Примера дивисион vs Висшата Лига

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Alexx
Контакти:

Re: Примера дивисион vs Висшата Лига

Мнениеот Alexx » 23 мар 2012 20:08

Първия мач не трябваше да се играе ...

Потребителски аватар
smoothc
Контакти:

Мнениеот smoothc » 23 мар 2012 20:34

Ами виж понятията "твърдост" и "грубост" са доста субективни, точно като "красотата". За един човек едно нещо е красиво, за друг друго. Всеки си има свои разбирания, предпочитания и вкусове. Ти можеш ли да посочиш къде точно е границата м/у "твърдост" и "грубост", но така да я посочиш, че да е общовалидна тази граница, а не само спрямо твоето субективно мнение? Не, такава граница реално не може да се постави, за да бъде тя общо валидна, сигурен съм, че за феновете на Стоук Сити примерно, че и техните играчи не играят грубо, а твърдо..., така че всичко опира до това кой къде ще сложи границата м/у тези две понятия. За мен лично границата е доста ниско разположена, т.е. сравнително рано през моите очи твърдата игра прераства в груба игра. Но не смятам, че това нещо е показателно дали разбирам или не от футбол. Все едно да ми кажеш, че нищо не разбирам от Ф1, защото неодобрявам дългогодишната практика на Ферари да имат водещ пилот и втори пилот + да използват отборни заповеди. - това най-общо казано е въпрос на вкус, а не мерило за това колко и какви познания имаш в дадена сфера.

Стан,гледаш по най-лесният начин да се отклониш от същината на въпроса,вмъквайки известна доза субективизъм...
през моите очи твърдата игра прераства в груба игра.

С това твърдение ти си противоречиш доста сериозно,защото първо казваш,че за теб твърдата игра е груба игра,а след това твърдиш,че твърдата игра прераствала в груба....
В никакъв случай не съм искал да те засягам,просто ми се стори крайно абсурдно за човек като теб,който има претенции,че разбира футболната игра-да твърди,че твърда и груба игра са едно и също нещо!
Вероятно доста рядко и играеш футбол,за да си на това мнение,но това вече е отделен въпрос.
И за финал,ще ти отговоря на въпроса къде е границата между твърдостта и грубостта(конкретно във футбола)-просто няма такава,защото двете понятия са крайно противоположни ;)

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 23 мар 2012 22:43

Alexx написа:Първия мач не трябваше да се играе ...

Перфектен отговор, колега! Колко изчерпателно! Браво!
Само ,че не разбрах защо първият полуфинал не е трябвало да се играе?! :roll:
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

Потребителски аватар
Thug Life
Контакти:

Мнениеот Thug Life » 23 мар 2012 22:53

Alexx написа:Първия мач не трябваше да се играе ...

Айде почнаха се оправданията...
[rimg]http://store.picbg.net/pubpic/11/55/5d27f598c4191155.jpg[/rimg]

Awesome
Контакти:

Мнениеот Awesome » 24 мар 2012 11:24

Изображение
And it's Arsenal,
Arsenal FC,
We're by far the greatest team,
The world has ever seen!

Потребителски аватар
sl321

Мнениеот sl321 » 24 мар 2012 11:48

Между твърдата и грубата игра, разликата по някога е части от секундата.Според мен, ако има разлика ,то това е в намерението.При твърдата футболиста няма намерение да ритне противника ,докато в грубата си го прави умишлено.Но и да нямаш намерение и го направиш все едно.Крайният резултат е един същи.
http://www.eridubet.com
Доста блогове с типстъри на едно място.

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Мнениеот megan fox » 24 мар 2012 14:43

smoothc написа:
Ами виж понятията "твърдост" и "грубост" са доста субективни, точно като "красотата". За един човек едно нещо е красиво, за друг друго. Всеки си има свои разбирания, предпочитания и вкусове. Ти можеш ли да посочиш къде точно е границата м/у "твърдост" и "грубост", но така да я посочиш, че да е общовалидна тази граница, а не само спрямо твоето субективно мнение? Не, такава граница реално не може да се постави, за да бъде тя общо валидна, сигурен съм, че за феновете на Стоук Сити примерно, че и техните играчи не играят грубо, а твърдо..., така че всичко опира до това кой къде ще сложи границата м/у тези две понятия. За мен лично границата е доста ниско разположена, т.е. сравнително рано през моите очи твърдата игра прераства в груба игра. Но не смятам, че това нещо е показателно дали разбирам или не от футбол. Все едно да ми кажеш, че нищо не разбирам от Ф1, защото неодобрявам дългогодишната практика на Ферари да имат водещ пилот и втори пилот + да използват отборни заповеди. - това най-общо казано е въпрос на вкус, а не мерило за това колко и какви познания имаш в дадена сфера.

Стан,гледаш по най-лесният начин да се отклониш от същината на въпроса,вмъквайки известна доза субективизъм...
през моите очи твърдата игра прераства в груба игра.

С това твърдение ти си противоречиш доста сериозно,защото първо казваш,че за теб твърдата игра е груба игра,а след това твърдиш,че твърдата игра прераствала в груба....
В никакъв случай не съм искал да те засягам,просто ми се стори крайно абсурдно за човек като теб,който има претенции,че разбира футболната игра-да твърди,че твърда и груба игра са едно и също нещо!
Вероятно доста рядко и играеш футбол,за да си на това мнение,но това вече е отделен въпрос.
И за финал,ще ти отговоря на въпроса къде е границата между твърдостта и грубостта(конкретно във футбола)-просто няма такава,защото двете понятия са крайно противоположни ;)

Ами както казах за мен границата е доста ниска, т.е. автоматично твърадта игра става груба игра.
Вече рядко играя футбол да, преди играех през ден и винаги съм бил ГРУБ играч! Играех само ЦЗ или ДБ и играех на принципа топка минава човек не! Реша ли да те покося не ме спира нито картон, нито нищо, просто ако трябва ще пробягам половината терен ще скоча и ще те изритам в главата (примерно). Защо? След първото по-грубо влизане на съперников играч към мой съотборник почвах да чупя крайници и съм чупил ръце и крака не веднъж и два пъти! В училище имах много проблеми с това нещо, но никога не ми е пукало. Накрая всички се научиха да играят супер чисто срещу нас, защото в противен случай за тях следващата ужасно много болка. Ритал съм хора в главата докато са се навели да си вържат връзките, само задето са ме настъпили минутка по-рано, дори и да било неумишлено! Ритал съм дори съотборници затова, че са се сблъскали с мен... :? :roll:

А най-забавната част бе, че винаги бях в отбора на училището, в 90% от мачовете бях гонен с червен картон, но на мен повече от един ЧК не могат да ми дадът, но аз мога да продължа да вилнея на терена и след него и просто да контузвам умишлено съперниковите играчи... ;) Иначе, когато се играе АБСОЛЮТНО чисто, без нито грам грубости съм доста стабилен ЦЗ, ама такива мачове рядко се получават.

Та както казах за мен твърдата игра е груба игра. Едно едничко грубо нарушение да има за целият мач за мен мача вече е груб! Мечтая за деня, когато ще видя футболен мач без нито едно нарушение за целите 90 минути. На мач на Барса съм ставал свидетел как за целият мач имаше извършени едва 4 нарушения, нито едно от тях не бе грубо, а тактически нарушения в центъра. Ако всички играеха така футбола щеше да бъде доста по-интересен лично за мен. ;)
[center][wrapimg=]http://prikachi.com/images/992/5272992M.jpg[/wrapimg]
Barcelona - Mes que un club[/center]

Потребителски аватар
Rivaldo10
Контакти:

Мнениеот Rivaldo10 » 24 мар 2012 15:09

Ти си бил голям касапин. :shock: Добре, че не съм играл футбол с теб. :lol: Аз така и не успях да разбера хората, които идват, за да се забаляват, а ритат останалите (дори техни приятели) и то без дори да получават някакви облаги за това.
Как може да ритнеш човек в главата, защото те е настъпил? :?
[center][wrapimg=]http://store.picbg.net/pubpic/8B/01/339228a163748b01.jpg[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Мнениеот megan fox » 24 мар 2012 15:24

Rivaldo10 написа:Ти си бил голям касапин. :shock: Добре, че не съм играл футбол с теб. :lol: Аз така и не успях да разбера хората, които идват, за да се забаляват, а ритат останалите (дори техни приятели) и то без дори да получават някакви облаги за това.
Как може да ритнеш човек в главата, защото те е настъпил? :?

А от какъв зор ме е настъпил? Аз не ходя никого да настъпвам безпричинно, защо другите трябва да настъпват мен, че и да е безнаказано? Каквото си надробиш това ще сърбаш.
[center][wrapimg=]http://prikachi.com/images/992/5272992M.jpg[/wrapimg]
Barcelona - Mes que un club[/center]

Потребителски аватар
sl321

Мнениеот sl321 » 24 мар 2012 15:52

Аз пък никога не съм ритал,но задържам или бутам играч,но като цяло гледам и да не го бутам.Последния път когато стана контузия на едно момче с което играхме беше,след като беше бутнат ( не от мен в случая) и като полетя към мрежата отстрани на изкуственото игрище ,хем се удари хем се раздра,добре че не си извади очите.По скоро от тактическа гледна точка да задържиш някой както и да е.Това дето го разправя МФ въобще не го разбирам,ама той си знае.
Само знам че един човек дето разправя че само той е трепал другите а него не са го били ( става въпрос за бой) ,леко преувеличава или направо си лъже.
И тука така.Той блъскал ритал и другите сигурно са го гледали.Ами ще ме ритнеш нарочно и аз ще те ритна,да не говорим да ме ритнеш в главата докато си връзвам връзките.И то кво става? Бой.Ние говорим за футбол.
http://www.eridubet.com
Доста блогове с типстъри на едно място.

Върни се в “Футбол - Свят”