Тайната на успеха на испанския футбол (Дискусия)

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Alexx
Контакти:

Re: Тайната на успеха на испанския футбол (Дискусия)

Мнениеот Alexx » 08 сеп 2015 09:06

sl321 написа:А колко време ( та даже и в момента) испанското първенство не беше достъпно за българските зрители. Англия първа, втора дивизия. Холандия, Полша....какво ли не излъчваха. В крайна сметка всеки един бай Иван от всяко Горно нанадолнище чуваше задължително "силните мъже на Диема". Стигна се до там тия силни мъже да отпадат на 1/8 финал в европейските турнири.

Иначе, по въпроса на автора на темата, да, не съм чул за никакви проекти, но явно е имало правилна работа. Просто в последните години испанците са най-напред от всички! И все пак.....силните мъже на Диема всеки ги знае, но за испанците....бай Иван от Горно нанадолнище ще каже...."Ааа, аз си гледам англичаните...." ;) Гледай си ги....

Темата е за Испания ала пак английския футбол намесвате....

drvasko98
Контакти:

Мнениеот drvasko98 » 10 сеп 2015 21:26

1. Школи с наблягане върху съвършено боравене с топката, но съчетано с перфектна физическа подготовка.
2. Промяната в тактиката в защита на отборите през последните 15 години (защитата в линия за мен тотално облагодетелства нападателите, когато има кой да подава интелигентно макар че по принцип се твърди обратното). За мен това всички да играят еднотипно в защита е огромен недостатък. Липсата на персонално покритие, когато противникът има изявен лидер - също.
3. Промяна в съдийските тенденции и указанията. Играта се изнежи доста, а звездите са откровено пазени по терените. Това е извън точка 4, важи по принцип.
4. Благосклонни ръководители на Световните организации

Потребителски аватар
Alexx
Контакти:

Мнениеот Alexx » 13 сеп 2015 09:24

В днешно време няма персонално покритие, защото повечето специалисти смятат,че е зоновата защита е по-добра и се смята,че отпадането на персоналното покритие е част от еволюцията на играта.

Върни се в “Футбол - Свят”