Примера дивисион vs Висшата Лига
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Примера дивисион vs Висшата Лига
Първия мач не трябваше да се играе ...
Ами виж понятията "твърдост" и "грубост" са доста субективни, точно като "красотата". За един човек едно нещо е красиво, за друг друго. Всеки си има свои разбирания, предпочитания и вкусове. Ти можеш ли да посочиш къде точно е границата м/у "твърдост" и "грубост", но така да я посочиш, че да е общовалидна тази граница, а не само спрямо твоето субективно мнение? Не, такава граница реално не може да се постави, за да бъде тя общо валидна, сигурен съм, че за феновете на Стоук Сити примерно, че и техните играчи не играят грубо, а твърдо..., така че всичко опира до това кой къде ще сложи границата м/у тези две понятия. За мен лично границата е доста ниско разположена, т.е. сравнително рано през моите очи твърдата игра прераства в груба игра. Но не смятам, че това нещо е показателно дали разбирам или не от футбол. Все едно да ми кажеш, че нищо не разбирам от Ф1, защото неодобрявам дългогодишната практика на Ферари да имат водещ пилот и втори пилот + да използват отборни заповеди. - това най-общо казано е въпрос на вкус, а не мерило за това колко и какви познания имаш в дадена сфера.
Стан,гледаш по най-лесният начин да се отклониш от същината на въпроса,вмъквайки известна доза субективизъм...
през моите очи твърдата игра прераства в груба игра.
С това твърдение ти си противоречиш доста сериозно,защото първо казваш,че за теб твърдата игра е груба игра,а след това твърдиш,че твърдата игра прераствала в груба....
В никакъв случай не съм искал да те засягам,просто ми се стори крайно абсурдно за човек като теб,който има претенции,че разбира футболната игра-да твърди,че твърда и груба игра са едно и също нещо!
Вероятно доста рядко и играеш футбол,за да си на това мнение,но това вече е отделен въпрос.
И за финал,ще ти отговоря на въпроса къде е границата между твърдостта и грубостта(конкретно във футбола)-просто няма такава,защото двете понятия са крайно противоположни

Alexx написа:Първия мач не трябваше да се играе ...
Перфектен отговор, колега! Колко изчерпателно! Браво!
Само ,че не разбрах защо първият полуфинал не е трябвало да се играе?!

Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.
Alexx написа:Първия мач не трябваше да се играе ...
Айде почнаха се оправданията...
[rimg]http://store.picbg.net/pubpic/11/55/5d27f598c4191155.jpg[/rimg]

And it's Arsenal,
Arsenal FC,
We're by far the greatest team,
The world has ever seen!
Arsenal FC,
We're by far the greatest team,
The world has ever seen!
Между твърдата и грубата игра, разликата по някога е части от секундата.Според мен, ако има разлика ,то това е в намерението.При твърдата футболиста няма намерение да ритне противника ,докато в грубата си го прави умишлено.Но и да нямаш намерение и го направиш все едно.Крайният резултат е един същи.
smoothc написа:Ами виж понятията "твърдост" и "грубост" са доста субективни, точно като "красотата". За един човек едно нещо е красиво, за друг друго. Всеки си има свои разбирания, предпочитания и вкусове. Ти можеш ли да посочиш къде точно е границата м/у "твърдост" и "грубост", но така да я посочиш, че да е общовалидна тази граница, а не само спрямо твоето субективно мнение? Не, такава граница реално не може да се постави, за да бъде тя общо валидна, сигурен съм, че за феновете на Стоук Сити примерно, че и техните играчи не играят грубо, а твърдо..., така че всичко опира до това кой къде ще сложи границата м/у тези две понятия. За мен лично границата е доста ниско разположена, т.е. сравнително рано през моите очи твърдата игра прераства в груба игра. Но не смятам, че това нещо е показателно дали разбирам или не от футбол. Все едно да ми кажеш, че нищо не разбирам от Ф1, защото неодобрявам дългогодишната практика на Ферари да имат водещ пилот и втори пилот + да използват отборни заповеди. - това най-общо казано е въпрос на вкус, а не мерило за това колко и какви познания имаш в дадена сфера.
Стан,гледаш по най-лесният начин да се отклониш от същината на въпроса,вмъквайки известна доза субективизъм...през моите очи твърдата игра прераства в груба игра.
С това твърдение ти си противоречиш доста сериозно,защото първо казваш,че за теб твърдата игра е груба игра,а след това твърдиш,че твърдата игра прераствала в груба....
В никакъв случай не съм искал да те засягам,просто ми се стори крайно абсурдно за човек като теб,който има претенции,че разбира футболната игра-да твърди,че твърда и груба игра са едно и също нещо!
Вероятно доста рядко и играеш футбол,за да си на това мнение,но това вече е отделен въпрос.
И за финал,ще ти отговоря на въпроса къде е границата между твърдостта и грубостта(конкретно във футбола)-просто няма такава,защото двете понятия са крайно противоположни
Ами както казах за мен границата е доста ниска, т.е. автоматично твърадта игра става груба игра.
Вече рядко играя футбол да, преди играех през ден и винаги съм бил ГРУБ играч! Играех само ЦЗ или ДБ и играех на принципа топка минава човек не! Реша ли да те покося не ме спира нито картон, нито нищо, просто ако трябва ще пробягам половината терен ще скоча и ще те изритам в главата (примерно). Защо? След първото по-грубо влизане на съперников играч към мой съотборник почвах да чупя крайници и съм чупил ръце и крака не веднъж и два пъти! В училище имах много проблеми с това нещо, но никога не ми е пукало. Накрая всички се научиха да играят супер чисто срещу нас, защото в противен случай за тях следващата ужасно много болка. Ритал съм хора в главата докато са се навели да си вържат връзките, само задето са ме настъпили минутка по-рано, дори и да било неумишлено! Ритал съм дори съотборници затова, че са се сблъскали с мен...

А най-забавната част бе, че винаги бях в отбора на училището, в 90% от мачовете бях гонен с червен картон, но на мен повече от един ЧК не могат да ми дадът, но аз мога да продължа да вилнея на терена и след него и просто да контузвам умишлено съперниковите играчи...

Та както казах за мен твърдата игра е груба игра. Едно едничко грубо нарушение да има за целият мач за мен мача вече е груб! Мечтая за деня, когато ще видя футболен мач без нито едно нарушение за целите 90 минути. На мач на Барса съм ставал свидетел как за целият мач имаше извършени едва 4 нарушения, нито едно от тях не бе грубо, а тактически нарушения в центъра. Ако всички играеха така футбола щеше да бъде доста по-интересен лично за мен.

[center][wrapimg=]http://prikachi.com/images/992/5272992M.jpg[/wrapimg]
Barcelona - Mes que un club[/center]
Ти си бил голям касапин.
Добре, че не съм играл футбол с теб.
Аз така и не успях да разбера хората, които идват, за да се забаляват, а ритат останалите (дори техни приятели) и то без дори да получават някакви облаги за това.
Как може да ритнеш човек в главата, защото те е настъпил?

[center][wrapimg=]http://store.picbg.net/pubpic/8B/01/339228a163748b01.jpg[/wrapimg][/center]
Rivaldo10 написа:Ти си бил голям касапин.Добре, че не съм играл футбол с теб.
Аз така и не успях да разбера хората, които идват, за да се забаляват, а ритат останалите (дори техни приятели) и то без дори да получават някакви облаги за това.
А от какъв зор ме е настъпил? Аз не ходя никого да настъпвам безпричинно, защо другите трябва да настъпват мен, че и да е безнаказано? Каквото си надробиш това ще сърбаш.
[center][wrapimg=]http://prikachi.com/images/992/5272992M.jpg[/wrapimg]
Аз пък никога не съм ритал,но задържам или бутам играч,но като цяло гледам и да не го бутам.Последния път когато стана контузия на едно момче с което играхме беше,след като беше бутнат ( не от мен в случая) и като полетя към мрежата отстрани на изкуственото игрище ,хем се удари хем се раздра,добре че не си извади очите.По скоро от тактическа гледна точка да задържиш някой както и да е.Това дето го разправя МФ въобще не го разбирам,ама той си знае.
Само знам че един човек дето разправя че само той е трепал другите а него не са го били ( става въпрос за бой) ,леко преувеличава или направо си лъже.
И тука така.Той блъскал ритал и другите сигурно са го гледали.Ами ще ме ритнеш нарочно и аз ще те ритна,да не говорим да ме ритнеш в главата докато си връзвам връзките.И то кво става? Бой.Ние говорим за футбол.
Само знам че един човек дето разправя че само той е трепал другите а него не са го били ( става въпрос за бой) ,леко преувеличава или направо си лъже.
И тука така.Той блъскал ритал и другите сигурно са го гледали.Ами ще ме ритнеш нарочно и аз ще те ритна,да не говорим да ме ритнеш в главата докато си връзвам връзките.И то кво става? Бой.Ние говорим за футбол.