Лига на нациите

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Re: Лига на нациите

Мнениеот CTAHKO » 27 мар 2014 10:29

Това ми звучи като "Лига на лаиците" 8-)
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Потребителски аватар
olympic teteven
Контакти:

Мнениеот olympic teteven » 27 мар 2014 12:05

tzvetan_tee написа:1. На тези дати така и така се играят мачове на националите... как ще се НАТОВАРИ графика??? Нищо не се променя... Вие сте малоумни.

Добре де, какво значи "така и така се играят мачове"? Колко контроли играят националните отбори на година - три, четири, пет най-много. А колко мачове ще трябва да се проведат, в случай че се играе под формата на турнир? Нужно ли е да се разясняват тези неща като на първокласници. Ай стига малоумни коментари, мисли малко :twisted:

Потребителски аватар
Alexx
Контакти:

Мнениеот Alexx » 27 мар 2014 12:09

Най-добре ще тези безсмислени контроли да бъдат намаление. Само накъсват календара.

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 27 мар 2014 12:50

Абе това не е някакво Първенство.

Тази "надпревара" ще си е чисто и просто - "официални приятелски мачове".
Само че, ще си има изградена предварително програма, и класирания.
Единственият проблем е, че тези "контроли" няма да се договарят между федерациите, а всяка страна ще си джитка срещу колегите от своята Дивизия/урна.

Идеята принципно се обсъжда от 2 г.
Мисля идеята е, да има между 6 и 8 "Дивизии", вече в зависимост от бройката тимове във всяка.
В 1-ва Див. щели да са по-малко отборите, мисля 6.
В последната също ще са толкова... А другите ще се доизкусуряват.
И мисля, че не ставаше въпрос за едногодишно "състезание", а за двугодишно, като между отделните "Дивизии" ще има качващи се, както и изпадащи.

За мен идеята е добра... В тези мачове ще може да играят проектонационали, както и разбира се титулярите.
Един вид ще е надпревара между "Б" Национални тимове. :lol:
През повечето време.
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

Parmalat

Мнениеот Parmalat » 27 мар 2014 14:29

Дивизиите най-вероятно ще са четири на брой :arrow:

Точният формат за провеждането на турнира Лига на Нациите все още не е определен и се обсъждат варианти с представителите на националните федерации. Общата идея е, че всичките 54 държави ще бъдат разпределени в четири групи съобразно коефицента и мястото им в ранглистата.

Отборите ще се борят за попадане в т.нар. Висша група или за съхраняване на мястото в своята си дивизия, за титлата шампион в Лигата на Нациите, както и за класиране на Евро 2020 чрез баражи. Самата Лига на нациите засега се планира да дава право на класиране на четири отбора. След 100-процентовия положителен вот и Конгресът ратифицира предложението. На някое от следващите заседания пък ще се представи и точната формула. Вътре в четирите големи групи ще има ново деление. Всяка група ще бъде разделена на три или на четири подгрупи, като всеки национален отбор ще играе четири или шест мача. Първият финален етап се планира за момента през 2019 г. В него ще спорят четирите отбора, които са спечелили подгрупите си в Група А. Мачовете за класиране на Евро 2020 ще се състоят през март 2020 г. Въпросните плейофи вероятно ще заменят баражите след квалификационните групи, но самите квалификации няма да отпаднат или да бъдат променяни драстично, е идеята на президента на УЕФА Мишел Платини.
R.I.P

Този ник вече е невалиден и никой не го използва.

Потребителски аватар
Player
Контакти:

Мнениеот Player » 27 мар 2014 14:41

Свежа идея, добре е като има нови идеи за да не се стои на едно място, а дали ще е за по-добро или не, не знам само времето ще покаже. Но какво ще става с Бразилия и Аржентина, като всеки от Европа иска с тях да играе. Контролите си играят в Европа, играчите им са масово в европейски отбори, а имаме и в момента отбори извън територията на Европа които участват за Европейското първенство, та направо да ги приемат и тях.

Потребителски аватар
tzvetan_tee
Контакти:

Мнениеот tzvetan_tee » 27 мар 2014 14:43

olympic teteven написа:
tzvetan_tee написа:1. На тези дати така и така се играят мачове на националите... как ще се НАТОВАРИ графика??? Нищо не се променя... Вие сте малоумни.

Добре де, какво значи "така и така се играят мачове"? Колко контроли играят националните отбори на година - три, четири, пет най-много. А колко мачове ще трябва да се проведат, в случай че се играе под формата на турнир? Нужно ли е да се разясняват тези неща като на първокласници. Ай стига малоумни коментари, мисли малко :twisted:

Къде пише, че турнирът трябва да свърши за една година? Пише, че на датите за приятелски срещи, ще се играят срещи от този турнир... Не мога да повярвам колко сте зле...
КОГАТО СИН ГРЪМ УДАРИ, ЧЕРВЕНОТО ЕХО ЗАГЛЪХВА....

Потребителски аватар
olympic teteven
Контакти:

Мнениеот olympic teteven » 27 мар 2014 15:04

Неосъществима идея е според мен. Каквото имах да кажа вече съм го казвал, няма да повтаряме като папагали по 1000 пъти. В заключение само ще спомена, че един професионален футболист на високо ниво играе на четири фронта - шампионат, национална купа, евротурнири, квалификации за ЕП/СП. Нали се сещате през кой "орган" ще им е евентуален пети такъв... :mrgreen:

Ако все пак се осъществи тази идея е добре да има изискване за определен брой играчи под 21 г. Нещо, което си споменал по-горе и с което съм съгласен. За да се обиграват по-младите национали. Иначе не си представям как играчът "Х" ще си дава зор в такава надпревара, вместо да си гледа далеч по-платените турнири на клубно ниво.

Потребителски аватар
Federer91
Контакти:

Мнениеот Federer91 » 27 мар 2014 21:56

olympic teteven написа: В заключение само ще спомена, че един професионален футболист на високо ниво играе на четири фронта - шампионат, национална купа, евротурнири, квалификации за ЕП/СП. Нали се сещате през кой "орган" ще им е евентуален пети такъв... :mrgreen:

Ми крайно време е да се обърне повече внимание на националните отбори, спрямо клубните. За мене трябва всички елитни дивизия на страните в Европа да имат максимум 16-18 отбора. Това намалява с 4-8 кръга първенствата и ще се даде повече възможност за развиване на националните купи, които тотално западнаха и за националните отбори, които да не се събират през 3-4 месеца за 5 дена...

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 27 мар 2014 22:26

Аз пак да питам:
Ако това се осъществи, кога Бразилия и Аржентина ще играят контроли в Европа? Определено няма да има дати за такива мачове. Май само европейски отбори ще си джиткат в този "турнир" :evil:
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Върни се в “Футбол - Свят”