Всъщност за мен изобщо не се доказа това, че ситемата с повторенията е провал, а това, че самите правила не са конкретни (и дават възможност за интерпретиране според съдийската преценка) и/или съдиите не ги прилагат добре. Не повторенията са виновни, че реферът дава жълт картон вместо червен, след като е видял ситуацията на запис. За повторенията се доказа единствено това, че не са приложими към всички спорни ситуации, а само към някои - нещо, което много хора (в това число и аз) са признавали още преди. Всъщност ако не беше повторението, Хара може би нямаше
никакъв картон да получи, защото съдията изобщо не му видя лакътя.

Повторението му дава възможност да поправи грешката си и ако той не го стори (или го стори половинчато като в случая), това в никакъв случай не означава, че повторенията са безполезни.
След като на Португалия в двата мача с Мексико бяха на път съответно да им признаят нередовен гол и да не им дадат чиста дузпа, само че след повторения отмениха гола и дадоха дузпата, след като на Варгас срещу Камерун бяха на път да му признаят гол от засада и да не му признаят редовен такъв, само че пак повторенията оправиха и двете ситуации, то е нелепо да се каже, че тази система се е провалила. Даже напротив, смятам, че е добре да се изпробва още. То е ясно, че няма как да оправи
всички грешки, но дори да бъдат избегнати само
част от тях, пак си е полза според мен.
Valencia, Arsenal, Pink Floyd, Alice In Chains...