Обявиха всички претенденти за "Златната топка"

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Captain Stottlemeyer

Re: Обявиха всички претенденти за "Златната топка"

Мнениеот Captain Stottlemeyer » 24 окт 2016 23:30

doktora25 написа:Нормална 30-ца. Обективно в 3-ката задължително трябва да попаднат Роналдо и Гризман. Като 3-ти може би Бейл. ...И още едно нещо ми прави лошо впечатление - твърде малкото защитници и опорни халфове в 30-цата.

Затова (ако зависеше от мен) бих създал награда "Златна топка" отделно за най-добър нападател, полузащитник и защитник. За вратар може и "Златните ръкавици". ;) Не може вратарите, които (ако са добри) са наричани "половин отбор", да имат само един представител сред досегашните носители на наградата - Лев Яшин. :o
Конкретно за тази година - не съм фен на Роналдо, но той заслужава да бъде победител. :)
"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ

Потребителски аватар
Groucho
Контакти:

Мнениеот Groucho » 24 окт 2016 23:31

Middlesbrough написа:Как ще сложиш дъртия пийняк преди малките машинки на Милан , бат Гро :twisted: :twisted:

Обективността ми надделява над клубните пристрастия :lol:
Локатели е с три мача и половина, Донарума допусна грешки тук-там, а Варди през цялата година беше извънземен :!:

Потребителски аватар
0007
Контакти:

Мнениеот 0007 » 24 окт 2016 23:37

За мен тройката трябва да е :
1.Гризман
2.Пепе
3.Роналдо
Изображение
Groucho написа:Славиша требе а позиционира един нападател у кабинката на крана, който изгражда сектор А. Поне половината центрирания на колегите си в атака ще може да засече.

Потребителски аватар
doktora25
Контакти:

Мнениеот doktora25 » 25 окт 2016 00:39

Между другото почти никой не коментира Видал, а той тази година е с 4 трофея:
-Копа Америка
-титла на Германия
-купа на Германия
-суперкупа на Германия
Повече са от на Роналдо, макар че португалецът може да го изравни със световното клубно. Едва ли някой има повече. :)
Специалистите в Германия коментират, че Видал в момента е най-важният футболист в халфовата линия на Байерн и отсъствията му поради травми се отразяват на играта на отбора (за щастие контузиите не са сериозни). И през пролетта игра силно.
Не съм гледал изявите му с националния отбор, но ако приносът му за титлата е сериозен мястото му в 3-ката не би било нелогично и незаслужено.
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!

Потребителски аватар
защо
Контакти:

Мнениеот защо » 25 окт 2016 06:20

Captain Stottlemeyer написа:
doktora25 написа:Нормална 30-ца. Обективно в 3-ката задължително трябва да попаднат Роналдо и Гризман. Като 3-ти може би Бейл. ...И още едно нещо ми прави лошо впечатление - твърде малкото защитници и опорни халфове в 30-цата.

Затова (ако зависеше от мен) бих създал награда "Златна топка" отделно за най-добър нападател, полузащитник и защитник. За вратар може и "Златните ръкавици". ;) Не може вратарите, които (ако са добри) са наричани "половин отбор", да имат само един представител сред досегашните носители на наградата - Лев Яшин. :o
Конкретно за тази година - не съм фен на Роналдо, но той заслужава да бъде победител. :)

Сега, с журналистите, идва времето на тия, дето вкарват голове на СП, ЕП и ШЛ. Такива, с малки номера, като Буфон, Нойер и Масчерано нямат шанс. Ще има носители като Роси, Беланов, Оуен и пропуснати като Барези, Куман или Шмайхел. Ще има и политиканстване, интриги. Ама поне ще е по-интересно от преди, когато половината гласували не знаеха какви първенства е имало през годината и си гласуваха за Меси и Роналдо.
Когато Пенев говори, боговете си водят записки. Когато Пенев пърди, боговете си записват нотите.

Потребителски аватар
ZinedineZidane
Контакти:

Мнениеот ZinedineZidane » 25 окт 2016 09:05

Най-малоумната награда във футбола! Говоря за настоящето.
Мен лично ме боли шмайзера кой ще я вземе. Всъщност то е ясно...
Ботев (Пд) зарадва България, "жълто-черен" ураган отвя казахстанци!

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 25 окт 2016 10:08

MagicMoments написа:Скандален списък.За мен играчи като Агуеро,Де Бройне,Варди,Марез,Пайе са там,защото са част от Висшата лига,друга логика не намирам да са претенденти за ЗТ.Мюлер,Видал,Руи Патрисио :shock:,Пол Погба също недоумявам какво търсят сред тези избраници.Гледам,гледам списъка и се чудя къде е Фелипе Коутиньо.Ами Алексис Санчес,Лоран Косчелни,Месут Йозил,Кристиян Ериксен,Леонардо Бонучи.За мен също така един измежду Боатенг,Хумелс и Лам също заслужаваше да е номиниран за сметка на Пепе.Ужким стария формат се завръща за тази година,а претендентите са скандални.На мен много би ми се искало Буфон да я спечели тая Златна Топка,но маркетинг интересите ще надделеят и тройката ще е Роналдо/Меси/Неймар.

+++

Windhook
Контакти:

Мнениеот Windhook » 25 окт 2016 14:09

Списъкът е твърде разширен за мен, няма толкова добри играчи през годината. Иначе в последните 4 години ФИФА беше наложила критерия задължително спечелени отборни титли, за да застрахова величието на Лионел Меси или Кристиано, което си е чист PR и политика. Ще изредя няколко носителя на този трофей от миналото: Марко Ван Бастен (1992), Роберто Баджо (1993), Христо Стоичков (1994), Джордж Уеа (1995), Роналдо (1997), Ривалдо (1999), Луиш Фиго (2000), Майкъл Оуен (2001), Павел Недвед (2003), Андрий Шевченко (2004), Роналдиньо (2005), Лионел Меси (2010 & 2012) и Кристиано Роналдо (2013). Нито един от споменатите футболисти не е печелил Шампионска лига или Световно/Европейско в съответната година, но индивидуалните им постижения са забелязани от страна на журналистите. Но в последните години нещата се извратиха - през 2010 година заслужен победител можеше да бъде Иниеста или Уесли Снайдер, през 2012 пък връчиха на Меси заради рекордните 91 гола за годината, а за 2013 така и не мога да си обясня защо Кристиано бе предпочетен пред Франк Рибери.

Тази година ако трябва да оценявам в чисто футболен аспект, то наградата я заслужават Гарет Бейл и Антоан Гризман. За мен това са хората, които показаха постоянство във всеки един мач от Шампионска лига и Евро 2016. Тук оценяваме постоянството, защото по мое мнение Меси като футболни умения е над всички останали, така както Роналдо доминираше в периода 1996-1998 и Марадона 1985-1990.
Последна промяна от Windhook на 25 окт 2016 14:14, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
JackPackage
Контакти:

Мнениеот JackPackage » 25 окт 2016 14:13

Наградата е индивидуална, не спечелени титли. Играч на ЕП, с головете си класира Франция на 1/2 и финала, отстрани Барселона и Байерн в ШЛ, игра финал и там - всичко това сочи Гризман, но както добре знаем няма как да я дадат на друг освен двата бота (така че Гризман може дори да не влезе в тройката) :| :|

Аз бих ги наредил
Гризман
Бейл
Суарез/Пепе

8-) 8-)

но дефакто най-вероятно ще е
КР
Меси
Бейл/Неймар :x
delqnski47 написа:Аз лично не искам да ви наказват без публика с нашия реванш,щот ще е тъпо за нас феновете на ЦСКА да сме сами на стадиона.
onegavon написа:На Гришата и свирки ще му правим....

[center][wrapimg=]http://i.imgur.com/G65A5Mg.png[/wrapimg][/center]
[center][wrapimg=]http://atleticofans.com/wp-content/themes/af/images/adlogo.png[/wrapimg][/center]

Върни се в “Футбол - Свят”