol: :lol:

Потребителски аватар
Udoji90
Контакти:

Мнениеот Udoji90 » 21 апр 2021 15:24

У мен все още сякаш остава по-скоро усещането, че това беше цирк с цел по-гладкото приемане на промените в самата ШЛ като уж по-малкото зло спрямо предложената Суперлига. :roll: Все пак случаите с Моуриньо и Уудуърд (може би и с други паднали глави), ако имат някаква пряка връзка с това, ме карат да не съм на 100% сигурен в горното.
Иначе четох по диагонал тази и съседните теми, че бая коментари са се натрупали последните дни. Много ме "кефи" как всеки втори-трети сочи с пръст някой друг клуб за виновник, нищо че и неговият любим, макар и да е от отказалите се, е бил от онези 12, които първоначално се бяха навили. Много ме "кефи" и как някои едва ли не слагат знак за равенство между собственика/президента и клуба. Все едно клубът е само въпросното алчно ко**ле, а не треньори и играчи от мъжкия, женския (ако има такъв) и всички младежки състави, както и привържениците. Президентът/собственикът лепи петно на клуба като цяло, така е, обаче преки обвинения си заслужава единствено самият той - не тези под него, за чиито мнения и желания най-вероятно дори не се е допитал.
[offtopic]Отделно мернах и някои словесни диарии спрямо Арсенал. Напомням, че колелото се върти. Да не се окаже скоро някой друг клуб в незавидна позиция и дали феновете му, които сега се подиграват, ще гледат с добро око на евентуални подигравки на гърба на техния отбор... Човек в дадени ситуации е редно да се държи с другите така, както иска те да се държат с него при разменени роли. ;)[/offtopic]
Последна промяна от Udoji90 на 21 апр 2021 15:48, променено общо 3 пъти.
Valencia, Arsenal, Pink Floyd, Alice In Chains...

Потребителски аватар
Авалокитешвара
Контакти:

Мнениеот Авалокитешвара » 21 апр 2021 15:32

И сега к'во? Два дена аху иху и после тихо :lol:
Според мен ако се търси конспирация, то тя трябва да се търси сред журмалистическата сволоч. Получиха си сеира та да има за какво да пишат ;)

За Интер два дена не намирам никакви новини извън тази за оттеглянето ни. Няма коментари на играчи, няма щурмуване на клубни автобуси, няма хвърляне на превозни средства на Меаца, няма сръдни от Специя. А бе все едно не съществувахме тези два дена - толкова незабележимо беше нашето "участие" в суперлигата. Разочароващо :cry:
Иначе за Милан беше ясно, че ще се откаже от суперлигата. Де Дзерби е заплашил, че няма да излезе със Сасуоло за дербито на кръга. При такава заплаха за световния ред Милан трябваше да клекне. Сезонът би отишъл на кино и финансите щяха да се сринат при проваляне на мача с истинския гранд на Италия, който трите шмекера се опитаха да прецакат като се отцепят за да не ги пердашат твърде много...
По-добре първи на село, отколкото втори във Рим
Юлий Цезар

Потребителски аватар
Groucho
Контакти:

Мнениеот Groucho » 21 апр 2021 15:53

Авалокитешвара написа:И сега к'во? Два дена аху иху и после тихо :lol:
Според мен ако се търси конспирация, то тя трябва да се търси сред журмалистическата сволоч. Получиха си сеира та да има за какво да пишат ;)

Eми, да, собствениците на Туитър-Муитър направиха милиони в последните два дни от цирка. Те са организаторите плюс собственика на Форона, който е искал да вдигне активността в темите :lol:

Върни се в “Архив”