Атлетик Билбао- |фен тема|

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
messi7
Контакти:

Re: Атлетик Билбао- |фен тема|

Мнениеот messi7 » 16 мар 2012 07:54

storm написа:
enguerino написа:Там вече нз, е Борото е от Левски той да казва

То и аз съм от Левски, ама все си мисля, че може и да паднат от Юве.. :)
Поне единия мач хайде..

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Важното е да сме там. Пък нека после фенчитата на един друг отбор пак да се присмиват. Симитлии, вие сте нашата гордост. 8-)
Изображение

Потребителски аватар
Los Che
Контакти:

Икер Муниаин ( ФЕН ТЕМА)

Мнениеот Los Che » 23 мар 2012 21:39

[center]Икер Муниаин
един от потенциалните млади герои на Евро-2012
баският вундеркинд , вече наричан от специалистите и евентуалните купувачи «новият Меси»

Изображение[/center]

Iker Muniain Goñi,Икер е роден в Памплона на международния ден в помощ на бедните - 19.12. 1992 год. Семейството им не било от най-бедните, но едва ли са предполагали че Икер скоро ще стане най-високоплатения жител на града. А футболните капацитети в Осасуна сега сигурно си бият главите в стената , че са позволили скаутите на Билбао да им го измъкнат под носа. Все пак имат извинение – дребен, кльощав ,късокрак, вярно още тогава си личало наличието на огромна техника и добро владеене на тялото.
Изображение
Още на 14 год. момчето вече блести и възбужда апетитите на големите грандове, които се канят да го откраднат - „Реал”М. , „Барса” и „Ливърпул” са готови да отмъкнат таланта. Хоакин Капарос лично ходатайства пред босовете на „Атлетик” да подпишат първи професионален договор с момчето.
„Влизам в съблекалнята и не вярвам на очите си - Хоакин Ечеберия на живо!” – такава е реакцията на Муниаин. Икер става най-младия играч в историята на баския клуб. На 30 юли 2009 на „Сан Мамес” влиза в 59 минута да замени Гайска Токеро в мач от Лига Европа срещу „Юнг бойс”Швейцария САМО на 16 години, 7 месеца и 11 дни. И тук приказката започва. На ответния мач в Швейцария следва нов рекорд – Икер става най-младия голмайстор в историята на „Атлетик”! После в мач от Примера става пък най-младия голмайстор в историята на испанската висша лига!
[center]Изображение[/center]
Тогава на хоризонта излизат шейховете от „Манчестър Сити”. Те са готови да заплатят по 100$ за всеки косъм от косата на Икер. А Муниаин има много коса! Но родителите му решават – той е още непълнолетен – остава в Билбао.
Едно от първите желания на Рер G. при подписване на договор с «Барселона» било точно привличането на Икер. Но тогава явно Лапорта си намерил интересно извинение – видял му се много скъп за тази възраст.
А цената на играча расте ли, расте …
Според http://www.transfermarkt.de/ цената му в момента е 15.000.000 € предложена от "Ливърпул"
Неговите най-добри приятели в отбора са Хави Мартинес и Андер Ерера.
Неговите кумири са Фран Йесте и Хосеба Ечеверия.
Изображение
Испанските девойки също много го харесват. Вярно той не е красавец, но е силно харизматичен , симпатичен и най-важното общителен с журналистите.
За тяхно съжаление той вече си има сериозна приятелка Сара Мартин , която е сред красавиците танцуващи на всяка среща на баскетболния „Билбао Баскет”
Изображение
Въпреки че получава една от най-високите заплати сред играчите на неговата възраст в Европа той си остава земно момче – това е ролята на домашното възпитание. След Йоренте Муниаин е най-популярния играч на „Атлетик”
Още на 16 е раздавал първите си автографи, през 2011 бе номиниран за най-добър млад играч на Примера.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Wu6-tJdcMow&feature=colike[/youtube]
Прозвището «новия Меси» му пасва идеално. Двамата много си приличат по стил , по физика. Само че Икер е още на 19 а Лео е вече на 25. В „Атлетик” Икер има по-голяма свобода , особено сега при Биелса, помагат му Итураспе и Ерера. Няма го страшния натиск както в „Барса” над Меси, който е принуден да влачи на гърба си „играчи” като Пике, Адрияно, Бускетс и пр.

Мощен, бърз и техничен Муниаин от 16 годишен играе за юношите на „Ла Роха” а от 2011 вече е при младежите. Той вече дебютира и при мъжете в контролата с Венецуела 5:0 , но има лошия шанс дебюта му да мине в сянката на Роберто Солдадо. Ако Висенте дел Боске го вземе на Евро2012 го очакват битки с мощни италианци, твърди ирландци и безкомпромисни хървати. Но той вече получи бойното си кръщение срещу т.н. защитници на „Манчестър Юнайтъд”.
Икер Касияс остарява а на Испания е ножин нов Икер , Икер Муниаин.
[center]Изображение[/center]
Prefiero desaparecer que ver morir al Valencia: Rubén Baraja.
Como aficionado del Valencia estoy muy feliz.
El ´Guaje´ David Villa
Rino: “Mis jugadores son los mejores del mundo”.

Потребителски аватар
IvanAtanasov
Контакти:

Re: Икер Муниаин ( ФЕН ТЕМА)

Мнениеот IvanAtanasov » 23 мар 2012 21:46

Не знам дали е новия Меси, но много прилича на Торес и дано го надмине(за силните му години става въпрос разбира се :) )

Потребителски аватар
spartaka
Контакти:

Мнениеот spartaka » 23 мар 2012 22:09

Много е добро това момче, направи ми веднага впечатление в срещите на баските с Ман. Юн.
http://spartakpd.info - "Гладиаторите" на България пак ще възкръснат

steve_mcgarrett
Контакти:

Мнениеот steve_mcgarrett » 23 мар 2012 22:18

https://www.facebook.com/pages/Iker-Mun ... 7470101568 - Това е негова фен страница още се разработва но всяка седмица се качват нови материали и информация за играча. А що се отнася до него страхотен играч висок е точно колко то Меси, изключително бърз и техничен. Наистина просто каквото и да се каже е малко той е любимия ми играч от няколко години още докато го гледах при юношите на Испания!!!

Потребителски аватар
Pichichi
Контакти:

Мнениеот Pichichi » 23 мар 2012 23:16

Много добър !!!!
Ще става и още по-добър .
:mrgreen:

Los Che да не таиш надежди да го дръпнете във Валенсия?

Потребителски аватар
THE RED SNAKE
Контакти:

Мнениеот THE RED SNAKE » 23 мар 2012 23:21

Отличен футболист без съмнение ;) .

Потребителски аватар
frostbite
Контакти:

Мнениеот frostbite » 23 мар 2012 23:45

Не съм го гледал много, но ми направи впечатление. Прилича ми на Торес, малко. :mrgreen:
[center][wrapimg=]http://www.prikachi.com/images/882/6178882s.png[/wrapimg][/center]
[center][wrapimg=]http://prikachi.com/images/67/6149067A.jpg[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
Бижутера
Контакти:

Мнениеот Бижутера » 24 мар 2012 00:14

Не съм го гледал, но го описват като един от най-големите таланти в Испания.
Hoffe, Hoffe! Wir sind Hoffe!
1899 Hoffenheim.
Wir kämpfen, siegen, geben niemals auf,
super Hoffe TSG!

Hoffe, Hoffe! Wir sind Hoffe!
In den Farben Blau und Weiß
1899 Superhoffenheim
Nur damit es jeder weiß!

Потребителски аватар
Marcelo Bielsa
Контакти:

Мнениеот Marcelo Bielsa » 24 мар 2012 11:09

Невероятен талант дано остане в Атлетик Билбао повечко време ;) !

Върни се в “Футбол - Свят”