Шок в Гърция: Панатинайкос не взе лиценз

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
paro24
Контакти:

Re: Шок в Гърция: Панатинайкос не взе лиценз

Мнениеот paro24 » 23 май 2013 21:12

Някой хора забравят, че през 2008 бе отнет лиценза не от БФС, а от БКП заради тъмни сделки с Кремиковци.
Бе излъгано, че УЕФА е отнел лиценза, после се доказа, че това не е така.
ЦСКА 4 години бе под мониторинг на УЕФА и го издържа и бе изпълнил всички изисквания,
а отбори като Малага, Партизан и Рапид - не.(освен това при тях става въпрос за милиони евра)
Вече не БФС дава лиценз, а УЕФА.

Потребителски аватар
dreben23
Контакти:

Мнениеот dreben23 » 23 май 2013 21:16

ShooterMan написа:Ами моя дядо не е комунистическо мекере,моя дядо е лежал в Ловеч.Неговия брат пък е убит през ВСВ,когато комунистите изпращат Българската армия далече от пределите на Родината,за да безчинстват и грабят.Съответно щом дядо ми е лежал в Ловеч не е бил нито комунист,нито член на БКП и аз МОГА да говоря каквото си поискам против комунистите.

На майка ми чичо й е бил отрепан от комунистите. И какво от това? Аз във времена в които не съм живял, въобще не е моя работа какво се е случвало първото което е. Наскоро разбрахме, че държавата е отпускала някакви пари на роднини за такива неща, само че ние сме си каръци цялата рода до девето коляно и не сме разбрали навреме. За мен лично, доколкото знам и за дядо ми, е важно тук и сега, за миналото няма смисъл да страдам, имам си настояще, което запълва всички минали страдания и грехове. :)

[offtopic]Дедо едно време е викал с извинение "Йеш и пий доде си жив, сетне и на к.. борна да ми цепите, няма полза. Уникална мисъл! :) "Умен човек, бог да прости! За жалост моите баби и дядовци не са доживели да се радват на най-умния си внук от цялата рода до девето коляно. Родата ми си имат някви психически отклонения и само аз съм изключението. Радвам се за което. :lol: Ами, това е, съдба... :( В живота хората трябва да се допълваме- ако двама тъпи се родят на едно място- веднага да се мисли по въпроса и да се направи един по-умен да им дава акъл. :) То така е и при двойките и браковете- единият партньор винаги е малко по-тъп от другия. Факт. :) Не може всички да сме умни, иначе нямаше да е цветно, а ежедневието щеше да е супер скучно и безсмислено. Сори за лирическото отклонение. :) Друго е да се биеш с братчето си за някой филм, гледане/негледане на мач или ползване на лаптоп- безценно! :mrgreen:[/offtopic]

Както е казал великият Фреди Меркюри "Show must go on!"
Поздравче! :)

http://www.vbox7.com/play:90910908
***САМО ЦСКА!***

***ШЕФЧЕТО НА ФУТБОЛА КАЗВА ИСТИНАТА! *** :)

Потребителски аватар
Alexx
Контакти:

Мнениеот Alexx » 24 май 2013 00:11

onegavon написа:
doktora25 написа:Идеята ми е следната: ако има правила, следването на които би довело всички да загубят, то значи нещо с правилата не е наред.

Точно така се получава на практика.Някакви бюрократи в Швейцария измислят какви ли не щуроти уж в името на играта, а на практика славни клубове като Рейнджърс,АЕК,Панатинайкос,Партизан с огромна фенска маса и влияние в обществения живот им режат главите.Кой печели от това питам аз.
Буквоедите или обикновенните хора? Какво става сега с гръцкото първенство, кой ще го гледа? Какво става с Атинските дербита?Вековната традиция на дербито на Глазгоу къде отива по дяволите? Мен не ме интересуват балансите -малансите,борчовете и прочие счетоводно адвокатски измишльотини.
Аз искам да гледам футбол ,това е една игра все пак която финансовите акули превърнаха в придатък на стоковата борса.Аз обичам спорта и искам да гледам на терена хора обечени в любимите ми цветове, а не тичащи проформа- фактури и касови бонове с внесено ДДС.

Едно време нямаше сто вида лицензионни комисии, обаче имаше гениални футболисти.Сега нека да играят некадърници със заверен одит , а големите клубове и техните привърженици да ги гледат как гнявят топката съгласно счетоводните стандарти.

Ако ги няма тези правила ще настъпи хаос и определени отбори които не ги спазват ще имат нечестно предимство,а други(като Ренджърс например) ще трябва да бъдат фалирали и закрити.
Преди нямаше лицензи, защото не всички страни бяха капиталистически,а тези които бяха капиталистически отборите не работеха с големи капитали както е сега.

П.п. не всички лицензи са свързани със финансови баланси, счетоводство и т.н.. Например има такива със стадионите! Ти да не би да смяташ,че е нормално един отбор който има стадион който ще се срути трябва да играе в Европа? Най-малкия проблем е,че няма удобства за феновете, защото безопасността на феновете е нулева при един остарял стадион.

Потребителски аватар
onegavon
Контакти:

Мнениеот onegavon » 24 май 2013 09:00

Има си разумни граници относно правилата .Аз понеже съм икономист и малко ги поназнайвам правилата мога да ти кажа,че по време на мониторинга за едни просрочия от няколко дена ЦСКА за малко да изяде дръвцето.Относно техническите изисквания също се прекалява особенно за процента покрити седалки примерно.
Който е от захар да си седи в къщи.Утре и туристическите пътеки ще поискат да са с покрив.

Значи да се разберем футболният стадион не е концертна зала с климатик и фотьойли.Аз като отида на мач нито ме интересуват седалките,покривите,клозетите,чешмите и броя журналистически ложи.Единствено ме интересува терена да е добър и футболистите да играят от сърце за публиката.Става въпрос за два часа нищо повече все пак отиваме да гледаме футбол, а не на курорт.Който иска удобства да ходи на Виенска сладкарница.
За финансовия феърплей на УЕФА да не говорим щото и той е пълна идиотия, тотално неприложима в бедните държави.Въобще бавно ,но сигурно се убива ИГРАТА защото мнозина забравиха,че това преди всичко е игра.

Потребителски аватар
doktora25
Контакти:

Мнениеот doktora25 » 24 май 2013 09:16

onegavon написа:Има си разумни граници относно правилата .Аз понеже съм икономист и малко ги поназнайвам правилата мога да ти кажа,че по време на мониторинга за едни просрочия от няколко дена ЦСКА за малко да изяде дръвцето.Относно техническите изисквания също се прекалява особенно за процента покрити седалки примерно.
Който е от захар да си седи в къщи.Утре и туристическите пътеки ще поискат да са с покрив.

Значи да се разберем футболният стадион не е концертна зала с климатик и фотьойли.Аз като отида на мач нито ме интересуват седалките,покривите,клозетите,чешмите и броя журналистически ложи.Единствено ме интересува терена да е добър и футболистите да играят от сърце за публиката.Става въпрос за два часа нищо повече все пак отиваме да гледаме футбол, а не на курорт.Който иска удобства да ходи на Виенска сладкарница.
За финансовия феърплей на УЕФА да не говорим щото и той е пълна идиотия, тотално неприложима в бедните държави.Въобще бавно ,но сигурно се убива ИГРАТА защото мнозина забравиха,че това преди всичко е игра.

+1
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!

Потребителски аватар
Alexx
Контакти:

Мнениеот Alexx » 24 май 2013 09:59

onegavon написа:Има си разумни граници относно правилата .Аз понеже съм икономист и малко ги поназнайвам правилата мога да ти кажа,че по време на мониторинга за едни просрочия от няколко дена ЦСКА за малко да изяде дръвцето.Относно техническите изисквания също се прекалява особенно за процента покрити седалки примерно.

Ако го няма този финансов и лицензионен контрол ще настане хаос. Примерно (ако ги нямаше тези финансови регулации) отбора на Стяуа фалира и защото те като нас са от балканския п-ов умеят да правят шметки-капели и на следващия ден се създава ново дружество което се казва Стяуа и не приема пасивите на стария клуб и отбора си продължава да цъка в първа дивизия. Така отбора на Стяуа се възползва много добре,че живее в бананова република, докато един Ред Бул трябва да спазва невероятна финансова дисциплина, защото в Австрия не се позволяват шменти-капели.
За финансовия феърплей съм съгласен,че е глупост, защото целта му е затвори кръга на големите клубове и никой да не може да пробие този кръг както го направиха Челси и Сити.
За стадионите не мога да се съглася, защото във втора дивизия на Англия отборите имат много по-добри стадиони от нашите. Ако ги няма лицензионните комисии няма да мръднем и сантиметър към европейските стандарти на стадионите.

Потребителски аватар
doktora25
Контакти:

Мнениеот doktora25 » 24 май 2013 10:22

Alexx написа:Ако го няма този финансов и лицензионен контрол ще настане хаос. Примерно (ако ги нямаше тези финансови регулации) отбора на Стяуа фалира и защото те като нас са от балканския п-ов умеят да правят шметки-капели и на следващия ден се създава ново дружество което се казва Стяуа и не приема пасивите на стария клуб и отбора си продължава да цъка в първа дивизия. Така отбора на Стяуа се възползва много добре,че живее в бананова република, докато един Ред Бул трябва да спазва невероятна финансова дисциплина, защото в Австрия не се позволяват шменти-капели.
За финансовия феърплей съм съгласен,че е глупост, защото целта му е затвори кръга на големите клубове и никой да не може да пробие този кръг както го направиха Челси и Сити.
За стадионите не мога да се съглася, защото във втора дивизия на Англия отборите имат много по-добри стадиони от нашите. Ако ги няма лицензионните комисии няма да мръднем и сантиметър към европейските стандарти на стадионите.

Не знам, въпросът е много сложен. Но ако се приложат европейските изисквания и у нас максимум 5-6 отбора ще могат да играят на най-високо ниво, а не мисля че това изобщо е някаква алтернатива. Аз не виждам обаче нищо лошо да махнат тези изисквания и за западните клубове и отбори като Ред Бул, Сион и т.н. да дишат по-свободно. Единствено трябва да се мисли по въпросите за ограничаване на чужденците (и то не по отношение какъв паспорт имат, а къде са родени), както и за минимален брой юноши в първия отбор и титулярния състав.
Пак ще повторя, футболът е за хората, не за мутрите-собственици на отборите, не за лицензионните комисии на Уефи, Фифи и т.н., а за хората, феновете. Много по-важно е да има максимално голям брой регионални и градски дербита в дадена дивизия, "футболни" градове и утвърдени школи да имат представители на най-високо ниво, отколкото примерно "големите" отбори да не ритат на жегите на стадиони без осветление.
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на здравния фашизъм!

Потребителски аватар
Alexx
Контакти:

Мнениеот Alexx » 24 май 2013 11:17

Докторе, съгласен съм,че футбола е за хората,а не за мутрите, но ако ги няма тези комисии мутрите ще си правят каквото си искат(примера със Стяуа който да дадох е за мутренски произвол).
Правилата за брой чужденци са неприложими, защото са в разрез с правото на ЕС. Преди време прокараха правилото 6+5,но то въобще не влезе в сила. Kвота за футболисти излезли от школата има в правилниците на УЕФА. В тийм листа от 25 футболисти трябва да има 8 футболиста да са продукт на школата. Подобно правило има и в Англия.
[offtopic]http://www.uefa.com/uefa/footballfirst/protectingthegame/youngplayers/index.html[/offtopic]

[offtopic]http://www.theoffside.com/leagues/england/english-premiership/premier-league-homegrown-rule-and-squad-limits-explained.html[/offtopic]

[offtopic]http://www.premierleague.com/en-gb/fans/faqs/home-grown-player-rule.html[/offtopic]

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 24 май 2013 17:40

doktora25 написа:
Alexx написа:Ако го няма този финансов и лицензионен контрол ще настане хаос. Примерно (ако ги нямаше тези финансови регулации) отбора на Стяуа фалира и защото те като нас са от балканския п-ов умеят да правят шметки-капели и на следващия ден се създава ново дружество което се казва Стяуа и не приема пасивите на стария клуб и отбора си продължава да цъка в първа дивизия. Така отбора на Стяуа се възползва много добре,че живее в бананова република, докато един Ред Бул трябва да спазва невероятна финансова дисциплина, защото в Австрия не се позволяват шменти-капели.

Не знам, въпросът е много сложен. Но ако се приложат европейските изисквания и у нас максимум 5-6 отбора ще могат да играят на най-високо ниво, а не мисля че това изобщо е някаква алтернатива. Аз не виждам обаче нищо лошо да махнат тези изисквания и за западните клубове и отбори като Ред Бул, Сион и т.н. да дишат по-свободно. Единствено трябва да се мисли по въпросите за ограничаване на чужденците (и то не по отношение какъв паспорт имат, а къде са родени), както и за минимален брой юноши в първия отбор и титулярния състав.
Пак ще повторя, футболът е за хората, не за мутрите-собственици на отборите, не за лицензионните комисии на Уефи, Фифи и т.н., а за хората, феновете. Много по-важно е да има максимално голям брой регионални и градски дербита в дадена дивизия, "футболни" градове и утвърдени школи да имат представители на най-високо ниво, отколкото примерно "големите" отбори да не ритат на жегите на стадиони без осветление.

Затова ли е този рев за А група от 10 отбора, за да има повече регионални и градски дербита и повече утвърдени "футболни" градове в елита?
За това, дали трябва да се спазват правилата-ами да, трябва.Или искате да се отменят и правилата на играта, защото не са удобни за някого?
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Потребителски аватар
doktora25
Контакти:

Мнениеот doktora25 » 24 май 2013 17:53

Кашчей написа:Затова ли е този рев за А група от 10 отбора, за да има повече регионални и градски дербита и повече утвърдени "футболни" градове в елита?
За това, дали трябва да се спазват правилата-ами да, трябва.Или искате да се отменят и правилата на играта, защото не са удобни за някого?

Аз винаги съм бил против намаляването на А група. То устройва единствено мутрите-шефове на отборите, а не устройва феновете.
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на здравния фашизъм!

Върни се в “Футбол - Свят”