Два месеца затвор за една димка в Англия!

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
крАСАВци
Контакти:

Re: Два месеца затвор за една димка в Англия!

Мнениеот крАСАВци » 02 фев 2013 08:35

milen.hristov написа:И какво му е КУЛТУРНОТО НА ултрасите- псувните, побоищата и т.н. Голяма част от тези хора са необразовани или ДОСТА ЗЛЕ ВЪЗПИТАНИ, никакво друго поведение за постъпките им. Разбира се част от тях в България са и дилъри и хора с по десетина дела срещу тях

Ти си хал хабер бе човек.
Водя 6 годишния ми братовчед често на домакински мачове и без значение в кой сектор съм не се притеснявам за него.
С какво ще ти навреди една факла хаха, а хвърлянето на бомби ВЪТРЕ в секторите от години вече го НЯМА.Личи ти че на мач отдавна не си ходил.
Страх ги било хората да си водят децата на мач...прекалено много гледате БТВ.

Потребителски аватар
vetchnia
Контакти:

Мнениеот vetchnia » 02 фев 2013 09:33

Това, което се прави по нашите стадиони днес (а и около тях) са го правели в Англия преди 20-30 години. Сега може би самият ни футбол е с 20-30 години назад от техния, така че трябва да се взима пример от тях.

Потребителски аватар
Blagoy
Контакти:

Мнениеот Blagoy » 02 фев 2013 10:07

BETCHUALENG написа:
Eminem написа:Стадионите в Англия отдавна са заприличали на театри. Никаква атмосфера, само седят и мълчат. Футболната им атмосфера се изразява във въздишки. Ако искаш да разсмееш някой, му кажи - english ultras. Дори и големите отбори там нямат никакви фенове, всички са някакви семкари.

Написаното от теб означава, че човек, който не мята димки и не ВИКА не е фен. Крайно ограничено...

Тук Великите фенове се бият гордо в гърдите за похарчени 50 лева на година за билети, +2-3 артикула закупени за годината. За сметка на това Великия фен е склонен да похарчи три пъти тази сума за димки и тям подобни, които няма да са от никаква полза за клуба. Всичко това с оправданието Атмосфера.

А СЕМКАРА от Англия само с клубната си карта харчи за отбора повече пари, отколкото Великия фен с Атмосферата в България ще даде за билети няколко години поред. Ще хвърли и прилична сума за фенски артикули, ако не знаете това може да не означава димка, а шал и т.н; и то от магазин на отбора, а не от лелката, дето ги дава с 3 лева по-евтино.

И докато едните вдигат олелия, за да ни убедят какви велики фенове са, другите носят милионни приходи на отбора си без да вдигат врява. Те просто са там, на стадиона. И като гледам отбора не се притеснява от липсата на АТМОСФЕРАТА, ами си играе. Явно не това е фактора на тема Подкрепа?!

Да гледаш футбола ТИХО и КРОТКО не е престъпно! Аз предпочитам да ГЛЕДАМ мача, дори и на стадиона, вместо основното ми занимание на стадиона да е одимя всичко пред мен, та и другите да не виждат. Предпочитам да следя какво става на терена, вместо основната мисъл в главата ми да е как да крещя по-силно от някакъв сельо, който се е разврещял отстреща. Има гърло, да врещи, дреме ми. Аз съм там да гледам мач, не да навиквам като селяндур.
И това не ме прави по-малко почитател на спорта от така наречените ултраси, които не могат да възприемат идеята, че човек може да гледа мача седнал и тих, не могат да приемат, че няма цял мач да оглушават стадиона и да създават суматоха с пиротехника.

Някой ден така наречената Ултрас култура ще бъде окончателно цивилизована по цял свят, за да бъде безопасна за останалите, както направиха в Англия. А дотогава дишайте и се радвайте.

За този пич ми се видят много 2 месеца затвор + 6 години забрана за посещения на спортни мероприятия само заради една димка. Но това само при положение, че няма по-стари провинения, ако е някакъв рецидив, това може да е повлияло за драконовските мерки.

ОК, изборът си е твой. Но както написа и turbogena, затова на стадионите има ултрас сектори и сектори за "истинските" фенове като теб, които вероятно имат много повече познания и от най-големите футболни капацитети. Мразите ултрасите, но като се направи красива хореография, подкрепена от солидно количество факли и димки, всички се обръщате към ултрас секторите и ви изглежда красиво. Не разбирам какво толкова вредят факлите и димките- да не би да са по-опасни от пиратките, които всички гърмите на Нова Година?
Относно другото- футболът за мен е емоция. Няма как да стоя и да гледам тихо и кротко мача, камо ли ако съм на стадиона. Футболът е създаден, за да е забавление и страст. Аз така му се наслаждавам, това са моите разбирания. Не правя нищо нередно, пея, скандирам, развявам знамена, но и следя мача, следя какво се случва с любимия ми клуб, знам всеки един футболист до най-дълбоката резерва.
А феновете в Мюнхен, Дортмунд, Рим, Амстердам са едни селяци, разбираш ли. Само ходят да се надвикват.
Като цяло много малко хора в България имат реална представа какво представлява ултрас културата. Да не говорим, че 99% от хората отъждествяват ултрасите с хулигани. За съжаление, и в така наречените ултрас сектори има много хора, които не знаят за какво са там и са тези, които създават лошия имидж на ултрасите.
[center]Изображение[/center]

Потребителски аватар
No Pyro No Fun
Контакти:

Мнениеот No Pyro No Fun » 02 фев 2013 11:14

К*р за модерния футбол. Отбор не се подкрепя със ръце в джобовете или чоплене на семки...
Изображение

Потребителски аватар
Ultras_Levski
Контакти:

Мнениеот Ultras_Levski » 02 фев 2013 12:18

vetchnia написа:Това, което се прави по нашите стадиони днес (а и около тях) са го правели в Англия преди 20-30 години. Сега може би самият ни футбол е с 20-30 години назад от техния, така че трябва да се взима пример от тях.

+1
Изображение

~ И два живота да имах,и двата за теб ще ги дам - ЛЕВСКИ ЗАВИНАГИ! ~

Потребителски аватар
Alexx
Контакти:

Мнениеот Alexx » 02 фев 2013 12:44

ОК, изборът си е твой. Но както написа и turbogena, затова на стадионите има ултрас сектори и сектори за "истинските" фенове като теб, които вероятно имат много повече познания и от най-големите футболни капацитети.

То и в Англия имаше такива ултра фенски сектори и сумати народ измря в тях.

Потребителски аватар
крАСАВци
Контакти:

Мнениеот крАСАВци » 02 фев 2013 12:59

Alexx написа:
ОК, изборът си е твой. Но както написа и turbogena, затова на стадионите има ултрас сектори и сектори за "истинските" фенове като теб, които вероятно имат много повече познания и от най-големите футболни капацитети.

То и в Англия имаше такива ултра фенски сектори и сумати народ измря в тях.

Сумати народ е измрял, защото хората са влизали без билети и не се е контролирало пропускането на фенове по секторите...

Потребителски аватар
Eminem
Контакти:

Мнениеот Eminem » 02 фев 2013 13:11

BETCHUALENG написа:Написаното от теб означава, че човек, който не мята димки и не ВИКА не е фен. Крайно ограничено...

Тук Великите фенове се бият гордо в гърдите за похарчени 50 лева на година за билети, +2-3 артикула закупени за годината. За сметка на това Великия фен е склонен да похарчи три пъти тази сума за димки и тям подобни, които няма да са от никаква полза за клуба. Всичко това с оправданието Атмосфера.

А СЕМКАРА от Англия само с клубната си карта харчи за отбора повече пари, отколкото Великия фен с Атмосферата в България ще даде за билети няколко години поред. Ще хвърли и прилична сума за фенски артикули, ако не знаете това може да не означава димка, а шал и т.н; и то от магазин на отбора, а не от лелката, дето ги дава с 3 лева по-евтино.

И докато едните вдигат олелия, за да ни убедят какви велики фенове са, другите носят милионни приходи на отбора си без да вдигат врява. Те просто са там, на стадиона. И като гледам отбора не се притеснява от липсата на АТМОСФЕРАТА, ами си играе. Явно не това е фактора на тема Подкрепа?!

Да гледаш футбола ТИХО и КРОТКО не е престъпно! Аз предпочитам да ГЛЕДАМ мача, дори и на стадиона, вместо основното ми занимание на стадиона да е одимя всичко пред мен, та и другите да не виждат. Предпочитам да следя какво става на терена, вместо основната мисъл в главата ми да е как да крещя по-силно от някакъв сельо, който се е разврещял отстреща. Има гърло, да врещи, дреме ми. Аз съм там да гледам мач, не да навиквам като селяндур.
И това не ме прави по-малко почитател на спорта от така наречените ултраси, които не могат да възприемат идеята, че човек може да гледа мача седнал и тих, не могат да приемат, че няма цял мач да оглушават стадиона и да създават суматоха с пиротехника.

Някой ден така наречената Ултрас култура ще бъде окончателно цивилизована по цял свят, за да бъде безопасна за останалите, както направиха в Англия. А дотогава дишайте и се радвайте.

За този пич ми се видят много 2 месеца затвор + 6 години забрана за посещения на спортни мероприятия само заради една димка. Но това само при положение, че няма по-стари провинения, ако е някакъв рецидив, това може да е повлияло за драконовските мерки.

Защо си мислиш, че ултрасите не дават пари, колкото семкарите ? Те не плащат ли билети ? Не си ли купуват фен артикули ? Феновете в Германия, Италия, Франция, Холандия и т.н. са големи селяци, даааааа......
Не знам дали отборът се притеснява от липса на атмосфера, но колко футболисти от чужди клубове, а дори и от наши са казвали след мача, че атмосферата е била невероятна и това им е помогнало много ?
И както казаха по-горе, футболът е емоция, страст и аз не мога да седя, да мълча и да чопля семки. Това не ти е сериал! Това е футбол ! Конкретно за дадения мач, ултрасът помага много повече на отбора си да победи, отколкото семкарите.

Потребителски аватар
Alexx
Контакти:

Мнениеот Alexx » 02 фев 2013 13:25

Един билет на Арсенал струва 110 паунда. Така,че семкаря фен на Арсенал дава достатъчно за отбора си.

rzEtw
Контакти:

Мнениеот rzEtw » 02 фев 2013 13:39

Alexx написа:Един билет на Арсенал струва 110 паунда. Така,че семкаря фен на Арсенал дава достатъчно за отбора си.
И това е нормално ? Дай да направят билетите по 500 паунда, за да могат феновете да дават повече пари за отборите си !?!?!? Сигурно ти е кеф, когато някой "колос" извади 60-70 милиона за футболист ? Ако това харесвате във футбола, определено не сте футболни фенове.

Върни се в “Футбол - Свят”