Правила футбол

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Foreigner
Контакти:

Re: Правила футбол

Мнениеот Foreigner » 21 юни 2013 20:33

dan71 написа:
NEFTOCHIMIK 1962 написа:Добре,хайде и аз да Ви питам нещо: Играч изпълнява дузпа-бие към вратата,топката удря гредата и пак се връща при него,той отново бие и вкарва топката във вратата. Какво отсъжда съдията в този случай?

Непряк свободен удар - играе два пъти с топката

Правилно.
The penalty kicker must not play the ball again until it has touched another player. (The kicker may play the ball a second time if the ball rebounds off the keeper, not if the ball rebounds directly off the goal frame without having touched another player.)
...

Потребителски аватар
amoros
Контакти:

Мнениеот amoros » 21 юни 2013 20:37

Ако я отбие вратаря може да я вкара същия играч от гредата трябва да е друг.При изпълнение на дузпи извън редовното време няма право никой да играе с нея след удара във гредата освен ако не се удари в тялото на вратаря и не влезе.http://www.youtube.com/watch?v=_nhvqIjgQ04.Както бе при удара на Бруно Белон от дузпа.

Потребителски аватар
arekusanderu
Контакти:

Мнениеот arekusanderu » 21 юни 2013 20:50

1982г Аякс-Хелмонт ,Кройф вкарва дуспа след подаване напред към друг играч......... ;)
FORZA CESENA !!!

Потребителски аватар
pesho_1913
Контакти:

Мнениеот pesho_1913 » 21 юни 2013 23:04

Tommi написа:
NEFTOCHIMIK 1962 написа:Добре,хайде и аз да Ви питам нещо: Играч изпълнява дузпа-бие към вратата,топката удря гредата и пак се връща при него,той отново бие и вкарва топката във вратата. Какво отсъжда съдията в този случай?

Гол отсъжда много ясно.

Не е гол, защото никой друг не е докоснал топката преди втория му изстрел ;)
СЛАВИЯ е любов, а не бизнес - ВЪН боклуците от любимия отбор !
[offtopic][wrapimg=]http://orig07.deviantart.net/a121/f/2013/147/3/b/bvb_by_syndikata_np-d66tj6i.gif[/wrapimg][/offtopic]

Потребителски аватар
dreben23
Контакти:

Мнениеот dreben23 » 22 юни 2013 01:08

Огледах диаграмките на ФИФА и забелязах нещо потресаващо глупаво, което според мен реферите не мисля, че спазват.

Ако след като е свирен сигнал за изпълнението на дузпата, един състезател на противника ( т.е. от защитаващия се отбор) пристъпи линията на наказателното поле идузпата е реализирана, голът според ФИФА се зачита, а ако наказателният удар бъде пропуснат- дузпата се пребива. :)

Това според мен нито един рефер не го спазва. :) Оттук възниква и следния въпрос: Получават ли тези рефери наказание от ФИФА? ;) :mrgreen:
***САМО ЦСКА!***

***ШЕФЧЕТО НА ФУТБОЛА КАЗВА ИСТИНАТА! *** :)

Потребителски аватар
venci_1913
Контакти:

Мнениеот venci_1913 » 25 юни 2013 22:07

Доста интересни неща прочетох аз в тази тема. Не е зле да има тема с правила :roll:
Славия София

Върни се в “Футбол - Свят”