Стоилов и Астана отново шампиони

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
veselinsk
Контакти:

Re: Стоилов и Астана отново шампиони

Мнениеот veselinsk » 09 ное 2015 17:11

drvasko98 написа:Ми не знам, ама явно Ботев Пловдив не е критерий. В дав отбора успя да напарви най-добрите им постижения, в единия за цялата му история, а в другия за последните 20-ина години. То, между впрочем и във вашия отбор направи това, може и да е заради парите. А във въпросният финал играхте срещу отбор, който 4 месеца по-късно игра в ШЛ...

И в Литекс се издъни, и в национала се издъни, с Анортозис се издъни, не е само в Ботев. Никой не му отрича постиженията и двете влизания в ШЛ, макар,че с Астана не знам вече колко пъти му провървя с голове в последните минути, както и за последната титла - след години никой няма да помни в коя минута са влизали головете и ще се помнят постиженията. Рано или късно ще се върне и при вас в Левски и като се издъни, а това все някога ще се случи - надявам се тогава да ви топли факта,че с Астана е влезнал в ШЛ 8-) То и Йоканович спечели промоция и вкара Макаби в ШЛ, ама и вие го изгонихте като куче.
Изображение

pomiqr270

Мнениеот pomiqr270 » 09 ное 2015 21:21

Ще си прехапя пръстите на ръцете, но ще призная, че Мъри е най-успелият български треньор за първите 15 години от 21 век. За най-добър не можем да твърдим, защото Стойчо Стоев също я разбира играта и ако попадне на подобен отбор като "Астана" може да повтори успеха на Мъри.
"В повечето случаи, когато човек твърди, че любовта не се купува, то той не притежава собствен самолет и яхта, а тя никога не е попадала на човек собственик на самолет и яхта", Николай Николаев известен кът помияра у форуму на гонг.

drvasko98
Контакти:

Мнениеот drvasko98 » 09 ное 2015 22:40

veselinsk написа:
drvasko98 написа:Ми не знам, ама явно Ботев Пловдив не е критерий. В дав отбора успя да напарви най-добрите им постижения, в единия за цялата му история, а в другия за последните 20-ина години. То, между впрочем и във вашия отбор направи това, може и да е заради парите. А във въпросният финал играхте срещу отбор, който 4 месеца по-късно игра в ШЛ...

И в Литекс се издъни, и в национала се издъни, с Анортозис се издъни, не е само в Ботев. Никой не му отрича постиженията и двете влизания в ШЛ, макар,че с Астана не знам вече колко пъти му провървя с голове в последните минути, както и за последната титла - след години никой няма да помни в коя минута са влизали головете и ще се помнят постиженията. Рано или късно ще се върне и при вас в Левски и като се издъни, а това все някога ще се случи - надявам се тогава да ви топли факта,че с Астана е влезнал в ШЛ 8-) То и Йоканович спечели промоция и вкара Макаби в ШЛ, ама и вие го изгонихте като куче.

Що ,Анортозис какво постигна след като се махна Мъри, май не може да се докопа и до ЕКТ дори. Явно проблемите не са били в Стоилов. А в националния да има някой успял случайно

bluesupport
Контакти:

Мнениеот bluesupport » 09 ное 2015 23:15

Мъри е единственият български треньор, който практикува не правилен, а просто нормален футбол. Всичко останало, което се играе в България от доста години насам е някакво подобие на футбол - кюскане, блъскане, ритане без посока, въртене около топката, неумение да се даде точен пас на повече от 5 метра, както и неумение да се направят повече от 2-3 точни паса. Тук все пак трябва да изключим Петев, Стоев и Дерменджиев, защото не може да не се признае, че по тяхно време Лудогорец играеше много добър и приятен футбол. Симпатичен ми е като треньор и Любо Пенев, макар че никога не съм го харесвал като футболист. Мисля, че не е толкова зле, колкото се опитват да го изкарат. Освен това държи на реда и дисциплината, и лекенца тип Попов, Бандаловски, и сие не могат да си правят каквото си искат. Те затова и му подляха вода.

Потребителски аватар
scb
Контакти:

Мнениеот scb » 10 ное 2015 16:08

Добре де, играли били срещу отбор от ШЛ, ама пък нито един удар във вратата?? Колко пари ти трябват за да направиш отбора ти да стреля в очертанията на вратата???

Потребителски аватар
PSvilenov
Контакти:

Мнениеот PSvilenov » 10 ное 2015 20:21

sirakov77 написа:
action66 написа:
drvasko98 написа:Преди малко с гол в 87-та минута Астана стана за втори пореден път шампион, след като навакса изоставане в точките и победи като гост преди два кръга, отборът с по-големия бюджет, този на Кайрат

Дали не им неудобно на феновете от "Ботев",които изгониха Стоилов и предпочетоха "капацитети" като Вуцов,Пенчев и особено Шиляк!!!!!
А иначе Стоилов се доказа и в Кипър и в Казахстан,че и в България.Дори при първич му престой в Националния отбор имахме много приличен футбол.

Колега, хайде да не преиначаваме нещата! Дали щеше да работи в Ботев Стоилов, при условията при които работиха и Вуцов и Пенчев и сега Шиляк? Отговорът го знаем всички и той е НЕ !!! Видяхме много добре как се измъкна по терлици Любо Пенев същото щеше да се случи и със Стоилов при създалата се ситуация! Няма смисъл да провокираш по този начин!!! Иначе аз мнението си за Стоилов никога няма да променя, дори и да спечели шампионска лига, просто отборите му играят скучен за окото футбол, макар и правилен! Лично мое мнение !

Когато отпаднахте от Щутгарт този сезон искаш да ми кажеш, че футболът на Ботев е бил скучен ? :?

Потребителски аватар
scb
Контакти:

Мнениеот scb » 10 ное 2015 20:56

При Стоилов горе-долу само в първия му пролетен полусезон имаше интересни мачове. После дойде...Ама те хората, които следят Ботев най-добре са го описали:

Стоилов e начело на отбор, мечта за всеки треньор в България - с модерна тренировъчна база, обезпечени условия за подготовка и селекция, свободен избор на спортно-технически решения, публика, която да го бодри и в тежки моменти. Въобще все фактори, които би трябвало да помогнат за изграждането на нещо впечатляващо. Лошо, но явно компетенциите на Мъри са далеч от претенциите му. Той взе отбора на 4-5-о място в класирането и след 18 месеца година нашите момчета са си пак там. Гръмко лансираното "ще подобряваме, ще надграждаме" всъщност се оказа едно излищно харчене на пари за нищо. Под "правилното" му ръководство изиграхме 6 мача със шлагера Лудогорец и не спечелихме нито един. Гостувахме три пъти на ЦСКА и не им вкарахме нито гол. Три пъти бяхме на "Герена" и ни биха три пъти, и то с най-жалкия си отбор за последните 50 години. Мърлявият Ботев Пловдив завърши сезон 2013/2014 със серия от 4 поредни мача без да отбележи гол - 0:0 с Лудогорец, 0:3 с Литекс, 0:0 с ЦСКА и пак с Лудогорец - 0:1 във финала за Купата.

Футболът на Мъри се подчиняват на т.нар. "тактическа дисциплина". При него няма импровизация, няма изненада, няма свобода да се твори на терена, да се правят нестандартни решения в хода на самия мач.

Мъри излиза с една и съща игрова схема, тактика, замисъл срещу всеки съперник и почва "да се надиграва", както обича сам да казва. Това негово надиграване може да се обрисува като едно млатене, първо те, после ние и в такава последователност 90 минути, и на който му върже той печели. Нямаме удари от дистанция, нямаме светкавични контри, нищо въодушевляващо.

Общо взето картинката е една и съща - цък-цък в центъра, пас назад към Стахо, той шутира напред, следва боричкане по фланговете и ако върже да я вземем, топката се сипе в центъра, а там вече каквото стане. Ботев Пловдив през пролетта на 2014 има мачове в който за периоди от по 20-25 минути няма шутиране, изобщо някакво насочване на топката към противниковата врата!

Потребителски аватар
Alexx
Контакти:

Мнениеот Alexx » 12 ное 2015 10:59

bluesupport написа:Мъри е единственият български треньор, който практикува не правилен, а просто нормален футбол. Всичко останало, което се играе в България от доста години насам е някакво подобие на футбол - кюскане, блъскане, ритане без посока, въртене около топката, неумение да се даде точен пас на повече от 5 метра, както и неумение да се направят повече от 2-3 точни паса.

Играят такъв футбол, защото толкова са им уменията на играчите. Мъри докато беше в Литекс ревеше че по-слаби отбори от Литекс го бият, но видиш ли те не играели правилен футбол,а се интересували само от резултата. Тези слаби отбори си знаят възможностите и предпочитат да играят по-примитивен футбол. Не можеш футболистите в А група да ги караш да играят някакъв сложен и е нормално като изискваш невъзможното от играчите ти, да те бият отбори с по-примитивен стил на игра.

Върни се в “Футбол - Свят”