Квалификации Зона Африка

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Udoji90
Контакти:

Re: Квалификации Зона Африка

Мнениеот Udoji90 » 19 ное 2013 18:09

Ранния мач по-скоро мисля да го пропусна. Късния може да го гледам и дано Б. Фасо да се класират.
Valencia, Arsenal, Pink Floyd, Alice In Chains...

Потребителски аватар
YANTRA_FOREVER
Контакти:

Мнениеот YANTRA_FOREVER » 19 ное 2013 18:27

1-0 за Египет. Ганайците се лигавят. Да влиза Кевин Принс :mrgreen: не ама наистина трябва да се постегнат, че иначе може да сътворят голяма дебилщина.
Изображение Изображение

Потребителски аватар
Udoji90
Контакти:

Мнениеот Udoji90 » 20 ное 2013 11:12

Каква стана тя? Същите 5 отбора, които бяха на предишното СП (изключвам тогавашните домакини ЮАР, които и тогава тъй или иначе се класираха без квалификации). Жалко за Б. Фасо, но пък Алжир при всяко положение са ми по-симпатични от Тунис и Египет примерно - най-малкото заради наличието на Мболи и Фегули в състава. ;)

Потребителски аватар
Betchualeng Arnaikem
Контакти:

Мнениеот Betchualeng Arnaikem » 20 ное 2013 13:46

Udoji90 написа:Каква стана тя? Същите 5 отбора, които бяха на предишното СП (изключвам тогавашните домакини ЮАР, които и тогава тъй или иначе се класираха без квалификации). Жалко за Б. Фасо, но пък Алжир при всяко положение са ми по-симпатични от Тунис и Египет примерно - най-малкото заради наличието на Мболи и Фегули в състава. ;)

Да, обаче има нещо друго забавно: едновременно в Африка се оформят нелоши отбори, които надскачат нивото на континента (за мен такива са Гана и донякъде Слоновете) и същевременно отдолу излизат все нови и нови отбори, които все по-смело започват да се борят за класиране на Мондиал и за КАН. С други думи заражда се конкуренция с тенденция за създаване на наистина корави отбори. Па и нищо чудно, много от тия хора са запознати и с модерния европейски футбол от близо....

Ако тая тенденция се задържи ще дойде време, в което тия 5 квоти от Африка ще значат 5 не особено силни, но невероятно подли отбори, способни в миг, проблясък да изклатят всеки. А току виж континенталните лидери започнат и по-високо да се целят от минутка слава... примерно на Гана оня 1/4 финал им се услади.. а те тепърва ще се развиват, слоновете и те има да растат; тия 2 отбора наистина са над останалите и нищо чудно 1 ден да започнат да се целят наистина високо.
[center]Almereide arh Iruein
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Almereide arh Iruein
[/center]

Потребителски аватар
Udoji90
Контакти:

Мнениеот Udoji90 » 20 ное 2013 13:59

Betchualeng Arnaikem написа:
Udoji90 написа:Каква стана тя? Същите 5 отбора, които бяха на предишното СП (изключвам тогавашните домакини ЮАР, които и тогава тъй или иначе се класираха без квалификации). Жалко за Б. Фасо, но пък Алжир при всяко положение са ми по-симпатични от Тунис и Египет примерно - най-малкото заради наличието на Мболи и Фегули в състава. ;)

Да, обаче има нещо друго забавно: едновременно в Африка се оформят нелоши отбори, които надскачат нивото на континента (за мен такива са Гана и донякъде Слоновете) и същевременно отдолу излизат все нови и нови отбори, които все по-смело започват да се борят за класиране на Мондиал и за КАН. С други думи заражда се конкуренция с тенденция за създаване на наистина корави отбори. Па и нищо чудно, много от тия хора са запознати и с модерния европейски футбол от близо....

Ако тая тенденция се задържи ще дойде време, в което тия 5 квоти от Африка ще значат 5 не особено силни, но невероятно подли отбори, способни в миг, проблясък да изклатят всеки. А току виж континенталните лидери започнат и по-високо да се целят от минутка слава... примерно на Гана оня 1/4 финал им се услади.. а те тепърва ще се развиват, слоновете и те има да растат; тия 2 отбора наистина са над останалите и нищо чудно 1 ден да започнат да се целят наистина високо.

Съгласен съм. Определено в Африка непрекъснато се развиват нови отбори, докато в същото време традиционните сили поддържат сравнително добро ниво, макар да имат някои временни спадове. Както казваш, конкуренцията става доста сериозна и нерядко някой сравнително непопулярен отбор успява да се пребори примерно за участие в Купата на африканските нации, елиминирайки по-известен такъв, а подобни изненади стават и в световните квалификации. Африка за мен като средно качество дори не отстъпва много на Европа и Южна Америка - още повече, че някои отбори от "черния континент" напоследък доста подобряват тактическата си дисциплина, което всъщност е слаба черта на повечето от тях. Въпрос на време е африкански отбор да стигне до полуфинал на СП, а си мисля, че в един момент тези 5 квоти ще се окажат прекалено малко - веднага бих могъл да изброя 20-ина (поне) отбора, които според мен биха се представили прилично на СП.

Потребителски аватар
YANTRA_FOREVER
Контакти:

Мнениеот YANTRA_FOREVER » 20 ное 2013 15:40

Прави сте. Само че има наистина много работа още. Няма отбор, който случайно да е подобрил нивото си. Най-малкото трябва да следиш дали имаш футболисти в чужбина, които са деца на твои емигранти. Буркина Фасо, въпреки че игра зле и отпадна снощи, в последните 5-6 години напредва много. Но вижте колко играчи имат с двойно гражданство (поне 4 човека от обичайните 20-30 са родени в Кот д'Ивоар и още 2-3 във Франция), но биват привличани към нац. отбор още като младежи. Кот д'Ивоар, Нигерия и Гана също са силни в това отношение, макар че Гана попринцип няма големи емигрантски вълни. Камерун също има много голям запас от играчи и не са изпуснали много в чужди национални отбори. Алжир не е отличник в това отношение, но и те работят в тази посока (например Софиан Таидер, Фаузи Гулам, Софиан Фегули, които са млади и талантливи и спокойно можеха да играят за Франция някой ден). Изобщо това е много важен момент и все повече федерации се насочват към прогрес там.
Важно е да предложиш и добри социални условия на играчите и треньора, за да няма постоянни напускания, скандали и т.н. (както например се провалят според мен силни отбори като Конго ДР и Того). Та доста страни работят и за това. Изграждат се бази, намират се спонсори и всичко е точно.
Та това е причината да се появяват повече силни отбори. Много малко са страните в Африка, които нямат голям футболен потенциал, но доста не го бяха използвали и някои все още тъпчат на едно място. Но много други се трудят, учат и резултатите са налице. Като за мен Буркина Фасо, Замбия, Етиопия и Кабу Верде са чудесни примери от настоящето как може с няколко действия и програми рязко да вдигнеш нивото. Докато ако искате се поинтересувайте какви играчи родени или с корени от Гвинея-Бисау има в Португалия (най-вече в младежките отбори), няколко в Сенагал и други, и си помислете ако можеха да им предложат нужното какъв отбор щяха да имат до 3-4 години (поне участник за КАН)
Изображение Изображение

Върни се в “Футбол - Свят”