Кога ли ще ги стигнем сърбите...?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Alexx
Контакти:

Re: Кога ли ще ги стигнем сърбите...?

Мнениеот Alexx » 21 юни 2015 10:13

1982 написа:Ами, да, слабо развит е, слабо популярен.

А това с каква история е, няма значение, баскетболът е на век и нещо "само", ама е хиляди пъти по-развит и популярен спорт от шаха. Всеки знае кой ЛеБрон Джеймс, нали ??! А Магнус Карлсен колко ли го знаят кой е и какъв е ?!

Има разлика между развит и популярен. Сравнението между шах и тенис е като да се сравнява Чайковски с Нирвана. И е напълно нормално шахът да не е популярен. Но това не означава,че спорта не се е развил.
Все едно да се твърди,че играчите в НФЛ и другите северно американски лиги не са качествени атлети, което не е вярно защото американските атлети са номер 1.

Gogot
Контакти:

Мнениеот Gogot » 21 юни 2015 13:43

iliev72 написа:Като не ти се прибавя тогава сметните медали до 1992 и тогава съпоставяй ;)
Иначе може да провериш националите на бившата СФРЮ в които отбори са играли.
Жалкото е ,че тяхното златното поколение заради политиците не можа да избухне в далечната 1996 в Англия.Самият факт , че бяха победител в групата си и бяха били в двата мача бъдещият шампион Дания.
И ако не се лъжа бяха сред първите отбори които се класираха на Евро 96.Кога ние сме се класирали безапелационни и не сме треперили до последният мач ?!

Тук не пиша никога, защото има рядко прости индивиди, но този направо ме УБИ. Значи първо направи по-тъпо изказване от чичо Пенчо, после дори не се замисли и пусна нов майтап. Кажи ми какво общо имат Хърватите и Бошнаците със Сърбия след разпадането на Югославия, че да им се добавят медалите?? Медалите спечелени от Югославия са си в графата на югославия, медалите спечелени от Сърбия са си от графата Сърбия и Сърбия и Черна гора. Да приемем, че всички медалисти на Югославия са сърби, макар,че е ясно, че не са- Пак имат по-малко медали от нас от Олимпийски игри. Сборът е 9+7+87. Сметни ги, умнико, и виж колко е, щот е смешно даже да правя сборовете :D Я да си представим за момент, че сме прости, като теб и добавим и медалите на Хърватия, Македония, Словения и Босна 34+1+34+0. Това дори да използваме малоумната ти, лишена от всякакъв смисъл и логика мисъл- пак е с 50-60 медала по-малко от нашите- 220 за нас и 172.
Да видим и другата ти гениална идея да сметнем само медалите на България след 1992 и да ги сравним с медалите на Сърбия. Сърбия 9+7 /сърбия + сърбия и черна гора/, България има 68.
https://en.wikipedia.org/wiki/All-time_ ... edal_table

Така а сега по въпорса с великети им спортисти... Националния отбор на Сърбия e 45-та позиция във класацията на ФИФА.
http://www.fifa.com/fifa-world-ranking/ ... table/men/
Много велико постижение, ние сме на 62-ро, като миналата година при Любо Пенев мисля, че падахме до 45-то също. Че националният им отбор има по-сериозни имена от нашите-има, но са си същите калитари, като нашите що се отнася до играта им. До скоро в нашия национален отбор имаше много по-сериозни имена- Бербатов, Стилиян, Мартин, хора които играеха на най-високо ниво, просто сега имам слабо поколение. Футболът им, който е толкова велик е абсолютна НУЛА. Лудогорец, който е отбор на 3 години им прегази хегемона Партизан, както не е газил и Миньор. Да си говорим истината. Радват се на Божинов, като вдовица на ***.
И айде моля ви се, да не излизаме с тея оправдания "ама аз тоя спорт не го гледам, ама тоя спорт не е популярен", щот всеки спорт си има аудитория. Аз не гледам баскет и тенис, значи ли това , че най-големите им спортисти на сърбите са смешници, които не уважавам? Дайте да си говорим с факти. Боксът популярен спорт ли е? Там сериозно име имаме ли? Волейболът сериозен спрот ли е? Там медали имаме ли? Сериозни имена имаме ли? Колко медали имат сърбите от световно по футбол от 1992-ра насам? Колко златни топки имат сръбските футболисти? В кое точно ще ги стигаме? Имат силни години в спорта- ок, но и ние сме имали своите.
Поздравления за сърбите, имат добър отбор, да им е честита титлата, но
АЗ ГЪЗОВЕ НЕ ЛИЖА, НЕ ЛИЖЕТЕ И ВИЕ
Има разлика в това да не си ракиен патриот и в това да си гей-лизач

Потребителски аватар
Alexx
Контакти:

Мнениеот Alexx » 21 юни 2015 14:16

Волейболът сериозен спрот ли е? Там медали имаме ли? Сериозни имена имаме ли?

Със сигурност баскетбола е много по-сериозен спорт от волейбола,а там сърбите са в топ 3.
Тенисът и бокса са еднакво популярни индивидуални спортове. Нашият Кубрат изгуби мача си за титлата, а в тениса сърбите Иванович и Джокович са едни от най-великите в този спорт.

Много велико постижение, ние сме на 62-ро, като миналата година при Любо Пенев мисля, че падахме до 45-то също. Че националният им отбор има по-сериозни имена от нашите-има, но са си същите калитари, като нашите що се отнася до играта им. До скоро в нашия национален отбор имаше много по-сериозни имена- Бербатов, Стилиян, Мартин, хора които играеха на най-високо ниво, просто сега имам слабо поколение. Футболът им, който е толкова велик е абсолютна НУЛА. Лудогорец, който е отбор на 3 години им прегази хегемона Партизан, както не е газил и Миньор. Да си говорим истината. Радват се на Божинов, като вдовица на ***.

В най-добрите години на Стилян,Бербатов и Мартин, имаше повече добри сръбски играчи - Иванович, Видич, Коларов, Станкович, Жигич и т.н..
Да нац. им отбор не играе силно, но важното е че вадят добри играчи за големи отбори, което много повече вдига тяхното реноме отколкото 1/8 финал на ЕП или СП.

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 21 юни 2015 15:30

Ама те и във волейбола са по-напред от нас, 2 пъти европейски шампиони, веднъж олимпийски.
A. ПРЕДСТВЯНЕ НА КАНДИДАТА

4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.

На линия
ShooterMan
Контакти:

Мнениеот ShooterMan » 21 юни 2015 23:53

Добре бе, бива ги да търчат след топките :mrgreen: ....ама я кажете - море имат ли ааааа 8-) , а България си има море! И гледам как им се кефите как палили знамена на САЩ и ЕС...и след 20 години не им е увряла шумадийската тиква! Преди 20 години след като се разпадна държавата им благодарение на вкиснатите им великосръбски тикви намериха добра утеха - годииииини наред се хвалят и фукат как стоели под американските бомби хахахаха. То от СЪрбия нищо не остана ама те видиш ли стоели гордо под бомбите на усарите. Ми то това България го свърши през 1941-1943 г. бе....пак със същия краен резултат - 2:0 за американците и еврейството. Винаги се успокоявам, от българския бай Ганя по-проста е само шумадийската празна тиква :lol:
"Ако ние сме като ПСВ, то Черно море е като Байерн (Мюнхен)" - Славиша Йоканович,наставник на Левски.

drvasko98
Контакти:

Мнениеот drvasko98 » 22 юни 2015 07:52

Изключително тъпи спорове. Вместо някой да се замисли, защо на 100 км по на запад могат да стават шампиони в най-конкурентните ОТБОРНИ (което е много различно от всичко останало и изисква най-вече от т.н. колективна психика, която е определяща за потенциала на група от хора) спортове от 30 години насам и тъй като проблемът едва ли е свързан с природен талант, да се опитаме наистина да научим нещо, което сигурно би било приложимо и у нас, за разлика от някакъв модел донесен от Америка, Китай или Скандинавия.

Върни се в “Футбол - Свят”