Размисли на един фен след снощни мачове в ШЛ

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Alexx
Контакти:

Re: Размисли на един фен след снощни мачове в ШЛ

Мнениеот Alexx » 22 окт 2014 18:41

Атакуващ футбол може да се играе без да се дават привилегии на нападението, за да вкарва евтини голове. Даже това изкуствено предимство на нападението прави футбол да става по-затворен.

Потребителски аватар
diplomat
Контакти:

Мнениеот diplomat » 22 окт 2014 19:11

Alexx написа:Атакуващ футбол може да се играе без да се дават привилегии на нападението, за да вкарва евтини голове. Даже това изкуствено предимство на нападението прави футбол да става по-затворен.

И затова се вкарват по 8 гола на мач, така ли? :shock: Само оксиморони ръсиш, стегни се малко. 8-)

Потребителски аватар
Alexx
Контакти:

Мнениеот Alexx » 22 окт 2014 19:24

головете не винаги са индикация за атакуващ футбол. може да се вкарат много евтини голове дори при защитен футбол.

Потребителски аватар
diplomat
Контакти:

Мнениеот diplomat » 22 окт 2014 19:38

Alexx написа:головете не винаги са индикация за атакуващ футбол. може да се вкарат много евтини голове дори при защитен футбол.

Примери имаш ли, или само си говорим?

Потребителски аватар
Alexx
Контакти:

Мнениеот Alexx » 22 окт 2014 19:40

Towa съм го дъвкал много пъти.Нямам енергия да пиша дълги мнения днес....

Потребителски аватар
Кировец
Контакти:

Мнениеот Кировец » 22 окт 2014 20:15

Много ясно, че головете не са индикация за атакуващ футбол. Не случайно съществува терминът контраатака. Отбор в отбрана вкарва 2-3 бързи контри и мача заспива.
По темата - Байерн са колос, който респектира и ако колегата погледне ще види, че и в Бундеслигата мачкат здраво.
В Италия има само един опасен отбор - Ювентус. 8-)

cska-632
Контакти:

Мнениеот cska-632 » 23 окт 2014 11:54

Captain Stottlemeyer написа:
Странджата написа:И какво сбъркано има в 7:2, при положение, че тогава отборът на ЦСКА по нищо не остъпваше на отбора на Левски и после си стана шампион. Или 8:0 - като че ли някога Литекс е бил по-силен даже два пъти повече от ЦСКА. Или 7:1 - може би Бразилия беше най-отчайващо слабият отбор на световното, та само нея германците прегазиха с толкова. Казал го е Гуардиола - аз си признавам, че той разбира в десетки пъти повече футбола от мене, а пък вие - не знам :)

+1 :) Напълно съм съгласен с това мнение, ще добавя само 2-3 примера: Неотдавна европейският шампион "Байерн" беше унизен на собствен терен от бъдещият носител на титлата "Реал" - Мадрид (0:4). Преди 1 година пък, същият този "Реал" - Мадрид беше отстранен убедително от "Борусия" - Дортмунд, а "Байерн" отвя "Барселона" с общ резултат 7:0. Само не ми говорете за някаква разлика в класите или договорени мачове, футболът затова е велика игра... 8-)
П.П. Съгласен съм и с мнението на fc_bayern. Сегашният формат на ШЛ е перфектен. Я си помислете, колко интересни мачове има за гледане само през тази седмица все още в груповата фаза. Много ми харесва и новата практика на УЕФА да размества квалификациите за ЕП в различни, последователни дни. Така един ден гледаме по телевизията мач с отбора на Германия, на следващия ден - на Англия, след това на Испания, Холандия и т.н... :)

Нищо не сте разбрали от въпроса ми щом Вие ми отговаряте, а не той. СПоред Вас не съм ли написал съшото?
Народ без настояще няма бъдеще!!!
Най-накрая пловдивските локомотиви си признаха:
[rimg]http://napoletani.org/wp-content/uploads/2015/03/muslims1.png[/rimg]

cska-632
Контакти:

Мнениеот cska-632 » 23 окт 2014 11:55

Кировец написа:Много ясно, че головете не са индикация за атакуващ футбол. Не случайно съществува терминът контраатака. Отбор в отбрана вкарва 2-3 бързи контри и мача заспива.
По темата - Байерн са колос, който респектира и ако колегата погледне ще види, че и в Бундеслигата мачкат здраво.
В Италия има само един опасен отбор - Ювентус. 8-)

Аха. Галатасарай се класираха вместо тях, сега Олимпиакос са нап път да се класират вместо тях.
Народ без настояще няма бъдеще!!!
Най-накрая пловдивските локомотиви си признаха:
[rimg]http://napoletani.org/wp-content/uploads/2015/03/muslims1.png[/rimg]

Потребителски аватар
Авалокитешвара
Контакти:

Мнениеот Авалокитешвара » 23 окт 2014 15:00

Авторът сам казва, че всеки един от тези резултати сам по себе си не е толкова шокиращ, така че не виждам къде е проблемът. Това е само една футболна вечер. Само една. Ако подобни вечери с "хандбални резултати" зачестят, тогава има смисъл да си говорим.
Възможно е и осемте мача да са такива, а не само 3. Стига да е веднъж на 100 години.
По-добре първи на село, отколкото втори във Рим
Юлий Цезар

Върни се в “Футбол - Свят”