Купа на Азия 2015
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
- YANTRA_FOREVER
- Контакти:
Re: Купа на Азия 2015
С майсторско изпълнение на пряк свободен удар от Ю Хай, Китай спечели също с 1-0. Хазази пък пропусна дузпа, която иначе сам си спечели, за отбора на КСА. Като цяло равностоен, слаб мач, като според мен дори арабите бяха малко по-състоятелни, но в крайна сметка честита важна победа за Драконът. Китай става фаворит за второто място в групата 

А бе , тея северно корейските "легионери" дали се прибират??? :D
Роднините им са в КНДР. Дали смеят да избягат. Най-лесно, ако са кръгли сираци и без жени и деца, ама такива май няма много, защото стават причина за неодобрение от околните.
- radoslav_rashkov
- Контакти:
- Бисер Шматков
- Контакти:
Става интересен турнир, отборите играят доста разкрепостено и сравнително грамотно от тактическа гледна точка. И на мен ми харесват узбеките, а и групата им хич не е лека, така че не е просто за протокола да я прескочиш. Имат класни играчи (дори не само за азиатските стандарти) като Одил Ахмедов (титуляр в "Краснодар"), Александър Гейнрих (атакуващ халф с нестандартни идеи), Улугбек Бакаев (игра за "Иртиш" срещу "Левски" и вкара попадение, четири пъти голмайстор номер 1 на казахстанския шампионат) и Максим Шацких (един от топ реализаторите в Азия на ниво национални отбори), като последните трима дори не са в състава. Ако си спомням правилно, "Левски" победи с 2:0 Узбекистан на Албена Къп през 2001 г. Не съм сигурен дали тогава узбеките бяха с най-силните си футболисти, но ми се стори любопитно, че национален отбор се пуска в такъв тип съревнование. На Узбекистан все малко не им достига да се класират на световно...в тази връзка, не знам защо Казахстан се преместиха в Зона УЕФА. Те са с по-слаби кадри от узбеките и съвсем нямат шанс да завършват на второ или трето място в европейска квалификационна група.
Австралия и Япония поне на хартия са фаворити...особено Кейхил е в стихията си и изригва в точните моменти с важни голове. Домакините би трябвало да триумфират, но все пак очаквам поне единият от финалистите да е доста изненадващ (може би Узбекистан или Оман).
Австралия и Япония поне на хартия са фаворити...особено Кейхил е в стихията си и изригва в точните моменти с важни голове. Домакините би трябвало да триумфират, но все пак очаквам поне единият от финалистите да е доста изненадващ (може би Узбекистан или Оман).
Много приятна игра днес на ОАЕ и леко 4:1 над Катар. Двамата им нападатели, плюс десетката Абдел Рахман бяха доста впечатляващи. Получават се нелоши мачове и определено ми привлякоха интереса. Винаги съм харесвал Австралия, Япония също са ми симпатични, но ако "самураите" играят като на Световното миналата година... Но дори и някой друг отбор да спечели няма да ме е особено яд, надявам се да станат здрави мачове.
"Maybe this world is another planet's hell."- Aldous Huxley
- Ботевъ Пловдивски
- Контакти:
- Udoji90
- Контакти:
Хмм, става интересно. Домакините пропуснаха да вземат поне Х и да запазят челната си позиция. При това положение нещата отиват към евентуален полуфинал Австралия - Япония. Не изключвам съответно възможността моите хора да допуснат някоя минимална загуба от Йордания с цел да останат втори и да избегнат полуфинал с домакините. Естествено това би бил доста рискован ход, защото може да ги остави трети при определени обстоятелства. Отделно, че е доста вероятно Иран да са първи в група С, а те със сигурност биха били по-неприятен съперник нa 1/4-финал, отколкото ОАЕ. От друга страна, на последните им стига Х за първо място, така че и тук е възможна лека изненада в крайното класиране. Ще видим.
Valencia, Arsenal, Pink Floyd, Alice In Chains...
Страхотни четвъртфинали.
Южна Корея- Узбекистан- много динамичен мач с положения пред двете врати, а и първият двубой, завършил наравно след 90 минути. Узбекистанците изтърваха едно кристално положение в 70 и някоя минута, когато техен играч не уцели с глава празната врата от 1 метър. Относно Корея, те са най- стабилният отбор до момента.
Австралия- Китай беше най- безинтересният мач. Сравнително лека победа за домакините, а Тим Кейхил вкара със страхотна задна ножица. Очаквах повече от китайците, но все пак логичното се случи.
Ирак- Иран гледах само продълженията, където драмата беше пълна и останалите с човек по- малко иранци изравниха на 2 пъти. Дузпите бяха интересни, като един иракчанин направо потресаващо лошо изпълнение (ходеше бавно към топката, затича се 2 метра и със слаб удар по земя я прати в аут). Е, след изпълнение в стил "Паненка' накрая все пак Ирак продължиха напред.
ОАЕ- Япония- първата наистина голяма сензация на първенството. Много се радвам за Емирствата, след хубавата игра в груповата фаза симпатизирам на тях. Самият мач не бе кой знае колко качествен, но двата гола си струва да се видят. При дузпите ОАЕ бяха малко по- точни, а Хонда направи изпълнение стил "Рамос". Не знам дали и срещу Австралия ОАЕ ще успеят да се противопоставят, но във всеки случай ще съм за тях. Убеден съм също така, че някои от играчите им определено ще си намерят нови отбори съвсем скоро, в Омар Абдулрахман има много футбол, голмайстора Мабкхут също показва доста добри неща.
Турнирът до момента е много приятен за наблюдаване и напълно надвхърля очакванията ми. Самият факт, че не ми писна, а продължавам да го гледам говори досттъчно.
Южна Корея- Узбекистан- много динамичен мач с положения пред двете врати, а и първият двубой, завършил наравно след 90 минути. Узбекистанците изтърваха едно кристално положение в 70 и някоя минута, когато техен играч не уцели с глава празната врата от 1 метър. Относно Корея, те са най- стабилният отбор до момента.
Австралия- Китай беше най- безинтересният мач. Сравнително лека победа за домакините, а Тим Кейхил вкара със страхотна задна ножица. Очаквах повече от китайците, но все пак логичното се случи.
Ирак- Иран гледах само продълженията, където драмата беше пълна и останалите с човек по- малко иранци изравниха на 2 пъти. Дузпите бяха интересни, като един иракчанин направо потресаващо лошо изпълнение (ходеше бавно към топката, затича се 2 метра и със слаб удар по земя я прати в аут). Е, след изпълнение в стил "Паненка' накрая все пак Ирак продължиха напред.
ОАЕ- Япония- първата наистина голяма сензация на първенството. Много се радвам за Емирствата, след хубавата игра в груповата фаза симпатизирам на тях. Самият мач не бе кой знае колко качествен, но двата гола си струва да се видят. При дузпите ОАЕ бяха малко по- точни, а Хонда направи изпълнение стил "Рамос". Не знам дали и срещу Австралия ОАЕ ще успеят да се противопоставят, но във всеки случай ще съм за тях. Убеден съм също така, че някои от играчите им определено ще си намерят нови отбори съвсем скоро, в Омар Абдулрахман има много футбол, голмайстора Мабкхут също показва доста добри неща.
Турнирът до момента е много приятен за наблюдаване и напълно надвхърля очакванията ми. Самият факт, че не ми писна, а продължавам да го гледам говори досттъчно.
"Maybe this world is another planet's hell."- Aldous Huxley
Агире оставка 

- Udoji90
- Контакти:
Адски съм разочарован от отпадането на Япония. Но пък и ОАЕ явно в момента са доста стабилни. Ирак също до някаква степен поднесоха изненада, въпреки че доста време са били с човек повече. Все пак логично е финалът да е Корея - Австралия.
Valencia, Arsenal, Pink Floyd, Alice In Chains...