ШФА официално обвини Александър Тонев в расизъм

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Betchualeng Arnaikem
Контакти:

Re: ШФА официално обвини Александър Тонев в расизъм

Мнениеот Betchualeng Arnaikem » 20 сеп 2014 18:03

Player написа:А дали има дискриминация ако на някои му кажат, че е дебел, кльощав, плешив, къдрав, нисък, висок, брадат, татуиран или нещо друго отличително. Не виждам голяма разлика с това на черния да кажеш черен с това на ниския да кажеш дребен например.

Ами изглежда важи само ако е на расова основа. Тъй де..
[center]Almereide arh Iruein
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Almereide arh Iruein
[/center]

Потребителски аватар
Betchualeng Arnaikem
Контакти:

Мнениеот Betchualeng Arnaikem » 20 сеп 2014 18:05

rebelheartous написа:
ronnie написа:
Betchualeng Arnaikem написа:
Балкански Орел написа:Интересно ми е, когато в Европа негрите станат повече от нас дали и те ще са такива толерасти, като нашите които в момента я налагат тази толерастия. ?

Колкото белите са били толерантни в първите няколко века от господството си.

Защо слагаш "белите" под общ знаменател? Както съм отбелязал в предишния си коментар ние българите, а и общо взето всички славянски народи, не носим апсолютно никаква вина за колониалния терор в Африка, Двете Америки и Австралия. Нека тези които носят историческа вина си плащат, но каква вина имаме аз, ти и Тонев. При него трябва да се вметне, че той почти не говори английски и точно затова не можа да се наложи във Вила. По тази причина ми е много интересно какви тояно обиди е отправил :roll:

Тогава е интересно откъде му хрумва на Тонев изобщо да обижда на расистка основа? Точно защото тук в България не е проблем и почти на никой не му прави впечатление думи като негър, печка, чернилка и т.н., се получава този контраст като излезе някой по чужбина. Чак тогава им светва лампичката кое е правилно и кое не е.

Ами българина като цяло обича да си сипва на негрите по този начин. Добави към епитетите маймуна, ботуш, мангал и кюмур...

Да ти кажа има негри в България, които се засягат само ако усетят, че се влага злоба 1 вид в коментара..
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Almereide arh Iruein
[/center]

Потребителски аватар
Teo
Контакти:

Мнениеот Teo » 20 сеп 2014 23:12

Интересното в случая е как са доказали, че Сашко го е обидил на расистка основа?
Кой му е свидетеля на тоя палачо?

Потребителски аватар
diplomat
Контакти:

Мнениеот diplomat » 20 сеп 2014 23:14

Teo написа:Интересното в случая е как са доказали, че Сашко го е обидил на расистка основа?
Кой му е свидетеля на тоя палачо?

Стиви Уондър.

Потребителски аватар
rere

Мнениеот rere » 20 сеп 2014 23:25

diplomat написа:
Шотландската футболна асоциация официално обвини българското крило Александър Тонев, който играе за Селтик, в използване на нарушение на правилата, като е използвал расистки език срещу футболист на Абърдийн по време на мача на двата отбора изминалия уикенд.

Защитникът на гостите Шей Логън, който е чернокож, се е оплакал на съдията по време на мача, че Тонев му е направил расистка забележка.

Шотландската футболна асоциация заяви днес, че българският футболист е използвал "агресивен, обиден и лош език от расистки характер". Той има правото да отговори на обвинението и да се защити до другия петък.

24-годишният Тонев направи във въпросната среща дебют за новия си отбор, който го взе под наем за една година от Астън Вила.

[offtopic]http://www.novsport.com/news1188251_1004.html[/offtopic]
Всичко върви надолу за адашчето ми, явно твърде рано или твърде късно напусна трагичната ни А група и сега си плаща, психически, та дори и физически като че ли не е готов за по-голям отбор. Жалко, защото за мен Тонев имаше голям потенциал. :|

Жалко за поредния провален талант , но днес видяхме на какво ги учат в ЦСКА . Да симулират и да са арогантни и да си мислят ,че всичко им е позволено.

Потребителски аватар
Betchualeng Arnaikem
Контакти:

Мнениеот Betchualeng Arnaikem » 21 сеп 2014 03:48

Абе за да разбере човек докъде е стигнала манията на Острова на тема расизъм е достатъчно да се метне поглед на това:

Защитникът Беноа Асу-Екото беше наказан с финансова санкция и с лишаване от състезателни права за три срещи, защото е подкрепил Никола Анелка чрез съобщение в социалната мрежа Туитър.

Футболната асоциация на Англия глоби камерунския национал Асу-Екото с 50 хиляди лири заради съобщението му в Туитър към Анелка, което гласи "Поздравявам те." През декември миналата година Никола Анелка вкара гол в английското първенство за Уест Бромич Албиън срещу Уест Хям и след това направи антисемитски поздрав.

Понеже е поздравил (неизвестно за какво) футболист, който преди 10 месеца е направил антисемитски поздрав (не знам какъв) глоба с 50 хилки... и 3 мача аут.
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Almereide arh Iruein
[/center]

КРАСОТА ВЯРА БОРБА
Контакти:

Мнениеот КРАСОТА ВЯРА БОРБА » 21 сеп 2014 08:35

Расизма е оправдание за глупост,мързел,,.Белите не могат да скачат''не е ли расистки филм.Би трябвало да бъде забранен.Тъп българин или бял боклук расистка обида ли е или скотите се правят на по-големи католици от папата.

Потребителски аватар
Betchualeng Arnaikem
Контакти:

Мнениеот Betchualeng Arnaikem » 21 сеп 2014 11:43

КРАСОТА ВЯРА БОРБА написа:Расизма е оправдание за глупост,мързел,,.Белите не могат да скачат''не е ли расистки филм.Би трябвало да бъде забранен.Тъп българин или бял боклук расистка обида ли е или скотите се правят на по-големи католици от папата.

Абе и аз съм против расизма. Ама във всякакви посоки. Не е редно да се гавриш с някого че е жълтокож или негър. но не е редно и да се пропускат гаври с теб понеже си бял и няма да се вдигне шум.

Но расизъм не е да наречеш някого негър или жълтур. Расизъм ще бъде да не го вземат на работа, защото е такъв, да го тормозят защото е такъв и въобще по един или друг начин да му ограничат правата и свободите въз основата на расова принадлежност. А репликирането и жестовете са си просто обида, базирана на физическите му особености.

Така както ако някой ме нарече призрак това ще бъде опит да ме засегне за това, че съм под 60 килца. Което в никакъв случай не е дискриминация. Дискриминация ще е ако утре не ме пуснат да речем.. да гласувам защото съм хърбав.
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Almereide arh Iruein
[/center]

Потребителски аватар
Player
Контакти:

Мнениеот Player » 21 сеп 2014 22:06

Captain Stottlemeyer написа:
Player написа:
rebelheartous написа: Тогава е интересно откъде му хрумва на Тонев изобщо да обижда на расистка основа? Точно защото тук в България не е проблем и почти на никой не му прави впечатление думи като негър, печка, чернилка и т.н., се получава този контраст като излезе някой по чужбина. Чак тогава им светва лампичката кое е правилно и кое не е.

Въпросът не е дали е нарушил правилата и дали заслужава наказание, а кой прави тези правила и в чия изгода са. Кой има правото да казва кое е редно и кое не е? За едно и също нещо днес си в правото си, а утре вече нарушаваш правилата, защото някои така решил. Както не съм съгласен, че шофьор е нарушител, защото през деня не кара със светлини, след като десетилетия нямаше нужда от това и в момента е безсмислено, така и с думата черен. Ако ги е срам от цвета им си е техен проблем, аз нямам проблем с това да съм бял, да съм българин, принципно християнин и хетеросексуален. Ако някои има проблем с тези си определения си е негов проблема, а не на другите!

1. Ти наистина ли не си чувал за ФИФА, УЕФА, Дисциплинарен правилник на съответната футболна федерация, Дисциплинарна комисия към тази футболна федерация!?... :roll:
2. Ти наистина ли не знаеш, че смисълът на запалените фарове през деня е другите участници в движението да те виждат по-добре!?... :roll:
3. Ти наистина ли нямаш представа, как през вековете думите "негър", "черен" и техните производни са добили обиден и унизителен смисъл?!... :roll:
Ако отговорът ти и на трите въпроса е "да", просто няма смисъл да се продължава всякаква дискусия... 8-)
[offtopic]За съжаление, нивото в този форум спада не с месеци, а със седмици и дни... :([/offtopic]

Мисля, че съм разбран погрешно и повърхностно. Имам достатъчно ясна представа и по трите точки, но не съм съгласен с тях. Първо, това че ФИФА и УЕФА си изготвят някакви правила не значи, че са безгрешни. Второ, през лятото има много добра видимост и светлина и няма нужда от едва видимите фарове през слънчевия летен ден. И трето, не ме вълнува какво е било в миналото, а настоящето в което живея. Конституцията ми гарантира свобода на словото и който ми я нарушава е престъпник! С две думи казах, че се преиграва и злоупотребява се с така наречената дискриминация спрямо черните, за наша сметка.

Потребителски аватар
Betchualeng Arnaikem
Контакти:

Мнениеот Betchualeng Arnaikem » 22 сеп 2014 09:56

Player написа:Конституцията ми гарантира свобода на словото и който ми я нарушава е престъпник! С две думи казах, че се преиграва и злоупотребява се с така наречената дискриминация спрямо черните, за наша сметка.

Имам познати негри, които се опасяват, че тая игричка на разни ръководни фактори ще предизвика изкуствено ненавист към цветнокожите. В смисъл.. ако всеки ден ти надякват, че даже да погледнеш лошо негър е подсъдно току виж ги намразиш дори ако дотогава не си им обръщал внимание даже.

Говоря за нормални негри, които се засягат само ако усетят истинска злоба или подигравка в лафовете и жестовете.
Половината съм ги научил да отговарят на Черньо без да се засягат инак :D

Разбира се, имаше и мекерета които само ревяха, че ги тормозели щото били черни сред познатите ми. Те не се задържаха дълго около мен и острия ми език.. мразя хора, които обичат да хленчат.
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Almereide arh Iruein
[/center]

Върни се в “Футбол - Свят”