Каква е логиката в програмата на Висшата лига на Англия?
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Каква е логиката в програмата на Висшата лига на Англия?
Защото програмата се съобразява с още 4 дивизии надолу, 3 купи, европейски мачове, национални отбори и няма как абсолютно всички мачове да са в един и същи ред.
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

mironi88 написа:Сякаш наистина повечето хора тук не ми разбраха питането. Казано по-накратко той се състои само и единствено в това защо кръговете не са огледални както във всяко друго първенство? Няма значение дали става дума за Ливърпул-Лестър или някой друга двойка.
Може би защото са Монархия, т.е. спазват някакви традиции. Което не е лошо.
Последна промяна от MCMXIII на 21 дек 2015 23:21, променено общо 1 път.
[center][wrapimg=]http://www.img-share.eu/main/download_image/1913fxPMh3F.jpg[/wrapimg][/center]
mironi88 написа:Сякаш наистина повечето хора тук не ми разбраха питането. Казано по-накратко той се състои само и единствено в това защо кръговете не са огледални както във всяко друго първенство? Няма значение дали става дума за Ливърпул-Лестър или някой друга двойка.
Въпросът е и защо другите го правят по-различен начин? Елементарно! Защото е по-лесно, просто теглиш жребий за първия полусезон и вторият е огледален на първия.
Няма как да са огледални, тъй като се съобразяват с 92 отбора. В долните дивизии има предварителни кръгове за ФА къп, после има турнир ФА трофи. Когато се изиграят половината мачове във Висшата лига, в другите дивизии нещата вече са съвсем различни, тъй като там шампионатите приключват 1или 2 седмици по-рано от Висшата лига. Също така пропуснах да спомена, че по Коледа програмата се прави така, че феновете да пътуват възможно най-малко.
Хората са си го измислили, у нас не се знаят датите за мачовете след 2 кръга. Понякога дори се правят промени 1 седмица преди мачовете.
Не знам, но преди не много години започваха мачовете от "пролетния дял" преди да са изиграни всички от "есенния" (по програма, а не заради отложени кръгове). Някъде след 16-ия кръг следваше примерно завъртане от "пролетния", а често се случваше в рамките на около три седмици да се изиграят два еднакви кръга. Сега поне са завърта цялата есен и после следва пролетта, но с друга последователност. Аз не знам логиката, освен че гледат по определени празници да има топ мачове (ама сега като гледам боксингдей програмата няма нито един топ мач)