Мнениеот honda » 04 юли 2013 01:39
Всеки един от посочените футболисти има място в класацията. Това са наистина легендите на футбола , друг е въпроса ,че в един такъв отбор има реално 4 ма футболисти играещи като плеймейкъри. Аз бих си позволи да посоча още няколко имена. Като десен защитник за мен Рууд Крол не отстъпва на Кафу. Като централни защитници Факети- академика на защитната игра, също така Барези- още един защитник-професор, Берти Фогс- може най-добрия бодигард за всички времена или неговия основен съперник за този приз Клаудио Джентиле( на СП 82 в превърна във фигуранти 3-та най-добри нападатели на света в онзи момент Марадона, Зико и Бонек) срещата с него звучеше като присъда за централните нападатели. Като ляв бек или дефанзивен халф за мен много сериозна кандидатура е Андеас Бреме. Като универсален футболист бих посочил Паул Брайтнер или Франк Рийкард. Също така много сериозна десетка беше и Мишел Платини. Не знам защо никой не посочва един футболист ,чието име носи приза за най-добър голмайстор за годината без този футболист да е бил чист нападател- Ференц Пушкаш- който в никакъв случай не е по-малко достоен от ди Стефано двамата са играели заедно в Реал и са били двете му големи звезди.Самия факт ,че е обявен за футболист номер 4 на 20 век от ФИФА говори достатъчно за качествата му. друг е въпроса ,че в България той не е достатъчно популярен по политически причини. Разбира се не съм забравил и головите машини - Герд Мюлер и ван Бастен- не съм гледал други такива голмайстори . На вратата като подгластници бих поставил Сеп Майер или Дино Дзоф