Фърги: Скайспортс пречи на английския футбол

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Кашчей

Re: Фърги: Скайспортс пречи на английския футбол

Мнениеот Кашчей » 08 авг 2011 17:26

Neo M написа:
Кашчей написа:През изминалият сезон МЮ имаха случай да играят за ВЛ в неделя и за ШЛ във вторник, като гости.Колко почивка е имал отборът, според теб?Да не говоря, че изиграха и 5 мача за по-малко от две седмици през пролетта.Тогава някой да е чул оплакване от страна на отбора?

Това се е случвало в една или друга степен на всеки един от отборите представители на Англия в ЕКТ. Ти колко оплаквания си чувал от другите отбори? Да не говорим, че на Фергюсън не му е за пръв път да се оплаква за подобни неща. Преди един или два сезона се оплакваше, че след всяко гостуване в ШЛ, следва и гостуване във ВЛ за отбора му. Да си чул някой друг отбор в Англия да се е оплакал по какъвто и да е повод от програмата си?

Аз и Фърги не съм го чул, а само чета че бил казал това или онова.Явно и там има разграничаване от страна на журналистите, или пък на нашите не им е интересно да коментират изказвания на други менижъри.Обикновено се коментират МЮ, Арсенал, Челси и Тотнъм (менижърите им).А Фърги, че е с голяма уста си е вярно, но има защо да е така.
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Потребителски аватар
Alexx
Контакти:

Мнениеот Alexx » 09 авг 2011 14:18

Neo M

Добре човек. Аз съм съгласен, че Фърги търси лична изгода, но не ли прав ? Не ли прав, че в ЕКТ в най- неизгодно положение са английските отбори ? Ако беше друг, а не Фърги щеше да си съгласен.

Neo M
Контакти:

Мнениеот Neo M » 09 авг 2011 14:34

Alexx написа:Neo M

Добре човек. Аз съм съгласен, че Фърги търси лична изгода, но не ли прав ? Не ли прав, че в ЕКТ в най- неизгодно положение са английските отбори ? Ако беше друг, а не Фърги щеше да си съгласен.

Къде съм казал, че ако не беше Фърги съм щял да се съглася? Не ми слагай думи в устата, защото това е една от лигите, които следя по- отблизо и съм наясно в някаква степен с възможностите на шотландеца в т.нар. "mind games". За положението, в което се намират английските отбори спрямо програмата им са си виновни сами в Англия- ръководството на ВЛ и самите клубове. Като имат някакъв проблем, то да седнат всички страни на една "кръгла" маса и да се разберат, а не да изстрелват фойерверки по пресата поотделно. Относно "Скай" си спомням, че имаше сезони, в които всеки петък имаше мачове от по- ниските дивизии /не зная дали все още е така/, но щом това не се практикува за ВЛ, значи има основателна причина да не го правят.

Потребителски аватар
Alexx
Контакти:

Мнениеот Alexx » 09 авг 2011 15:01

Ясно схванах, че мачовете в петък няма поради една или друга причина. Съгласен съм ,че клубовете в Англия трябва да седнат и да коментират това положение, което е най- неизгодно сравнение с тези от Испания или Италия. Да не говорим, че май Англия е първенството с най-много мачове от първенството във вторник или сряда,а сега с това отлагане на мачовете за Карлинг къп, заради положението в Англия се натоварва излишно програмата ....

Потребителски аватар
Alexx
Контакти:

Мнениеот Alexx » 10 сеп 2011 23:03

Днешната контузия на Клевърли показва как ФА пречат на английските отбори !

Потребителски аватар
Alexx
Контакти:

Мнениеот Alexx » 30 ное 2011 09:12

Малко стара новина но към темата.

Манчини избухна: С такава безумна програма Англия никога няма да спечели нищо

Мениджърът на Манчестър Сити Роберто Манчини избухна срещу управниците на английския футбол заради програмата, която допуска един отбор да играе два мача в рамките на 48 часа. "Гражданите" гостуваха на "Анфийлд" в неделя вечерта, а днес трябва да се изправят в Лондон срещу Арсенал в 1/4-финал от надпреварата за Карлинг Къп. Това изтощава до краен предел силите на футболистите, които нямат време за възстановяване. Според Манчини това е и основната причина за провала на английския национален отбор на финалите на големи първенства.

"Трябва да променим целия състав, защото ситуацията е невероятна. Арсенал игра в събота, а ние играхме в неделя вечерта. В понеделник пътуваме до Лондон, а във вторник вечерта трябва да играем. Невероятно. Според мен това е причината английският национален отбор да отиде на Европейско или Световно първенство и там да се срине. Играчите нямат време за възстановяване. Да играеш два пъти за два дни, толкова скоро след Шампионската лига, е невероятно. Не знам кого да обвинявам. Премиър лийг би трябвало да направи нещо. Важно е да се играе, но е важно и футболистите да могат да се възстановят. Нужни са поне три дни между отделните мачове. Това е 1/4-финал, а ние трябва да играем с 11 млади играчи - може би такива на 14 или 15 години", заяви Манчини.

Потребителски аватар
Alexx
Контакти:

Мнениеот Alexx » 24 апр 2014 15:11

Моуриньо отписа титлата, пуска резерви срещу Ливърпул

Отправи остра критика срещу ФА

Мачът с Ливърпул се явява директна битка за трофея в Премиършип, но Специалния призна след равенството 0:0 с Атлетико, че предпочита да играе с резервните си играчи, за да запази титулярите за реванша с испанците.

Петър Чех и Джон Тери със сигурност пропускат с контузии дербито, а Моуриньо смята да говори с ръководството на клуба за намерението си да избере експериментален състав за мача на „Анфийлд“.

„Бих пуснал играчите, които няма да играят следващата сряда. Работя за Челси, бордът и аз трябва да следваме това, което клубът ми реши. Аз съм просто мениджър. Трябва да слушам клуба“, сподели той.

Моуриньо разкритикува остро и Футболната Асоциация поради факта, че мачът с Ливърпул е в неделя, а не в събота и това ще попречи на подготовката му за втория двубой с Атлетико. „Фактът, че мачът е в неделя, е проблем. Ние представляваме английския футбол. Ние сме единственият английски отбор, който е в евротурнирите. Испания има четири и им предоставя условията, за да могат да имат успех. Но ние играем в неделя, не в събота или петък.“

drvasko98
Контакти:

Мнениеот drvasko98 » 24 апр 2014 15:58

Alexx написа:Абсолютно съм съгласен. Ръководството на ВЛ пречи много на отборите си. Вместо да се опитват да направят така, че отборите им да играят силно в ЕКТ те правят точно обратното и то за пари, но не осъзнават, че слабото представяне на английските отбори в ШЛ се отразвя зле на рейтинга на лигата и от това скоро ще спаднат печалбите. Скай гледат сега да има печалба, но не гледат в дългосрочен план, че вертоятно ще се провалят и печалбата им ще спадне.

Това първенство си има традиции и зрителски стереотипи. Интересно как през 2007-2009, Скай не пречеше на английските отбори да мачкат като валяк по Европа - титла, три финалисти и 9 от 12 полуфиналисти. А, да, тогава там играеха Роналдо, Тевес, Дрогба, Анри и т.н.
И в крайна сметка затова имат по 17-20 топ играчи водещите клубове, които вземат луди пари.

Върни се в “Футбол - Свят”