Даниел Стъридж (Ливърпул) - както по-горе написах става дума за играчи, които използваха годината, за да изградят или доизградят репутация. Определено Стъридж е от вторите тъй като името му вече бе в светлината на прожекторите. Представянето му обаче този сезон надхвърли очакванията ми и впечатлен от него го слагам в моята класация.
Рахийм Стърлинг (Ливърпул) - до миналата година той ми приличаше на Спас Делев - много тичане, никаква резултатност от него. Тази година обаче показа наистина страхотно израстване. Добавяйки невръстната му възраст, определено една от бъдещите звезди на световния футбол. Или поне има предпоставки затова ако не му дойде в повече мача на пиенето в някой момент.
Йосип Дрмич (Нюрнберг) - 21 годишен, с 16 гола за Нюрнберг, отбор който изпада от Бундеслигата. Какво повече?
Роберто Фирмино (Хофенхайм) - 22 години, 15 гола за Хофенхайм, които дори да не са в дъното като Нюрнберг са си средняци за които да отбележиш 15 гола си е признак на класа.
Чиро Имобиле (Торино) - все още спада към младите - 24 години. С 21 попадения за Торино, определено заслужи мястото си в самолета за Бразилия. И доста спекулации за бъдещ трансфер.
Доменико Баларди (Сасуоло) - хеттрик срещу Милан, 4 гола онзи ден срещу Фиорентина. Играещ за кретащия в дъното Сасуоло, едва 19 годишен. Няма нужда от друго.
Диего Коща (Атлетико Мадрид) - също като Стъридж от по-рано попаднал в обективите, този сезон обаче надхвърли и най-смелите ми очаквания. Определено ако се решат да го продадат Атлети ще гонят цифра от 50+ милиона евро за него.
Както забелязахте съм сложил предимно нападатели. Ще се радвам ако някой пусне и други млади или не толкова млади играчи, които са направили фурор тази година и заслужават внимание. Ще е хубаво и някой ако има поглед от първенствата на по средно ниво като Франция, Португалия и Холандия да предложи играчи от тях, защото доста често оттам излизат големи звезди.