TSG 1899 Hoffenheim

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Бижутера
Контакти:

Re: TSG 1899 Hoffenheim

Мнениеот Бижутера » 12 авг 2012 23:43

[center]Маркус Бабел критикува Льов заради Тим Вийзе[/center]

[center]Изображение[/center]

[center]Старши треньорът на Хофенхайм Маркус Бабел разкритикува националния селекционер Йоахим Льов. Причината: Бундеснаставникът не извика вратаря на Хофе Тим Вийзе за предстоящата контрола с Аржентина на 15 август. Както е известно, Вийзе бе част от Бундестима на Евро 2012 в Полша и Украйна, но сега на неговото място бе повикан стражът на Хановер - Рон-Роберт Цийлер.

"Решението на Йоахим Льов вече е факт. В Германия имаме над 80 милиона треньори, затова аз няма да обсъждам техническите и спортни аспекти на националния отбор. Но според мен поведението на Льов не е правилно. Той показа слаб характер. Тим винаги е помагал на тима, той има принос за израстването му и никога не се е крил. Мисля, че Вийзе заслужава да бъде част от Бундестима, а аз чух, че Йоахим Льов е дал на помощниците си да съобщят новината на Тим в едно кафе. Това аз не го разбирам", ядосано заяви Маркус Бабел пред "Шпорт Билд".[/center]
Hoffe, Hoffe! Wir sind Hoffe!
1899 Hoffenheim.
Wir kämpfen, siegen, geben niemals auf,
super Hoffe TSG!

In den Farben Blau und Weiß
1899 Superhoffenheim
Nur damit es jeder weiß!

Потребителски аватар
Бижутера
Контакти:

Мнениеот Бижутера » 13 авг 2012 15:46

[center]Себастиан Руди: Надяваме се да играем в Лига Европа[/center]

[center]По време на лятната подготовка Себастиан Руди имаше честта да носи за кратко капитанската лента. В крайна сметка треньорът Маркус Бабел реши да даде лентата на опитния Тим Вийзе, но Руди показа, че е готов да бъде лидер. 22-годишният халф даде интервю пред клубния сайт

Себастиан, в регистрационния номер на новия клубен автобус личат буквите "EL". Имате ли идея какво означава това?
- Бих казал Лига Европа (Europa League). Вярно ли е?

Да, точно така. Всички професионалисти трябва да си поставят цели, за да успяват. Маркус Бабел обяви целите пред тима за следващия сезон. Усеща ли се оптимизъм в отбора?
- Треньорът ясно каза какво ще изисква от нас. Всеки трябва да се раздаде, за да се получат нещата. И то не само от нас, играчите. Това се отнася за шофьора на автобуса, готвача и всички останали служители. Не искаме да изпитваме отново неприятните чувства от миналия сезон.

Вие ще бъдете един от резервните капитани, в случай, че Тим Вийзе не може да играе. Бяхте ли изненадани от доверието, което ви гласува Маркус Бабел?
- Това можеше да се очаква. Аз съм много благодарен на треньора, още повече, че в някои от контролите бях капитан и това ми хареса. Мисля, че съм в състояние да се справям с високото напрежение, когато съм с лентата.

Някои обаче считат това за бреме. Но вие изглежда нямате проблеми...

- На първо място трябва да отбележа, че по-голямата отговорност носи със себе си и повече психическо натоварване. Но с това се свиква бързо, още повече когато и феновете те подкрепят. Аз комуникирам доста добре с останалите момчета на терена, помагам им и мисля, че работата върви. Аз обаче ще трябва да продължа да се развивам, без значение дали съм капитан или не.

Конкуренцията в средата на терена е огромна. Сега към нея включваме и Крис, който обяви, че ще се бори за титулярно място. Как виждате шансовете си да бъдете титуляр?

- Първото нещо, което трябва да правя, е да се раздавам във всяка една тренировка. Конкуренцията ми е голяма, но това ме мотивира да работя здраво, за да покажа възможностите си. Треньорът решава кой е най-добър и кой заслужава да играе. Аз правя всичко по силите си, за да съм в стартовите 11, надявам се, че всичко ще бъде наред.

Лятната подготовка вече отива към своя край. Какво е заключението след тези дълги и интензивни занимания?

- Ние все още се нуждаем от две-три седмици, за да навлезем в оптимална форма. Лично за мен тази подготовка бе най-дългата и изтощителна, която съм провеждал. Имаше много седмици, в които наблягахме само на физическите тренировки, а те бяха доста тежки. Въпреки това, ние сме си поставили високи цели и трябва да работим.

След две седмици гостувате на Борусия Мьонхенгладбах в първия кръг от новия сезон. Какво да очакваме от старта на Бундеслигата?

- Нашите очаквания са големи. Личи си, че мачовете скоро ще започнат, защото билетите за тях вече свършват. Последния път взехме три точки на "Борусия-Парк", а сега се надяваме на един добър старт.

Кой ще стане шампион, каква е твоята прогноза?
- По принцип миналата година Байерн трябваше да триумфира, но видяхте какво се случи. Сега те ще бъдат по-силни и ще се борят с Дортмунд. Но не знам какво точно ще стане и затова няма да давам категорични прогнози.

А ние на какво ще се надяваме?
- Това е ясно: Лига Европа.[/center]
1899 Hoffenheim.
super Hoffe TSG!

1899 Superhoffenheim
Nur damit es jeder weiß!

Потребителски аватар
Бижутера
Контакти:

Мнениеот Бижутера » 14 авг 2012 12:51

[center]Team-Check: На вратата[/center]

[center]Новият сезон вече чука на вратата, а любимият ни (ми) отбор вече е напълно окомплектован и готов да започне своята битка за място в Европа. Лятната подготовка вече приключи, време е шоуто да започне. Сега в рамките на няколко материала ще се опитам да раздробя тима на малки парченца, за да проверим с какво разполагаме на отделните постове и как би могъл да изглежда титулярният състав. Днес ще обърнем внимание на вратарският пост, където на пръв поглед интрига няма, но само на пръв поглед.

Тук имаме трима играчи, които ще се борят за едно титулярно място: Тим Вийзе, Коен Кастеелс и Йенс Грал.

След края на миналия сезон Маркус Бабел направи доста рокади с вратарите, или иначе казано - двама си отидоха, един се завърна, а един беше привлечен със свободен трансфер.

Така, кои си заминаха?

Даниел Хаас си тръгна като свободен агент и подписа с втородивизионния Унион Берлин. 28-годишният Хаас пожела да потърси ново предизвикателство и никой не може да му се сърди - в продължение на много години той бе част от тима, а в големи периоди бе резерва. В крайна сметка Дани не бе толкова ключов футболист, затова раздялата с него не предизвика шумотевица сред фенове и журналисти.

Не така обаче стояха нещата с Том Щарке, който съвсем изненадващо премина в Байерн Мюнхен - там той ще бъде резерва на абсолютния №1 Мануел Нойер. Щарке на практика бе изгонен, тъй като привличането на Тим Вийзе бе ясен знак, че за него място няма да има. В крайна сметка Том малко на сила подписа с баварците, тъй като той искаше да остане в Хофенхайм. Жалко!

Кои дойдоха?

Йенс Грал се завърна след наем в Падерборн, където обаче бе втори избор на Роджър Шмит. 24-годишният Грал е вече три сезона в Хофенхайм, но така и не може да спечели доверието на треньорите. Иначе е висок, снажен, млад - всички перспективи да бъде №1. Обаче ситуацията е по-различна. За момента Йенс е трети избор на Маркус Бабел и честно казано не виждам кога той ще получи шанс за изява. За да играе Грал, трябва първите два избора на Бабел да са контузени или наказани, а това се случва изключително рядко. Лично за мен роденият в Щутгарт страж не е слаб, но просто обстоятелствата са такива, че перспективите за него в Зинсхайм не са големи. Но пък трябва да го похвалим - в летните контроли демонстрира добри изяви, показа стабилност и това няма как да не е отбелязано от треньорския щаб.

Тим Вийзе бе един от горещите трансфери през лятото в Германия. След седем години в Бремен, Тим напусна клуба и веднага бе засипан с оферти. Тотнъм, Реал Мадрид, Милан...и Хофенхайм. Доста време мина, преди Вийзе да си избере клуб, а когато го направи - всички ахнаха. 30-годишният национал на Германия избра Хофе - направи го заради титулярното място, семейството и целите, които си е поставил Маркус Бабел. Този трансфер категорично отговаря на въпроса кой ще бъде титулярният вратар на отбора. И не само това. Вийзе ще бъде и капитан, въпреки наличието на играчи като Салихович, Компер и тн.

Коен Кастеелс е един от любимците ми в Хофенхайм. На 20 години е, но вече показва сериозни качества. Той бе взет миналото лято от Генк, след което игра един сезон във втория тим на Хофе в Регионаллига-Зюд (вече Зюдвест). Там Коен показа много добри игри, въпреки че понякога правеше и грешки. Но човекът респектира с височината си, която за този пост е просто перфектна - 196 сантиметра! Той може да обира всички центрирания, буквално е господар във въздуха. Кастеелс е по-висок и от от Йенс Грал, и от Тим Вийзе. Той ще бъде втори вариант пред Маркус Бабел. Но това не означава, че белгиецът ще приключи кариерата си във втория състав. Сезонът в Регионаллига-Зюдвест започна, а Кастеелс вече има две сухи мрежи. Похвално! Бъдещето пред това момче е сериозно, аз лично смятам, че в близко бъдеще той ще бъде вратар №1 на Хофенхайм.

Нека обобщим...

Титуляр под рамките на вратата засега ще бъде Тим Вийзе, който ще сложи и капитанската лента. С него Хофенхайм ще търси класиране за Лига Европа, а след време - Шампионска лига. Към момента в ролята на втори вратар се явява Коен Кастеелс, който понякога ще взима участие и в срещите на втория отбор. Нищо чудно обаче Кастеелс да бъде награден с титулярно място и при мъжете в някой от по-спокойните двубои. Йенс Грал пък ще трябва да се задоволи с ролята си на трети избор. Няма да е лошо Грал да поиграе малко в Регионаллига-та, за да трупа игрови опит. Ще му е нужен, тъй като Бундеслигата едва ли ще я помирише.[/center]
1899 Hoffenheim.
super Hoffe TSG!

1899 Superhoffenheim
Nur damit es jeder weiß!

Потребителски аватар
test316
Контакти:

Мнениеот test316 » 14 авг 2012 15:19

Дано този сезон е по-добър от предишния!

Потребителски аватар
Бижутера
Контакти:

Мнениеот Бижутера » 14 авг 2012 17:15

test316 написа:Дано този сезон е по-добър от предишния!

Почти съм сигурен, че ще е така, но да не слагаме тигана, преди да сме хванали рибата :)
1899 Hoffenheim.
super Hoffe TSG!

1899 Superhoffenheim
Nur damit es jeder weiß!

Потребителски аватар
Бижутера
Контакти:

Мнениеот Бижутера » 14 авг 2012 19:42

[center]Бабел във Фиорентина - Шиплок в Зандхаузен?[/center]

[center]Ръководствата на Хофенхайм и Фиорентина се разбраха за трансфера на Райън Бабел в италианския клуб, съобщава "Кикер". Според информацията, двата клуба са фиксирали всички детайли по сделката и остава само играчът да уточни личните си условия с "виолетовите".

В същото време Хофе е на път да се раздели с още един нападател. Свен Шиплок може да премине под наем във втородивизионния Зандхаузен. 23-годишният футболист едва ли ще получава много шансове за изява след привличането на Хоселу, затова съществува вероятност да заиграе при "бяло-черните" до лятото на 2013 година.[/center]
1899 Hoffenheim.
super Hoffe TSG!

1899 Superhoffenheim
Nur damit es jeder weiß!

Потребителски аватар
Бижутера
Контакти:

Мнениеот Бижутера » 14 авг 2012 20:26

[center]Хофенхайм 2012-2013[/center]

[center][youtube]http://www.youtube.com/watch?v=wjJMc1kLiAA[/youtube][/center]
1899 Hoffenheim.
super Hoffe TSG!

1899 Superhoffenheim
Nur damit es jeder weiß!

Потребителски аватар
Бижутера
Контакти:

Мнениеот Бижутера » 15 авг 2012 17:27

[center]Ерен Дердийок поднови тренировки[/center]

[center]Нападателят на Хофенхайм Ерен Дердийок поднови тренировки днес. Швейцарецът получи контузия в лявото бедро при победата на тима с 2-1 над Бетис Севиля на пети август и оттогава насам се подготвяше по индивидуален план.

От днес обаче Дердийок провежда занимания на пълни обороти.

"Чувствам се все по-добре. Досадно е когато се получават такива контузии по време на подготовката, но аз съм оптимист, че в събота ще мога да играя срещу Берлинер АК за Купата на Германия", сподели Ерен Дердийок.

"Ако той продължи да тренира на високо ниво, то ще има всички шансове да попадне в състава за двубоя в края на седмицата", добави наставникът на Хофе Маркус Бабел.[/center]
1899 Hoffenheim.
super Hoffe TSG!

1899 Superhoffenheim
Nur damit es jeder weiß!

Потребителски аватар
Бижутера
Контакти:

Мнениеот Бижутера » 16 авг 2012 00:48

[center]Младежките национали на Хофе блестят срещу Аржентина[/center]

[center]Тримата младежки национали на Хофенхайм - Щефан Тескер, Себастиан Руди и Кевин Фоланд играха отлично при победата на тима над Аржентина с 6-1 преди два дни.

И тримата се появиха в игра през второто полувреме, като за защитника Тескер това бе първи двубой с националната фланелка. Той направи две асистенции за головете на Максимилиан Байстер (3-1) и Кевин Фоланд (5-1).

Кевин Фоланд пък реализира две попадения в аржентинската врата.

"Категорична победа. Аз направих две асистенции - дори не съм си представял, че ще направя такъв дебют", сподели щастливият Щефан Тескер.

Други трима младежки национали от Хофенхайм играха успешно за страните си. Михаел Грегорич се включи много добре като резерва за своята Австрия, която завърши 2-2 при визитата си на Норвегия.

Сърбия с Филип Малбашич в състава си надви Молдова с 2-0, а вратарят Коен Кастеелс записа суха мрежа с Белгия при успеха с 1-0 над Шотландия.[/center]
1899 Hoffenheim.
super Hoffe TSG!

1899 Superhoffenheim
Nur damit es jeder weiß!

Потребителски аватар
Бижутера
Контакти:

Мнениеот Бижутера » 16 авг 2012 14:12

[center]Едсон Браафхайд също аут от първия отбор[/center]

[center]Защитникът Едсон Браафхайд също няма бъдеще в Хофенхайм. От тази седмица холандският защитник е пратен да тренира във втория отбор на "сините" заедно със сънародника си Райън Бабел, който очаква трансфер във Фиорентина.

"До края на август двамата ще се подготвят с втория ни отбор. Аз искам да работя с момчета, на които имам доверие и с такива, които влизат в плановете ми за следващия сезон", заяви наставникът на Хофе Маркус Бабел.

На Браафхайд е обявено, че е свободен да си търси нов клуб - той ще бъде продаден дори срещу минимална трансферна сума. Бившият холандски национал на "лалетата" има договор с Хофенхайм до 2014 година.[/center]
1899 Hoffenheim.
super Hoffe TSG!

1899 Superhoffenheim
Nur damit es jeder weiß!

Върни се в “Футбол - Свят”