Alexx написа:diplomat написа:1palq4o1 написа:ОБИДНА дума е НИГЪР, така са били наричани презрително негрите.
За това говоря, което на български е негър. Пише се "nigger". Заради това направих сравнението с "гяур" - защото чернокожите свързват тази дума с тези времена и не разбирам защо има хора, които се опитват да оспорват това.
Така е, но мен това не ме вълнува защото не съм от англоезична държава. На български негър си означава представител на черната раса. Никой няма право да ми налага вижданията на чужда държава за определена дума. Не виждам защо продължаваш да защитаваш двойния стандарт за расизъм според който черните не може да са расисти и черните може да се обиждат за всичко.
Аз пък не разбирам защо се опитваш да ми слагаш думи в устата, които не съм изричал?

Поне 3 или 4 пъти написах, че расизмът е двупосочен процес, тоест всеки може да бъде расист, без значение цвета на кожата му. Който твърди обратното, за мен би бил расист.
Но когато става въпрос за футбол, най-вече по европейските терени, 90% от случаите белокож бива расист към чернокож - това за мен е неоспоримо и Русия, като домакин на СП трябва да се бори с този проблем, защото лятото на 2018 там ще присъстват 32 различни национални отбора от целия свят, и всеки един го е заслужил с играта си и уменията на футболния терен.
Ако тръгнем да коментираме всичко това от политическа гледна точка, то в Русия не трябва да се провежда този турнир по ред причини - главната от тях бидейки международната обстановка.
Това, което се опитвам да кажа е - Русия трябва да предостави условията за провеждане на едно често, почтено и сигурно Световно Първенство, за да могат футболните фенове от цял свят да подкрепят свободно националните си отбори, без да се страхуват за своята безопасност, защото знаем как се отнасят с различните в РФ.