Мнениеот batceko » 09 авг 2015 21:07
..хм ...вероятно темата има основание , макар и да не виждам смисъл от полемика по въпроса , но ...има едни друг въпрос , който мисля , че заслужва внимание .
Защо само в бившия СССР - сега Русия и България е имало и продължава да има отбор носещ името - централен спортен клуб на армията т.е. ЦСКА ..добре знаем , че по времето на комунизма армията е била носител на най ретроградните прокомунистически идеи и е нормално отбор създаден от нея да е пряк продължител на това и да се води отбора на партията -не случайно повечето от родните бизнесмени , които са с червен произход и се захванаха с футбол са си цесекари по принцип - като се почне от Гриша Ганчев , та се стигне до Домусчиев - всичко е пропито с идеята за ЦСКА - т.е. за партията и както добре знаем преди 10 ноември ЦСКА беше не случайно най титулования отбор на България - защото беше витрината на партията - мисля няма смисъл да припомням , че след създаването си ЦСКА печели 10 пъти шампионата на България в рамките на 11 години - как ли ставало това - е ..знаем как ...някой знае ли други държави , в които партиите , които доминират съответно армиите , да са направили отбори и те са се състезават наравно с другите отбори .Ще ми е любопитно ако има такива случай .. не знам как стоят нещата в Северна Корея ...мхм..