Отборите от столицата по време на комунизма

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Alexx
Контакти:

Re: Отборите от столицата по време на комунизма

Мнениеот Alexx » 30 дек 2014 11:34

Rafa написа:
damyanov1963 написа:Точно така. И през 47-ма политбюро на ЦК на БКП се събира и казва: - Другари, какво правим ние, спим ли?! Не виждаме ли какво прави това царско отборче?! Докога ще търпим другари?!... и т.н. След което се взема спешно решение за създаване на нов отбор, естествено по съветски образец, който да смаже отбора създаден и обичан от народа и да постави ново социалистическо начало на българския футбол!

Сега вече ми стана ясно, защо мода на форума им носи заветното "47" след ника си 8-) Е, той си отговаря и на всичко останало де, но числото ми направи впечатление, другото не ;) С другото, по съветски образец съм свикнал вече 8-)

Ей така и не извадихте този легендарен указ за създаването на ЦСКА, но нищо живейте си в заблуда и се радвайте,че сте честни и морални.

Потребителски аватар
Teo
Контакти:

Мнениеот Teo » 30 дек 2014 12:40

Изображение

Един от великите лидери на ФК Левски през 60-те и началото на 70-те :idea:
Ангел Солаков е министър на вътрешните работи и член на ЦK на БКП

Потребителски аватар
Red joker

Мнениеот Red joker » 30 дек 2014 12:48

stpehenhunt11 написа:Интересно ми е най-малкото защото не съм живял по време на комунизма защо във всички комунистически държави най-добрите отбори са от столицата ЦСКА , Левски , Динамо Москва, ЦСКА Москва , Спартак, Стяуа , Динамо Букурещ , Левадия Талин , Сконто Рига , Легия Варшава , Славия и Спарта Прага , а в западните държави точно обратното - Байерн , Борусия , Ман Юн, Ливърпул , Сент Етиен , Реймс , Марсилия , изключение прави Аякс в Холандия

Гледай филма „Любимец 13“ и донякъде може да си отговориш на въпроса :lol: :!:
С ВРАГ ВРАГУВАМ-МЕРА СПОРЕД МЕРА,С БЛАГ БЛАГУВАМ -ВЕРА ЗАРАД ВЕРА!

Потребителски аватар
Teo
Контакти:

Мнениеот Teo » 30 дек 2014 12:52

Alexx написа:
Achtung_Juden написа:Mного е нагъл тоя Тео. Отборът му е с емблема ПЕТОЛЪЧКА, създаден под името Септември при ЦДВ(Който е учил поне мъничко история ще знае какво значи "Септември"). Създаден от ИНЦЕСТ между два отбора, създадени от комунизма - Чавдар и Септември. Създаден в деня на 130тата годишнина от рождението на Карл Маркс, спечелил първата си титла на 9 септември.
Неуспорими факти, водещи само до една истина :!: :!: :!: Не може фенче на най-комунистическия отбор в тая държава да говори за останалите. Срамота е.

Видиш ли Левски живяха 45 години във вакум и не са били комунисти ? Я виж кой ви управлява сега бе умник и тогава говори за комунисти !

Ярките комунисти като тях се опитват да лъжат и мажат, но мръсните им гащи си миришат.. колкото и да переш, петното си остава!
От над 15 години "Бащицата" ги управлява... трябва да сме точни! :idea:

Потребителски аватар
Red joker

Мнениеот Red joker » 30 дек 2014 13:06

Captain Stottlemeyer написа:
vivanov написа:
Captain Stottlemeyer написа:Два безплатни съвета:
1. Не влизай в този форум.
2. Ти, твоите близки, жена ти, тъща ти, учинайка ти, балдъзата ти, баджанака ти, калеко ти, вуйна ти и прочее се въздържайте да емигрирате към София. Не сте особено желани тук. Така централизацията ще се регулира от само себе си. 8-)

Хаха, забавен си. Проблемът се решава в основата му. Ако държавата мисли за пътищата не само от и за София, наложи субсидии за откриване на квалифицирани работни места на нормално заплащане в цялата страна, тогава половин София ще се върне по родните си места. Като му отнемеш възможността на развитие на един човек, той ако е можещ ще избяга, кой първо през София, кой направо за чужбина. Централизацията нямата да се регулира от само себе си, ако даден човек реши да не се заселва в даден град. Но за теб сигурно това е начинът. Хайде със здраве! :)

Благодаря за оценката, и жените ме намират много забавен. ;) Ако говорим за пътищата - София е столица на България и през нея минават няколко магистрали, които не обслужват само столичани. ;) Всъщност, в София живеят около 16-17 % от населението на България. Аз лично не съм имал избор, защото моите родители са се преселили в София преди повече от 50 години. Избор за който не съжалявам, защото ми даде възможност да уча в едно от най-добрите средни училища в България - Немската гимназия "Карл Либкнехт", а след това да продължа образованието си в най-доброто икономическо ВУЗ - "Карл Маркс". После започнах работа по разпределение в най-голямата външнотърговска организация у нас - "Балканкаримпекс". За мен това е начинът - най-доброто. Със здраве. :)

След като за тебе „това е начинът-най-доброто“,какви претенции имаш към социализЪма,респективно,комунизЪма,като гледам бил си на далавера и то доста добра и недоумявам защо скачаш срещу този строй и петолъчката :!: :?: :roll: Влизаш в противоречие със себе си,всъщност се саморазкриваш и компрометираш сам ,без никой да те предизвиква !Всъщност, такива сте всичките фенове на твоето отборче-„репресирани“,„мачкани“,„насила“ карани да заемат ръководни постове,било партийни,било обществено-икономически,„насила“ ставали доносници и подлеци,все „насила“ ползвали всичките облаги и екстри на стария строй...направо човек да ви ожали и след промените ,не случайно решихте да вземете реванш,за „пропуснатите“ползи,станахте „демократи“,„бизнесмени“,министър-председатели,конституционни съдии и какви ли не и...тръгнахте да си отмъщавате :!: Жалка история :!: Крадеца вика:„Дръжте крадеца“!
С ВРАГ ВРАГУВАМ-МЕРА СПОРЕД МЕРА,С БЛАГ БЛАГУВАМ -ВЕРА ЗАРАД ВЕРА!

Потребителски аватар
stefani

Мнениеот stefani » 30 дек 2014 14:19

Защото при комунизма столичните отбори са ведомствени и така стават привилигировани !
Изчезнали са динозаврите и неандерталците, сега идва ред на комунистите, фашистите и расистите !

Върни се в “Футбол - Свят”