Erland написа:Това за Северна Корея някаква шега ли е ?
Северна Корея или КНДР имат запомнящо се участие на световното през 1966 година в Англия. Интересното е, че тогава отбора на КНДР е съставен от военни, които месеци наред са живяли заедно и са играли само футбол със желязна казармена дисциплина ! Интересен факт е, че домакина Англия отказва да изпълнява химна на КНДР, защото не са ги признали официално за държава, тъй като са комунистическа държава. Тогава ФИФА взима решението - щом няма да се изпълни един химн, няма да се изпълнят всички химни на страните участници. Правят се само 2 изключения - на старта, когато присъства Кралицата свирят химна на Англия и на финала, изпълняват химна на страната победител - Англия
Корейците правят впечатление на изключително дисциплинирани хора, които още с пристигането си в Англия 3 часа по-късно отиват да тренират !
В крайна сметка КНДР бие Италия в групите ! Прави равен с Чили и пада от СССР. На четвъртфинала пада от Португалия като съдията дава 3 дузпи за Португалия !! ако не ме лъже паметта, не че съм го гледал на живо

, но съм голям фен на световните първенства и съм ги изчел тези неща и запомнил.
А като се има предвид, че тогава Португалия са имали страшен отбор, КНДР са се представили повече от достойно на това първенство.
Сега отново КНДР са абсолютни аутсайдери. Аз се съмнявам, че севернокорейците ще повторят постижението от 1966 година, но ще следя с интерес и любопитство как ще се представят в ЮАР

.
БОТЕВ ПЛОВДИВ Е НАЙ–СТАРИЯТ ФУТБОЛЕН КЛУБ В БЪЛГАРИЯ. БОТЕВ ПЛОВДИВ Е НАЙ–ВЕЛИКИЯТ ОТБОР.