На снощния 1/4 финал на СП за жени U17 Гана - Италия се получи една много интересна ситуация с отменен гол за Гана поради засада. На прима виста това ми се стори поредната секира срещу Гана (който изгледа целия репортаж и особено дузпите за Италия, ще разбере за какво иде на реч), но според коментатора на мача, голът е отменен, тъй като между топката и гол линията трябвало да има минимум 2 състезателки на защитаващият се отбор (независимо вратар и защитник или двама полеви играчи). Такова нещо аз за първи път чувам и за това ми е интересно дали някой не знае нещо повече по въпроса за това правило (ако изобщо има такова)?
Положението е на 1:14 мин.
http://www.fifa.com/u17womensworldcup/h ... orldcup_en
Има ли засада?
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Има ли засада?
elloko написа:На снощния 1/4 финал на СП за жени U17 Гана - Италия се получи една много интересна ситуация с отменен гол за Гана поради засада. На прима виста това ми се стори поредната секира срещу Гана (който изгледа целия репортаж и особено дузпите за Италия, ще разбере за какво иде на реч), но според коментатора на мача, голът е отменен, тъй като между топката и гол линията трябвало да има минимум 2 състезателки на защитаващият се отбор (независимо вратар и защитник или двама полеви играчи). Такова нещо аз за първи път чувам и за това ми е интересно дали някой не знае нещо повече по въпроса за това правило (ако изобщо има такова)?
Положението е на 1:14 мин.
http://www.fifa.com/u17womensworldcup/h ... orldcup_en
Ами точно това е правилото за засада.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!
Засадата (на английски: offside, извън страната) представлява наказуемо нарушение на правилата на футболната игра. Един играч попада в засада, когато е по-близко до голлинията, отколкото топката и предпоследния човек в отбраната на противниковия отбор, и получи пас, даващ му възможност за активно участие в играта. Засада няма, когато:
Играчът се намира в „своята“ половина на игрището.
Между него и линията на вратата на противника има поне двама противникови играчи (включително и вратаря).
Топката се получава от удар от вратата, или от хвърляне на тъч (през страничната линия), или когато топката е съдийска.
Когато в момента на подаването топката е по-близо до гол-линията от получаващия играч (т.е. получаващият играч е зад линията на топката)
Засадата се отбелязва от съдията още с подаването на топката (т.е. преди тя да бъде отиграна от играча, който е попаднал в положение на засада).
Източник:
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A4%D1% ... 0.B4.D0.B0
Играчът се намира в „своята“ половина на игрището.
Между него и линията на вратата на противника има поне двама противникови играчи (включително и вратаря).
Топката се получава от удар от вратата, или от хвърляне на тъч (през страничната линия), или когато топката е съдийска.
Когато в момента на подаването топката е по-близо до гол-линията от получаващия играч (т.е. получаващият играч е зад линията на топката)
Засадата се отбелязва от съдията още с подаването на топката (т.е. преди тя да бъде отиграна от играча, който е попаднал в положение на засада).
Източник:
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A4%D1% ... 0.B4.D0.B0
Има 100 % засада при това положение. Футболистката която е на голлинията е в ролята на вратар, и е последен човек, пред нея е само тази която вкарва гола. Значи е чиста засада, и гола е отменен правилно! Показно!

Мерси за разясненията, ама що ли ми се струва, че съм виждал да зачитат подобни голове. 

Пусналия темата първо да научи правиалта на тази игра. Това е 100% засада.
elloko написа:Мерси за разясненията, ама що ли ми се струва, че съм виждал да зачитат подобни голове.
И аз съм виждал да зачитат подобни голове, но това е когато ситуацията стане много бързо, и страничния не е видял добре положението. Иначе правилата са ясни.

- Черният козел
- Контакти:
Няма дузпа,иначе има засада.Тея ритат по-добре от Агрупа

Да живее България и нейните колонии Англия,Франция,Америка и част от Русия.
kambata написа:Пусналия темата първо да научи правиалта на тази игра. Това е 100% засада.
Съжалявам, подведох се от гола на Макриев срещу Славия.