Топ 10 : Забравените отбори

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
lafsho
Контакти:

Re: Топ 10 : Забравените отбори

Мнениеот lafsho » 20 апр 2011 01:13

Derby County : * Шампион на Англия — 2 пъти
1972, 1975
* Носител на Купата на Англия - 1 път
1946
* Texaco Cup - 1 път
1972
* Watney Cup - 1 път
1970
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A4%D0% ... 0.B8.D1.8F
Академик е единственият БГ отбор побеждавал Милан!!!

would
Контакти:

Мнениеот would » 20 апр 2011 20:08

Супер тема, Сторм, поздравления.Но, според мен, място в тази класация, имат Нотингам, Борусия Мьонхенгладбах, Реймс Франция,Сент Етиен.Иначе, от тези 10 които си изброил, не съм съгласен за Цървена Звезда - продължават всяка година да се борят за титлата и участват редовно в евротурнирите.От българските отбори бих посочил Спартак Пловдив.

Потребителски аватар
storm
Контакти:

Мнениеот storm » 20 апр 2011 20:12

would написа:Супер тема, Сторм, поздравления.Но, според мен, място в тази класация, имат Нотингам, Борусия Мьонхенгладбах, Реймс Франция,Сент Етиен.Иначе, от тези 10 които си изброил, не съм съгласен за Цървена Звезда - продължават всяка година да се борят за титлата и участват редовно в евротурнирите.От българските отбори бих посочил Спартак Пловдив.

Споко, ще направя и една тема за отборите които не са печелили еврокупа и там ги има някой от твоите изброени.. ;)
[wrapimg=]http://www.forzajuve.ru/images/stories/news17/115.jpg[/wrapimg]

bossar
Контакти:

Мнениеот bossar » 20 апр 2011 23:01

storm написа:
Tommi написа:
storm написа:Дайте някаква идея , ако искате за някоя друга класация.. :) Мен ми е много забавно да пиша и да търся информация за отбори и прочие.. :)
Утре в училище ще поизмисля нещо.. :mrgreen:

Образовай се, а отборите и мачовете ги остави :geek:

Иначе, мога да ти дам следната идея: "10-те най-добри/велики/качествени отбори, които не са печелили ШЛ или КЕШ" :idea: А темата може и да се разшири - за отбори, които не са печелили нито ШЛ/КЕШ, нито КНК/Купа на УЕФА/ЛЕ, но ще ти е по-трудно. ;)

Аз съм 12 клас... Няма за къде да се образовам повече.. :)
Инак това за отборите които не са печелили е хубаво ще помисля..

Човек цял живот се учи, много жалко, ако мислиш така ,както си написал.

Потребителски аватар
storm
Контакти:

Мнениеот storm » 20 апр 2011 23:10

Прав си, но явно си по голям от мене и не знаеш в момента какво е по училищата..
[wrapimg=]http://www.forzajuve.ru/images/stories/news17/115.jpg[/wrapimg]

Потребителски аватар
Alexx
Контакти:

Мнениеот Alexx » 08 яну 2014 12:36

Какво промени историята?

Драгомир Симеонов

На 5 януари 1889 г. един уникален футболен отбор става за първи път шампион на страната си, при това без да претърпи нито една загуба. Става дума за отбора на „Престън Норт Енд”, известен в историята като „Непобедимите”.
За две години нито един тим не успял да бие „Престън Норт Енд”. Нагласена работа, ще си кажете. Мачове ли са купували, съдии ли са заплашвали? Не. „Престън Норт Енд” играели футбол, който по онова време бил немислим.
Футболната асоциация на Англия била създадена през 1863 г., но всъщност футболна лига нямало до 1888 г. 20 години на Острова футболните функционери мъдрували кои правила да останат в играта и кои да се махнат – да се пипа ли топката с ръка, по колко души да са отборите, да е разрешено ли влизането с ключ под коленете на играчите и професионален ли да е футболът или аматьорски.
Ето как едва през 1885 г. Футболната асоциация успяла да наложи универсални правила и принципа на професионализма, тоест за първи път вече съществували играчи, които изкарвали по някоя лира с ритане. Така се появила и идеята за професионално първенство.
През 1888 г. Уилям Макгрегър – шотландският шеф на „Астън Вила”, разпратил писма до 11 отбора с предложение да се включат в нещо като лига. Това били отборите на „Акрингтън”, „Блекбърн”, „Болтън”, „Барнли”, „Дарби”, „Евертън”, „Нотс Каунти”, „Столк”, „Уулвърхемптън”, „Уест Бромич” и „Престън Норт Енд”. Така била формирана Футболна лига и започнали да играят мачове.
Обаче единият от тези отбори малко се различавал от останалите, било много трудно да му вкараш гол. Това са „Престън Норт Енд”. Сезонът им завършил без нито една загуба и на 5 януари 1889 г. официално били обявени за шампиони.
Но историята не свършва дотук. „Престън Норт Енд” взели, че спечелили и шампионата през следващата година, пак без да допуснат загуба и направили първия дубъл в историята на футбола.
Какво ли става с този отбор днес? 15-ти са в Championship-а, след дълги години забрава в ниските дивизии „Престън Норт Енд” отново се катерят към върха.
Чуйте в прикачения звуков файл какво още промени историята на днешния ден.

http://dariknews.bg/view_article.php?ar ... o_id=28198

drvasko98
Контакти:

Мнениеот drvasko98 » 08 яну 2014 18:39

За останлото не знам, вряно е, че са с две титли оттогава, но със сигурност не са в момента в Championship-a, а удно сътпало по-надолу. До преди 3-4 години бяха в Чемпиъншип и то 5-6 сезона, имаха амбиции да влизат и Премиършип, но не съм убеден, дали изобщо стигнаха до плейофи, май да 1-2 пъти.

Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Мнениеот rhaegar » 09 яну 2014 09:38

То това е стар материал.

Иначе Престън играха финал на плейофите срещу УХ и паднаха 3:0, а май и още един имат загубен.
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

Изображение

Потребителски аватар
South_Park

Мнениеот South_Park » 09 яну 2014 22:11

Конелиано Герман 8-)

Име на отбор Конелиано (Герман)
Прозвище "хладилниците"
Основан 2001
Стадион "Герман" -> почти изглежда така Изображение
Капацитет 200 000 делено на 100
Президент Георги Кръстев

Успехи

второ място(почти първо) в Западна „Б(почти А)“ футболна група: 2005/06
десето място в "Б" група: 2004/05
0,0625 - финалист за Националната купа: 1999/00, 2004/05 и 2005/06

Славната история накратко(макар двете понятия да са несъвместими):

През 1998 г. Верила (Равно поле) се обединява с Левски (Елин Пелин), като новият отбор запазва името Верила, а премества седалището си в град Елин Пелин. През лятото на 2000 г. Верила (Елин Пелин), заедно с Искър (Герман) (основан 1971 г.), формират ФК "Авто Бил 2000" (Герман). Скоро след това Левски (Елин Пелин) е възстановен. Година по-късно "Авто Бил 2000" сменя името си на Конелиано. От сезон 2002/03, когато Конелиано влиза в професионалния футбол, клубът домакинства мачовете си в София. От 2005 г. Конелиано на практика става сателитен на ЦСКА (София). На 3 август 2006 г. обаче Конелиано се слива с клуба на Ивайло Дражев - ФК Черноморец (Бургас), който е със съдебна регистрация в Сливен. Регистриран е нов клуб, който получава името Черноморец-Бургас (София) и през 2006/07 участва в "А" група с лиценза на Конелиано. Акционерите на Конелиано обаче обявиха, че решението за преименуване е взето от съда само на базата на документите, представени от Дражев. Това е нарушение, тъй като, за да се преименува клуб, трябва решение на УС или на общо събрание на акционерите, но такива не са свиквани.
[/quote]
Абе курви сини как едно теле от присъстващите не повдига въпроса от къде тея пари за скъпи играчи и треньори, как ще се платят 30те милиона дългове, тръгнал ли е клуба към фалит, и все такива неудобни въпроси.[/quote]

Върни се в “Футбол - Свят”