С две думи казано- всяка ситуация, при която играч се намира зад защитата и прави опит да играе с топката, ще се свири засада, независимо дали влияе или не, а когато не прави опити да играе с коженото кълбо, засада няма да се свири. Това е правилото, четейки и тълкувайки примерните ситуации в скай спортс, обсъдени от английския съдия-Дърмонт Галахар.
http://www.skysports.com/football/news/ ... plify-gameС една дума, промяната е съвсем минимална!
Хаха, нямало е..

Не ме карай да се смея бре, ако има играч зад центъра сам се вдига засада, няма единствено ако тръгне от собствената си половината! Престанете да се излагате, аз съм играл 7-8 години футбол, да не почна аз да обиждам.

Щом казвам, че са идиоти, значи е така!

От аут нямало засада, че то тогава ще стават по десет гола бре юначе, а Агуеро ще седи все зад центъра. Стига смехории.

Гола вода сте, ама кат не слушате като ви се обяснява от специалисти, ваш си проблем.

Хората вече се объркаха гледам в коментарите, но очевидно целта е само реферите да решават кое ще е засада и кое не. Както и досега, само дето можеше да се види където са сгрешили, а сега ще е почти невъзможно предвид множество тълкувания.

Примерите на съдията са доста сложни, но действително са и противоречиви и оттук насетне всички ще грешим има или няма засада, защото реферите ще си ги тълкуват положенията на кой както му дойде. Със сигурност не е старото правило, малко избързахме с изводите, защото тук ще се гледа дали се пречи на противника да играе с топката или не, дали тя минава в близост до играчът останал в засада или не. Като се вземе предвид, че всичко се случва за стотни от секундата, реферите тепърва ще грешат ситуациите за засада много повече според мен. А за обикновения зрител ще са нужни текстови описания на ситуациите, за да определи дали е имало засада или не, видео повторенията няма да вършат никаква работа вече. Оляли са се още повече идиотите, смело мога да го заявя!
А и какво пречи на защитник да отиде и да се бутне в този дето е в засада (за да използва правилото, че онзи лошият му пречи да играе с топката

),такава каша може да стане сега, че не е истина.

Изобщо много са ги усложнили нещата, а ние си мислехме обратното.
В едната ситуация пише, че щом топката е минала малко по-високо няма засада, все едно страничният рефер ще види от 40-45 метра на каква височина лети от главата на футболиста топката, за да си ги изтълкува и вдигне флага.

А колко простичко беше просто да се вдига засада при всеки останал зад защитата, независимо от местоположението на топката и траекторията й, ама на, сами ще си изядат боя някъде като отменят някой правилен гол (със сигурност пък за самите играчи пък ще е непосилна задачата да преценят кой е в засада и кой не, щото болшинството нямат и нужният умствен капацитет). [offtopic]Всяка година измислят някоя нова глупост, то това вече не прилича на футбол, още малко и викам да прекратяваме кариерите и пред телевизора, че и без това си е загуба на време и нерви.[/offtopic]