BETCHUALENG написа:Написаното от теб означава, че човек, който не мята димки и не ВИКА не е фен. Крайно ограничено...
Тук Великите фенове се бият гордо в гърдите за похарчени 50 лева на година за билети, +2-3 артикула закупени за годината. За сметка на това Великия фен е склонен да похарчи три пъти тази сума за димки и тям подобни, които няма да са от никаква полза за клуба. Всичко това с оправданието Атмосфера.
А СЕМКАРА от Англия само с клубната си карта харчи за отбора повече пари, отколкото Великия фен с Атмосферата в България ще даде за билети няколко години поред. Ще хвърли и прилична сума за фенски артикули, ако не знаете това може да не означава димка, а шал и т.н; и то от магазин на отбора, а не от лелката, дето ги дава с 3 лева по-евтино.
И докато едните вдигат олелия, за да ни убедят какви велики фенове са, другите носят милионни приходи на отбора си без да вдигат врява. Те просто са там, на стадиона. И като гледам отбора не се притеснява от липсата на АТМОСФЕРАТА, ами си играе. Явно не това е фактора на тема Подкрепа?!
Да гледаш футбола ТИХО и КРОТКО не е престъпно! Аз предпочитам да ГЛЕДАМ мача, дори и на стадиона, вместо основното ми занимание на стадиона да е одимя всичко пред мен, та и другите да не виждат. Предпочитам да следя какво става на терена, вместо основната мисъл в главата ми да е как да крещя по-силно от някакъв сельо, който се е разврещял отстреща. Има гърло, да врещи, дреме ми. Аз съм там да гледам мач, не да навиквам като селяндур.
И това не ме прави по-малко почитател на спорта от така наречените ултраси, които не могат да възприемат идеята, че човек може да гледа мача седнал и тих, не могат да приемат, че няма цял мач да оглушават стадиона и да създават суматоха с пиротехника.
Някой ден така наречената Ултрас култура ще бъде окончателно цивилизована по цял свят, за да бъде безопасна за останалите, както направиха в Англия. А дотогава дишайте и се радвайте.
За този пич ми се видят много 2 месеца затвор + 6 години забрана за посещения на спортни мероприятия само заради една димка. Но това само при положение, че няма по-стари провинения, ако е някакъв рецидив, това може да е повлияло за драконовските мерки.
Защо си мислиш, че ултрасите не дават пари, колкото семкарите ? Те не плащат ли билети ? Не си ли купуват фен артикули ? Феновете в Германия, Италия, Франция, Холандия и т.н. са големи селяци, даааааа......
Не знам дали отборът се притеснява от липса на атмосфера, но колко футболисти от чужди клубове, а дори и от наши са казвали след мача, че атмосферата е била невероятна и това им е помогнало много ?
И както казаха по-горе, футболът е емоция, страст и аз не мога да седя, да мълча и да чопля семки.
Това не ти е сериал! Това е футбол ! Конкретно за дадения мач, ултрасът помага много повече на отбора си да победи, отколкото семкарите.