И все пак Меси не е рекордьор

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
pesho_1913
Контакти:

Re: И все пак Меси не е рекордьор

Мнениеот pesho_1913 » 12 дек 2012 12:19

Лео Меси е най-добрият играч на планетата в момента и рекордът му е напълно заслужен. Това, че Читалу вкарал много повече попадения в Замбия, не значи, че е по-добър от Меси. Просто замбийското първенство надали се слави с много качествени тимове. Там може да си имат един по-силен отбор и всичко друго да е пълнеж, който да губи с 5+ разлика от силния и така този Читалу да вкарва по 4-5 попадения на мач.
СЛАВИЯ е любов, а не бизнес - ВЪН боклуците от любимия отбор !
[offtopic][wrapimg=]http://orig07.deviantart.net/a121/f/2013/147/3/b/bvb_by_syndikata_np-d66tj6i.gif[/wrapimg][/offtopic]

Потребителски аватар
Captain Stottlemeyer

Мнениеот Captain Stottlemeyer » 12 дек 2012 12:28

doktora25 написа:.....Но искам да попитам защо този Читалу 40 години не оспори рекорда на Мюлер и защо се появява чак сега? Май нещо не е както трябва?

Човекът малко бил поумрял, падайки в морето преди близо 20 години... 8-)
"Читалу е роден през 1947 г. Загива трагично на 27 април 1993 г. Той е селекционер на Замбия, когато самолетът с футболистите пада в океана, погребвайки със себе си целия отбор."
http://www.sportni.bg/index.phtml?tid=40&oid=2744912
"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ

Потребителски аватар
doktora25
Контакти:

Мнениеот doktora25 » 12 дек 2012 12:38

Captain Stottlemeyer написа:
doktora25 написа:.....Но искам да попитам защо този Читалу 40 години не оспори рекорда на Мюлер и защо се появява чак сега? Май нещо не е както трябва?

"Читалу е роден през 1947 г. Загива трагично на 27 април 1993 г. Той е селекционер на Замбия, когато самолетът с футболистите пада в океана, погребвайки със себе си целия отбор."

Е да де, моя грешка, ама ми разбираш идеята.
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!

Потребителски аватар
sirius123

Мнениеот sirius123 » 12 дек 2012 13:00

Mеси е най добър , защото играе непрекъснато в един от най добрите отбори в света в последните години. Спомнете си за игрите му в националния на миналото световно първенство , където не показа почити нищо. Нещо подобно предполагам ще се случи на следващото световно първенство , където конкуренцията ще е голяма.

don
Контакти:

Мнениеот don » 12 дек 2012 13:16

Това е брутална трагедия, заради нея Замбия не успява да се класира на СП :x

Потребителски аватар
stoyankd

Мнениеот stoyankd » 12 дек 2012 13:24

За мен този рекорд няма никакво значение, а и се чудя защо се обръща такова внимание на него. Аз съм от тези, които са гледали Марадона и Мюлер и сравненията са напълно неуместни и ненужни. Мисля, че Меси е с повече умения и от двамата, но не трябва да се забравя, че сега ги няма грубияни като Гойкоачея(признал си впоследствие, че умишлено е счипил крака на Марадона, а след това почти отказа и Шустер от футбола с подобна грубиянщина) и Джентиле. Тогава нямаше как Мюлер да изиграе толкова мачове като сега Меси. Възстановяването беше различно, тренировките също, терените също.

aks75
Контакти:

Мнениеот aks75 » 12 дек 2012 13:31

stoyankd написа:За мен този рекорд няма никакво значение, а и се чудя защо се обръща такова внимание на него. Аз съм от тези, които са гледали Марадона и Мюлер и сравненията са напълно неуместни и ненужни. Мисля, че Меси е с повече умения и от двамата, но не трябва да се забравя, че сега ги няма грубияни като Гойкоачея(признал си впоследствие, че умишлено е счипил крака на Марадона, а след това почти отказа и Шустер от футбола с подобна грубиянщина) и Джентиле. Тогава нямаше как Мюлер да изиграе толкова мачове като сега Меси. Възстановяването беше различно, тренировките също, терените също.

+1.Да те набара такъв като Вини Джоунс,да ти счупи краката,пък ходи вкарвай голове :mrgreen:

Потребителски аватар
Captain Stottlemeyer

Мнениеот Captain Stottlemeyer » 12 дек 2012 13:31

doktora25 написа:

Е да де, моя грешка, ама ми разбираш идеята.

Разбира се. :) Шумът се вдигна сега покрай Меси. Иначе и аз доскоро не знаех за рекорда на Герд Мюлер (може и да съм го забравил), макар че уж съм фен на германския футбол. :oops:
"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ

Потребителски аватар
Captain Stottlemeyer

Мнениеот Captain Stottlemeyer » 12 дек 2012 13:36

pesho_1913 написа:Лео Меси е най-добрият играч на планетата в момента и рекордът му е напълно заслужен. Това, че Читалу вкарал много повече попадения в Замбия, не значи, че е по-добър от Меси. Просто замбийското първенство надали се слави с много качествени тимове. Там може да си имат един по-силен отбор и всичко друго да е пълнеж, който да губи с 5+ разлика от силния и така този Читалу да вкарва по 4-5 попадения на мач.

Никой не твърди обратното, пък и тук става въпрос за неофициален рекорд. Иначе историята познава и официални класации (за "златната обувка" например), където не най-добрите голмайстори печелеха приза (преди да се въведат коефициентите за сила на първенствата). ;)

Потребителски аватар
MoNteSo
Контакти:

Мнениеот MoNteSo » 12 дек 2012 13:37

Искрено се съмнявам, че през 72-а година в Замбия е имало професионални клубове. Дали пък това не е причината да не признаят рекорда на замбиеца ?
А иначе има ли някой точна статистика в колко мача са вкарали головете си Мюлер и Меси ?

Върни се в “Футбол - Свят”