matador написа:paceto написа:Интересно ще е сега дали отново БСК ще вземе испанското.
Според мен след тази загуба на права над Серия А от страна на тв7/Нюз7 може да се включат в борбата за правата на Ла лига и ще спечелят доста ако го вземат.
Преди време май даваха Ла лига по Тв7.Надявам се някоя друга телевизия да вземе Ла лига преди имах БСК и бях доста разочарован от предаването на мачовете.
Не мисля или поне аз нямам помен.
Преди БСК да ги вземе правата ги държеше Диема, но някъде към 2007 или 2008 ще те излъжа кога точно започнаха да предават и след първите 10-на кръга го прекъснаха, защото решиха да наблягат повече на Английското.Тогава веднага БСК ги откупи правата от Диема и ги държаха до миналият т.е. до сезон 2011/12 като пакет в години.За сегашният сезон, който приключва след два кръга закупиха правата само за мачовете на Реал Мадрид и Барселона, а за останалите мачове крадяха сигнала от арабските спортни Ал Джазира и умело криеха логото на Ал Джазира като местеха своето лого над него и спирах звука или го намаляха почти до нула.
Точно заради това имам надежда, че друга телевизия ще успее да вземе правата по простата причина, че в момента БСК пръска пари за други фирмени неща като да става мобилен оператор, да качват свой спътник в космоса и т.н. Преди време бяха публикували кое първенство колко струва и Испанското беше на първо място с някъде между 1 и 1,5 млн. на сезон и надолу следваха Англия, Германия, Италия и т.н. т.е. сумата не е малка с оглед, че в момента компанията е насочила не малко пари в друга насока. Дори собствените им абонати като им чета мненията са почти сигурни, че няма да излъчват новият сезон по Тв+ именно заради циганските неща от този сезон т.е. има спиране или пестене на пари към това да купуват цял пакет за сезон.Ако пак ще дават там първенството като нищо пак ще купят мачовете само на Реал и Барса и пак ще има цигански номера.