Вердер Бремен уволни своя треньор Томас Шааф след 14-годишна вярна служба на специалиста, който е най-дълго служилият наставник на отбор от Бундеслигата.
52-годишният треньор няма да води "бременските музиканти" в последния мач за сезона срещу Нюрнберг. Тимът ще бъде воден от помощниците на Шааф Волфганг Ролф и Матиас Хьонербах, съобщава официалния сайт на Вердер.
"Престоят ми тук беше изключителен. Свързвам го с много позитивни моменти и страхотни успехи. Искам да благодаря на всички хора, които бяха до мен. Пожелавам на Вердер Бремен бляскаво бъдеще", сподели Шааф.
Треньорът пое Вердер на 9-и май 1999 година и само пет сезона след това изведе отбора до дубъл в Германия. Във визитката си специалистът може да се похвали с три купи на страната, спечелени през 1999, 2004 и 2009 година.
Под ръководството на Шааф Вердер Бремен се утвърди като един от най-стабилните германски отбори, практикуващ офанзивен и атрактивен футбол.
В последните две години обаче клубът изпитва сериозни финансови трудности и през тази кампания се спаси от изпадане едва кръг преди края. Шааф записа общо 644 мача начело на Вердер, успя да класира тима 6 пъти в Шампионската лига.
Роденият през 1961 година Томас Шааф практически посвети целия си живот до момента на Вердер Бремен. На 11 години започва да тренира в школата на тима и играе за първия отбор от 1978 до 1995 година. Четири години тренира дублиращия тим, след което започва 14-годишната ера, в която той е треньор на първия отбор.
Вердер Бремен уволни Томас Шааф
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Вердер Бремен уволни Томас Шааф
Тонев да не се ослушва 

Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

Щом така са решили,добре.
тоя е човека, Мустак фащай самолета
rhaegar написа:Тонев да не се ослушва

[center][wrapimg=]http://www.prikachi.com/images/233/6425233S.jpg[/wrapimg][/center]
[center]Hello hello, we are the City boys, Hello hello, we are the City boys, And if you are a United fan surrender or you'll die, We all follow the City![/center]
[center]Hello hello, we are the City boys, Hello hello, we are the City boys, And if you are a United fan surrender or you'll die, We all follow the City![/center]
Даже закъсняха.
Жалко за Шааф. Стана жертва на недалновидната политика на ръководството и според мен има най-малка вина за класирането през този сезон. Проблемите започнаха след напускането на Йозил. След това вместо да намерят адекватни негови заместници продължиха с продажбите на основни фигури като Марин, Мертезакер, а и Фрингс напусна. Жалко че всичко това доведе до разтурянето на един много силен отбор, евробоец, най-силно представящия се немски отбор в ЛЕ през последните години, чиято липса се усети в турнира. Дано вземат добър треньор и да се стабилизират за следващия сезон.
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!