За потресаващо ниското ниво на футбола в Кипър!

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

honda
Контакти:

Re: За потресаващо ниското ниво на футбола в Кипър!

Мнениеот honda » 01 юни 2014 10:41

Пловдивчанинът написа:За незапознатите да ги просветля, че именно ние сме учили Кипър на футбол. В първенството и треньори в определени периоди са били един от най-големите български наставници, а са играли и известна част от големите ни футболни легенди. Нищо ни няма на първенството обаче винаги ще казваме, че ние е много зле, защото сме си такива глупаци. Всеки си защитава своето и казва не нашето е по-добро, а ние само вижте колко ние е зле. Какво му е злето, Сърбия да не би да е по-добре. Около нас единствено Гърция и Турция ни превъзхождат, но парите и бюджетите на отборите са несъизмерими с нашите. Да не говорим, че и в Кипър се изливат милиони и не случайно Апоел игра и в елиминациите на лигата. Но според мен ако този сезон български отбор срещне кипърски има големи шансове да го отстрани.

Колега не знам до колко си запознат ,но ние учехме и Италия на волейбол и баскетбол ,и бивша Югославия на баскетбол, и Турция и Гърция на вдигане на тежести и ФУТБОЛ,но тези страни вече са ни задминали. Подобно е и положението и с футбола в Кипър,отдавна български футболисти не играят в първа дивизия на Кипър и то не защото са скъпи,напротив ,а понеже не могат да се пласират. Приятно или не това са реалностите. Мога да ти посоча доста примери на футболисти представили се на достатъчно добро ниво в нашето първенство идващи от ....втора дивизия на Кипър. Самия факт,че 3 отбора от Кипър са играли в груповата фаза на ШЛ мисля че говори достатъчно. Не толкова отдавна футболист от Латинска Америка бе трансферна цел #1 за един от водещите ни отбори и отбор от Кипър , в крайна сметка въпросния футболист отиде в Кипър след като за него бяха платени над 3млн евро. Сума непосилна за който и да е наш отбор. Във всеки един от водещите им отбори има футболисти за които са платени реално над 1 млн евро. В нашето първенство няма нито един такъв футболист. Титулярите в силните им отбори вземат по над 30 хил евро на месеца,а звездите - доста повече. В нашето първенство няма футболист ,който получава подобна заплата.
Тук има и едно голямо НО. В Кипър се залага изключително на наемници - основно от Южна Америка, Африка и застаряващи европейски звезди(основно от Португалия). Там отборите практически не разчитат на приходи от трансфери(не че нашите отбори реализират особено успешни трансфери), а лежат изцяло на собствениците си. Тук се проявява един проблем(с който вече се сблъскваме и у нас) наемниците(особено по възрастните) са на принципа "ден да мине, самун да загине" и единственото,което ги интересува, заплатата, транша и следващия трансфер и много често наблягат на индивидуалната игра.
Като индивидуална класа кипърските отбори несъмнено превъзхождат нашите,но не и като отборна класа. Затова считам ,че при среща между кипърски и български отбор силите са изравнени ,може би с леко предимство на кипърците,но в никакъв случай нашият отбор не е фаворит и нашето първенство не е по-силно.
Според мен нашето първенство отстъпва освен на гръцкото и турското и на румънското. Докато сръбското и хърватското са насочени изцяло към продажба на млади таланти, а не развиване на силен клубен футбол,може и да са прави. Хърватия ,която е доста по-малка от България като население почти не пропуска ЕП или СП , а ние ?

vladurban3651
Контакти:

Мнениеот vladurban3651 » 01 юни 2014 10:54

шивача написа:По-потресаващо е мисленето на феновете у нас...и как си правят глупави заключения, заклеймяват футболисти, отбори, цели първенства и то на базата на един мач, в който най-нормалното нещо е да властва напрежението.

За тия дето кълнат ЛЕВСКИ- АНАТЕМА! АНАТЕМА!! АНАТЕМА!!!Вървете в АДА при създателя си, червени боклуци!!!

Потребителски аватар
Captain Stottlemeyer

Мнениеот Captain Stottlemeyer » 01 юни 2014 12:32

Хората отдавна са го измислили и не е необходимо да откриваме отново топлата вода или дръжката на чука... 8-)
Ранглиста на първенствата на УЕФА за 2013 година:
.........
14. Кипър
.........
28. България

Ранглиста на първенствата на УЕФА за 2014 година:
.........
18. Кипър
.........
25. България

http://en.wikipedia.org/wiki/UEFA_coefficients
"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ

Потребителски аватар
rebelheartous
Контакти:

Мнениеот rebelheartous » 01 юни 2014 16:44

Именно, тяхното ниво пада, защото силните им коефициенти отидоха на кино, докато нашето се възвръща към местата, които бяхме, когато Левски игра в ШЛ.

genev32
Контакти:

Мнениеот genev32 » 01 юни 2014 20:57

Aко там е ниско не знам в България какво ще е...тука трябва да ни закрият значи :cry:

pomiqr158

Мнениеот pomiqr158 » 01 юни 2014 23:08

vayk написа:Тук не коментирам изгубената титла от отбора на Ивайло Петев, а мъчението, което изживях да гледам този мач. Извинявайте, но сто пъти бих предпочел мач между Славия и Любимец ,да речеме. Не ми е ясно как отбори от Кипър играят в групите на ШЛ и ЛЕ. От това което видях днес нашето първенство ми се вижда поне като Примера.

То беше мъчение и да гледаш финала на ШЛ и на Световното. За мачовете във френското първенство да не говорим с участието на богатите "Монако" и "ПСЖ".

Върни се в “Футбол - Свят”