Трансферната забрана на Барселона

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

dunavrs
Контакти:

Re: Трансферната забрана на Уефалона

Мнениеот dunavrs » 07 юли 2015 12:54

Така...Хайде и аз ще изкажа някакво "мнение" по темата, макар че мисля, че на всички е ясно колко тя всъщност безсмислена е.
Първо, абсолютно се разграничавам от Барселона като цяло, не съм фен на отбора, просто не са ми симпатични, но...
Извинявам се за грубия тон, но към автора на темата - пич, ти прост ли си?
Правиш ли разлика между право на трансфер и право на картотека?
А дори и да си дезинформиран вече ти бе казано, че Арда Туран няма право да играе(и няма да играе) за Барселона до 1ви Януари 2016 година, когато си изтича наказанието на отбора за право на КАРТОТЕКИРАНЕ на играчи.
Пак казвам, смятам темата за напълно излишна и символ на абсолютно избиване на комплекси от страна на автора.
Лек ден :)

Потребителски аватар
drogba_best
Контакти:

Мнениеот drogba_best » 07 юли 2015 13:07

dunavrs написа:Така...Хайде и аз ще изкажа някакво "мнение" по темата, макар че мисля, че на всички е ясно колко тя всъщност безсмислена е.
Първо, абсолютно се разграничавам от Барселона като цяло, не съм фен на отбора, просто не са ми симпатични, но...
А дори и да си дезинформиран вече ти бе казано, че Арда Туран няма право да играе(и няма да играе) за Барселона до 1ви Януари 2016 година, когато си изтича наказанието на отбора за право на КАРТОТЕКИРАНЕ на играчи.
Пак казвам, смятам темата за напълно излишна и символ на абсолютно избиване на комплекси от страна на автора.

Хора мислете малко бе моля ви се.... забраната е с сила от 01.01.2014 от тогава колко траснфера направиха те че не помня..... 5/6 ама вие само плямампате как аз съм хейтър и съм комплексиран и т.н. аз ви казвам не се спазва забраната и тва е пък вие ги защитавайте

Потребителски аватар
saffron
Контакти:

Мнениеот saffron » 07 юли 2015 13:10

И какво от това , че няма да играе до 1-ви януари? Все пак това е трансфер нали? Какъв е смисъла от тая забрана при положение , че те пак се месят на пазара . Няма логика.
Например и Челси имаше интерес към Арда , но тия изкачат и го купуват . Уефа са същите компоти , като европейската банка , Европейския съюз и всичките им глупави европейски изгъзици . За гръцките кафеви създания може , както и за каталунските такива , но за другите не може ... Е това е.. Но и феновете и гражданите им са нагли и безчувствени и да спориш с такива си е абсолютен мазохизъм :mrgreen: :arrow:
Последна промяна от saffron на 07 юли 2015 13:14, променено общо 1 път.
[rimg]http://media.tumblr.com/tumblr_masms49oVh1qhe3fh.gif[/rimg]

Потребителски аватар
JohnnieWalker
Контакти:

Мнениеот JohnnieWalker » 07 юли 2015 13:10

drogba_best написа:Здравейте,
пиша днес , защото това видно лицемерие и чиста проба гавра вече прекали. От години на всички е ясно, че основна цел на Уефа е да бута Барселона напред независимо от всичко, години наред мислех, че след онези престъпления от Стамфорд Бридж през 2009 няма да има по безочливо изпъленение, но ето бях опроверган!!! Днес Барселона(Уефалона) финализира още един трансфер (Арда Туран) след като има изрична забрана да го прави вече година и половина( през която купи има няма 5/6 футболисти) и то това е официално решение на Уефа, което се смята КАТЕГОРИЧНО и ФИНАЛНО, тъй като е след обжалване. Е питам защо изобщо Уефа имат правила ??? Как може едни отбори да ги следят и глобяват ежегодно за финансов феър плей, а други да правт каквото си искат и то безцеремонно. Напълно ми е ясно , че каквито и аргументи да изложа тука на феновете на Барса не им пука,(както очевино и на Уефа) , но това е истински позор и просто за пореден път ни показва , че за някои правилата просто не важат...

Научи се да четеш...

Потребителски аватар
Isco
Контакти:

Мнениеот Isco » 07 юли 2015 13:22

До колкото знам те обжалваха точно това да правят трансфери и се стигна до там че им разрешиха да взимат играчи НО нямат право да играя за тях пред 1 януари 2016 година.Иначе могат да купуват играчи но нямат право да ги картотекират и да играят за тях.

Потребителски аватар
Pichichi
Контакти:

Мнениеот Pichichi » 07 юли 2015 13:25

Е*аси темата!
:?
Покрай това че Барселона имат забрана да правят трансфери което явно си осъзнал има още 2/3 листа подробности
които си пропуснал! От рода на:
Какво става ако обжалват?
Могат ли да ограничат и по какъв начин даден играч да премине в Барселона през периода на наказанието?
Какво става с такива играчи които държат да преминат в Барселона?
...

Потребителски аватар
bobo_13
Контакти:

Мнениеот bobo_13 » 07 юли 2015 13:27

Реално погледнато Барса бяха наказани още на 19-ти август 2014 г да не подписват с играчи, но те обжалваха и след като има обжалване наказанието не важи. По време на обжалването Барса похарчи над 150 милиона евро за Суарес, Ракитич, Вермален, Браво, Тер Стеген, Матийо, оня младия хърватин Халилович.
Отделно авторът е прав. Щом имат такова наказание, те нямат право да водят преговори и да договарят играчи за 2 трансферни периода, т.е. за цялата 2015 г. А те водят преговори и сключват договори. Това е неетично.
Голям праз, че щели да ги картотекират на 01.01.2016. Кой ще плаща заплатата на тези играчи до 01.01.2016? Ако е Барса, то това не са ли вече трансфери?

Barcelona will not be able to sign players in 2015 after the Court of Arbitration for Sport dismissed the club's appeal against a transfer ban imposed on it by Fifa.

Под sign аз разбирам да подписват договори с играчи. Ако договорът влиза в сила от 01.01.2016 г и 6 месеца тези играчи НЕ получават заплата от Барса, то тогава няма проблем. Но ако сега Барса плаща 6 месеца заплата на Туран без да играе, то това е вече трансфер. Дето се вика наели са го на работа.
Последна промяна от bobo_13 на 07 юли 2015 13:29, променено общо 1 път.
Интериорни врати - Врати хармоника

Потребителски аватар
Raid
Контакти:

Мнениеот Raid » 07 юли 2015 13:28

drogba_best написа:
dunavrs написа:Така...Хайде и аз ще изкажа някакво "мнение" по темата, макар че мисля, че на всички е ясно колко тя всъщност безсмислена е.

Хора мислете малко бе моля ви се.... забраната е с сила от 01.01.2014 от тогава колко траснфера направиха те че не помня..... 5/6 ама вие само плямампате как аз съм хейтър и съм комплексиран и т.н. аз ви казвам не се спазва забраната и тва е пък вие ги защитавайте

Вярно си супер зле...

Ами вземи малко се информирай, пък после се излагай.

Първоночалното решение за забраната за трансфери е от 14 август 2014 г. Барселона обжалваха. Решението на Арбитражния съд е от 30 декември 2014 г. В резултат на това Барселона има наложена забрана за картотекиране в продължение на два трансферни периода - тоест за цялата 2015 г. От 1 януари 2015 г. досега те нямат картотекиран футболист, а няма и да имат до 1 януари 2016 г.

И другият чукча ти приглася - доста сте зле, честно...
lans22 написа:АКО НАВЕДНЪЖ 20 ОТБОРА С ИМЕТО ЦСКА ПОБЕДЪТ ЛЕВСКИ В ЕНА И СЪЩА ГРУПА В ЕДИН И СЪЩИ СЕЗОН - ШЕ ГИ ПРИПОЗНАЕМ СИЧКИТЕ!

Потребителски аватар
bobo_13
Контакти:

Мнениеот bobo_13 » 07 юли 2015 13:31

Raid написа:
drogba_best написа:

Вярно си супер зле...

Ами вземи малко се информирай, пък после се излагай.

Първоночалното решение за забраната за трансфери е от 14 август 2014 г. Барселона обжалваха. Решението на Арбитражния съд е от 30 декември 2014 г. В резултат на това Барселона има наложена забрана за картотекиране в продължение на два трансферни периода - тоест за цялата 2015 г. От 1 януари 2015 г. досега те нямат картотекиран футболист, а няма и да имат до 1 януари 2016 г.

И другият чукча ти приглася - доста сте зле, честно...

Къде прочете, че няма право да картотекира? Навсякъде пише да подписва. Туран няма право да играе до 01.01.2016, ама дотогава кой ще му плаща заплатата? Атлетико ли? Защото ако е Барса, това не е ли вече трансфер? Барса има забрана за ТРАНСФЕРИ. Може да картотекира свои играчи от Б отбора в А отбора.
Последна промяна от bobo_13 на 07 юли 2015 13:32, променено общо 2 пъти.
Интериорни врати - Врати хармоника

Потребителски аватар
Hearts_on_Fire

Мнениеот Hearts_on_Fire » 07 юли 2015 13:31

Уличените в расизъм разглезени лондоски богаташчета най-много реват срещу транферите на Барса. Защо ли?
А това, че държат правата на двадесетина млади играчи и са ги пръснали по разни отбори из Европа, сигурно е много коректно, а? Че и условия им поставят /на отборите/ да не се напъват много за ЕКТ, щото можело да се наложи да си приберат младежите обратно. Един вид, играчите да не си губят правото да играят за Челси в Европа...жалкари ;)
http://www.blitz.bg/sport/article/221836
Gary Shaw написа:Молете се "Проклятието на Ева'' да е само за тоя сезон , да не е като онова на Бенфика от Бела Гутман :lol:

Върни се в “Футбол - Свят”