Отборите от столицата по време на комунизма

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
zlato1234
Контакти:

Re: Отборите от столицата по време на комунизма

Мнениеот zlato1234 » 29 дек 2014 18:26

GOLEADOR написа:Всеки сам трябва да избере за кой Левски е.Българският е за чиста и свята република,този от Подуене пропагандира нацизма сред своите фенове!Ти кой ще подкрепиш?

Какво общо има Васил Левски с футболните ви комплексарщини, че да го замесвате в разни простотии. Няма какво да се избира, Васил Левски е национален герой, ПФК Левски София е един от двата най титулувани футболни отбори у нас. Къде сте тръгнали шепа червени комплексари да карате народа да избира между национален герой и футболен отбор. :shock:
[center][wrapimg=]http://prikachi.com/images/952/8092952a.png[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
Captain Stottlemeyer

Мнениеот Captain Stottlemeyer » 29 дек 2014 18:29

GOLEADOR написа:
damyanov1963 написа:
GOLEADOR написа:Дошло е време разделно!Всеки сам трябва да реши дали е за Левски на българите или за този от Подуене!Аз съм за Левски на българите,а ти?
Изображение

Ало, голия дор ли си, къв си? На тебе кой ти дава право да говориш от името на Левски?! И кой ви дава право да носите името на Българската Армия? Тази, на която разстреляхте отбора и?!

Всеки сам трябва да избере за кой Левски е.Българският е за чиста и свята република,този от Подуене пропагандира нацизма сред своите фенове!Ти кой ще подкрепиш?

А бе тъпако, в началото на Втората световна война България и Германия са били съюзници. Поздравът е бил задължителен. Ами вие - сега, 25 години след промените, кой ви задължава да пазите старата комунистическа петолъчка върху емблемата си?!... 8-)
П.П. Де факто вие пропагандирате комунизъм, пък неговите символи са забранени. ;)
Последна промяна от Captain Stottlemeyer на 29 дек 2014 18:32, променено общо 1 път.
"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ

Потребителски аватар
damyanov1963

Мнениеот damyanov1963 » 29 дек 2014 18:30

Captain Stottlemeyer написа:
Кашчей написа:...Аха, защото ти си софиянец по рождение, който насила е живял в Пловдив до завършване на гимназия :mrgreen: :mrgreen:

Всъщност, аз съм роден в Пловдив, но с родителите ми сме се преместили в София през 1958 година, когато съм бил на 4 годинки. Ако си следил постовете ми щеше да забележиш (споменавал съм няколко пъти), че съм завършил Немската гимназия "Карл Либкнехт" (поне така се казваше по онова време) в София. Прощавам ти за незнанието. :lol:

Всъщност, какво значение има кой къде е роден? Всеки е от там където е израсъл, където е проговорил, където е отишъл за първи път на училище. Например аз и родителите ми сме родени и израсли в София, но бабите и дядовците ми са от Видин и Перник, но аз как да кажа, че съм от Видин, или Перник, след като и аз и родителите ми сме родени и израсли в София? И изобщо, може ли някой с ръка на сърцето да каже, че е кореняк там от където се е родил, независимо къде?
За ЛЕВСКИ - ПОПУЛЯРНОСТТА, за останалите - злобата и завистта!
https://www.vbox7.com/play:8de06dae
Голям
Умен
НE достигнат
До сега
Играч

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 29 дек 2014 18:34

GOLEADOR написа:
damyanov1963 написа:
GOLEADOR написа:Дошло е време разделно!Всеки сам трябва да реши дали е за Левски на българите или за този от Подуене!Аз съм за Левски на българите,а ти?
Изображение

Ало, голия дор ли си, къв си? На тебе кой ти дава право да говориш от името на Левски?! И кой ви дава право да носите името на Българската Армия? Тази, на която разстреляхте отбора и?!

Всеки сам трябва да избере за кой Левски е.Българският е за чиста и свята република,този от Подуене пропагандира нацизма сред своите фенове!Ти кой ще подкрепиш?

А бе тъпако, в началото на Втората световна война България и Германия са били съюзници. Поздравът е бил задължителен. Ами вие - сега, 25 години след промените, кой ви задължава да пазите старата комунистическа петолъчка върху емблемата си?!... 8-)
П.П. Де факто вие пропагандирате комунизъм, пък неговите символи са забранени. ;)

Би ли ни споделил нещо за забраната на символите на комунизма, в световен мащаб?
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Потребителски аватар
Captain Stottlemeyer

Мнениеот Captain Stottlemeyer » 29 дек 2014 18:34

damyanov1963 написа:
Кашчей написа:...Аха, защото ти си софиянец по рождение, който насила е живял в Пловдив до завършване на гимназия :mrgreen: :mrgreen:

Всъщност, аз съм роден в Пловдив, но с родителите ми сме се преместили в София през 1958 година, когато съм бил на 4 годинки. Ако си следил постовете ми щеше да забележиш (споменавал съм няколко пъти), че съм завършил Немската гимназия "Карл Либкнехт" (поне така се казваше по онова време) в София. Прощавам ти за незнанието. :lol:

Всъщност, какво значение има кой къде е роден? Всеки е от там където е израсъл, където е проговорил, където е отишъл за първи път на училище. Например аз и родителите ми сме родени и израсли в София, но бабите и дядовците ми са от Видин и Перник, но аз как да кажа, че съм от Видин, или Перник, след като и аз и родителите ми сме родени и израсли в София? И изобщо, може ли някой с ръка на сърцето да каже, че е кореняк там от където се е родил, независимо къде?

София е моят град. Аз живея тук от 1958 година (вече 56 години). Имам носталгични чувства към моя роден Пловдив, но само толкова... :)
"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ

Потребителски аватар
ivan56
Контакти:

Мнениеот ivan56 » 29 дек 2014 18:35

ivan56 написа:...Какъв столичанин си ти бе майна :lol: че да казваш кой къде да ходи :lol:

Ванка, аз живея в София вече 56 (петдесет и шест) години. Като редовен гражданин си плащам данъците ТУК и имам право да изказвам своето мнение. Не ми е особено приятно, когато разни провинциални цървули замърсяват града, в който живея. Нищо лично. ;)

Капитане то като си цървул,няма значение дали си от София или Каспичан.Или искаш да ми кажеш че Пешо от София който си хвърля боклука през балкона е нещо повече от Гошо от Каспичан(който живее в София) който прави същото упражнение.Според мен така наречените от теб провинциални цървули не идват в София от хубаво.Както сам казваш всеки търси най доброто за себе си. ;)
Тука вече е с тризнаци Сиса :lol:
Drunken_Master написа:
SSS написа:Ти сам натъртваше,че си адски сериозния човек с тризнаци и си управител на гурме ресторан

това е от един друг форум,момчето тръгва да звъни на бившето ми работно място "за да докаже нещо"...

Потребителски аватар
tut
Контакти:

Мнениеот tut » 29 дек 2014 18:38

damyanov1963 написа:
Teo написа:
Achtung_Juden написа:Mного е нагъл тоя Тео. Отборът му е с емблема ПЕТОЛЪЧКА, създаден под името Септември при ЦДВ(Който е учил поне мъничко история ще знае какво значи "Септември"). Създаден от ИНЦЕСТ между два отбора, създадени от комунизма - Чавдар и Септември. Създаден в деня на 130тата годишнина от рождението на Карл Маркс, спечелил първата си титла на 9 септември.
Неуспорими факти, водещи само до една истина :!: :!: :!: Не може фенче на най-комунистическия отбор в тая държава да говори за останалите. Срамота е.

Виждаш ли как се предаваш сам и гълташ водичка в момента хахах... такива като тебе са прочетена книжка.. с заучени пропагандирани през години фрази :lol: :lol: :lol:

Още с основаването си през 1948 година футболния отбор на Армейския спортен клуб спечели и първата шампионска титла. За много хора този шеметен старт бе изненада, но за хората които бяхме близо до отбора, първото място бе закономерно и очаквано. Тази победа бе плод преди всичко на апостолския труд и голямата обич на трудещите се от работническите квартали - Коньовица и Хаджи Димитър които застанаха под новото знаме на Армейския тим. Как се създаде Септември при ЦДВ? Това най-много ги вълнува онзи отбор които преди това беше вече поддръжник на новата комунистическа система влезнала в страната! Чрез годините се изписаха какви ли не лъжи спрямо най-великия български футболен клуб, пропагандирана синя общност си намери враг които беше наистина достоен да спре тяхната партийна наклонност! Това е ЦСКА! С обединителен протокол се сливат стартия квартален клуб от 3 район - западна София и септември и ЦДВ (Централния дон на войската) като документът е подписан от председателите на двете формации, съответно Петър Михайлов и Иван Мирски. Документа е обновен в тогавашните вестници - Народен Спорт - 5 май 1948 година!
Лъжите на онзи отбор са отживелица и само с омраза да се гледа към тях.. тоново лъжи хвърлени по ЦСКА, тонове... укази, партии и т.н.. всичко е плод на пропаганда от години!

Е тогава защо взехте името на свинята майка от Москва?

е вие що взехте името Левски-Спартак или Витоша????? защо се обединихте със спартак и пощенският клуб??? ..... като си отговориш на тия въпроси ще ти стане ясен отговора и на твоят въпрос .....

Потребителски аватар
GOLEADOR

Мнениеот GOLEADOR » 29 дек 2014 18:39

GOLEADOR написа:
damyanov1963 написа:
Изображение

Вие носите името на Левски,а то задължава!След като не може да го опазите ,просто го върнете.Кръстете се примерно "Подуене-1914 или 1911" и си пропагандирайте нацизма колкото си искате.На българите не ни пука от това.Просто престанете да мърсите името на Апостола!
[center]ДОБРЕ ДОШЛИ В СЕМЕЙСТВОТО НА ЦСКА ![/center]
[center][rimg]http://oi63.tinypic.com/10pwvlu.jpg[/rimg][/center]

Потребителски аватар
vivanov
Контакти:

Мнениеот vivanov » 29 дек 2014 18:41

bobo_13 написа:Какво се учудвате? У нас през комунизма имаше 2 власти - военни и полиция. Те колеха и бесеха. Всички, които бяха военни и полицаи си оправиха живота, вземаха поне 2 пъти по-високи заплати от останалите. Нормално и боричкането м/у тези 2 власти доведе до борба и на футболния терен. Техните оръжия бяха ЦСКА и Левски. Който генерал надделееше на някой конгрес и този отбор ставаше шампион.
Тези 2 отбора бяха и лицето на България пред свеета във футбола и държавата им оказваше голяма подкрепа само и само да побеждават омразните капиталистически отбори по терените. Всички добри футболисти отиваха в ЦСКА и Левски, срещу една спусната от високо заповед. Други трябвапе да отслужват казарма и отиваха в Споортната Рота, а от там в ЦСКА. В тези 2 отобора бяха съсредоточени 90% от националните играчи. Ако някой отбор се осмелеше да се противопостави, то биваха уволнявани директори на отбора, партийни секретари на градовете и т.н. Отиваше се в Белене. В провинцията когато идваха Левски и ЦСКА, хората се тълпяха да видят националните играчи и тайно се надяваха техния отбор да победи(въпреки, че се знаеше резултата предвартелно). Една победа би означавала малка победа над системата. Така е било и в другите соц. страни, но поне повечето от тях имат титла в някой ЕКТ. Докато ние с кански мъки имаме един полуфинал.
Да не забравяме и факта, че тогава само някой футболисти минал 30-те години и с изричното разрешение на БКП можеше да отиде да играе в чужбина, като част от заплатата му се прибираше от комунистите. Където и да ходеше български отбор, винаги имаше с тях човек от ДС, който слухтеше какво си говорят, купуват и т.н.

Много споменавате Динамо Киев....е както знаете всичките републики са били насилствено заставени да се присъединят към СССР. За Украинска ССР Динамо К е било национална чест и гордост да се противопоставят на Москва, затова и този отбор е бил превърнат в национален отбор на Украинската република. Явно политическите велможи в Москва не са могли да направят нищо по този въпрос.

А след падането на комунизма както виждате у нас няма промяна. Хора свързани с партията БКП, станаха бизнесмени и се изреждаха на президентските столове на ЦСКА и Левски. И до момента политическата подкрепа към тези 2 отбора не е спирала. Нормално е , в София е 90% от бизнеса в Б-я, и се лежеше на стари лаври от комунизма, кой е най-успешения отбор. В провинцията надеждата е само някой мастит милионер да инвстира. Друг шанс нямат отборите от там. Само си спомнете 2 клуба от които цяла България пазаруваше...Марица и Пирин Бл.....какво се случи с тях през последните 25 години......

Много точно мнение за ситуацията в родината ни. С успехите по заповед отгоре двата клуба привличат голяма фенска маса и сега все още се носят на нея. Дали някога това ще се промени?
http://www.fcdunav.eu - Леговище на драконите

Потребителски аватар
damyanov1963

Мнениеот damyanov1963 » 29 дек 2014 18:41

tut написа:
damyanov1963 написа:
Teo написа:
Achtung_Juden написа:Mного е нагъл тоя Тео. Отборът му е с емблема ПЕТОЛЪЧКА, създаден под името Септември при ЦДВ(Който е учил поне мъничко история ще знае какво значи "Септември"). Създаден от ИНЦЕСТ между два отбора, създадени от комунизма - Чавдар и Септември. Създаден в деня на 130тата годишнина от рождението на Карл Маркс, спечелил първата си титла на 9 септември.
Неуспорими факти, водещи само до една истина :!: :!: :!: Не може фенче на най-комунистическия отбор в тая държава да говори за останалите. Срамота е.

Виждаш ли как се предаваш сам и гълташ водичка в момента хахах... такива като тебе са прочетена книжка.. с заучени пропагандирани през години фрази :lol: :lol: :lol:

Още с основаването си през 1948 година футболния отбор на Армейския спортен клуб спечели и първата шампионска титла. За много хора този шеметен старт бе изненада, но за хората които бяхме близо до отбора, първото място бе закономерно и очаквано. Тази победа бе плод преди всичко на апостолския труд и голямата обич на трудещите се от работническите квартали - Коньовица и Хаджи Димитър които застанаха под новото знаме на Армейския тим. Как се създаде Септември при ЦДВ? Това най-много ги вълнува онзи отбор които преди това беше вече поддръжник на новата комунистическа система влезнала в страната! Чрез годините се изписаха какви ли не лъжи спрямо най-великия български футболен клуб, пропагандирана синя общност си намери враг които беше наистина достоен да спре тяхната партийна наклонност! Това е ЦСКА! С обединителен протокол се сливат стартия квартален клуб от 3 район - западна София и септември и ЦДВ (Централния дон на войската) като документът е подписан от председателите на двете формации, съответно Петър Михайлов и Иван Мирски. Документа е обновен в тогавашните вестници - Народен Спорт - 5 май 1948 година!
Лъжите на онзи отбор са отживелица и само с омраза да се гледа към тях.. тоново лъжи хвърлени по ЦСКА, тонове... укази, партии и т.н.. всичко е плод на пропаганда от години!

Е тогава защо взехте името на свинята майка от Москва?

е вие що взехте името Левски-Спартак или Витоша????? защо се обединихте със спартак и пощенският клуб??? ..... като си отговориш на тия въпроси ще ти стане ясен отговора и на твоят въпрос .....

Не сме ги взели, натресоха ни ги, трябваше да питаш М. Балев докато беше жив. Ама тогава не ти стискаше. И изобщо защо се правиш на ьебану главу, свиньо чорбарска?
За ЛЕВСКИ - ПОПУЛЯРНОСТТА, за останалите - злобата и завистта!
https://www.vbox7.com/play:8de06dae
Голям
Умен
НE достигнат
До сега
Играч

Върни се в “Футбол - Свят”