Примера дивисион vs Висшата Лига

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Re: Примера дивисион vs Висшата Лига

Мнениеот megan fox » 23 мар 2012 13:19

smoothc написа:Стан,ще си позволя да цитирам едно твое мнение от тази тема,писано в началото:
Просто е невъзможно всеки сезон Барса и Реал да газят всичко наред. Това, което стана последните 2 сезона бе изключение, а не обичайно статукво...

Реал Мадрид към днешна дата:28 мача 23 победи 3 равенства 2 загуби 90:25 72 точки.
Барселона към днешна дата:28 мача 20 победи 6 равенстна 2 загуби 82:22 66 точки.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Валенсия:47 точки
Леванте:44 точки
----------------------
Спортинг Хихон:24
Сарагоса:22
-------------------
Изглежда "изключенията" започват да се превръщат в правило,а? ;)

Примера съществува от 1929-а година и да си правим кардинални изводи от последните 2 сезона и половина ми се струва неуместно. Ок, никой не отрича очевидното в момента титлата се оспорва само м/у Барса и Реал. Може би ще бъде така още 2-3 сезона, но после нещата ще се нормализират, защото съгласи се, че това, което правят двата испански гранда не е нормално.
[center][wrapimg=]http://prikachi.com/images/992/5272992M.jpg[/wrapimg]
Barcelona - Mes que un club[/center]

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Мнениеот megan fox » 23 мар 2012 13:24

smoothc написа:
И да, аз не правя разлика м/у "груба" и "твърда" игра. За мен твърдата игра е груба игра!

Звучи доста обезпокоително,за човек който има претенции,че разбира футболната игра... :oops:

Ами виж понятията "твърдост" и "грубост" са доста субективни, точно като "красотата". За един човек едно нещо е красиво, за друг друго. Всеки си има свои разбирания, предпочитания и вкусове. Ти можеш ли да посочиш къде точно е границата м/у "твърдост" и "грубост", но така да я посочиш, че да е общовалидна тази граница, а не само спрямо твоето субективно мнение? Не, такава граница реално не може да се постави, за да бъде тя общо валидна, сигурен съм, че за феновете на Стоук Сити примерно, че и техните играчи не играят грубо, а твърдо..., така че всичко опира до това кой къде ще сложи границата м/у тези две понятия. За мен лично границата е доста ниско разположена, т.е. сравнително рано през моите очи твърдата игра прераства в груба игра. Но не смятам, че това нещо е показателно дали разбирам или не от футбол. :) Все едно да ми кажеш, че нищо не разбирам от Ф1, защото неодобрявам дългогодишната практика на Ферари да имат водещ пилот и втори пилот + да използват отборни заповеди. - това най-общо казано е въпрос на вкус, а не мерило за това колко и какви познания имаш в дадена сфера. :)
[center][wrapimg=]http://prikachi.com/images/992/5272992M.jpg[/wrapimg]
Barcelona - Mes que un club[/center]

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 23 мар 2012 14:57

THE G.A.M.E написа:
megan fox написа:А колкото до въпроса с атракцията това вече е нелепо! И кое й е атрактивното на ВЛ? Дългите 40-50 метра пасове, целящи да достигнат изнесеният напред централен нападател, който в половината случаи е в засада! Това ли? Или свирепите балтии и ритане на средняците? Не мисля!

В Испания има само един стил, този - техничният.
Във Висшата лига има от всичко по-малко ... ;)
Да не говорим за темпото на игра ...
Освен Реал и Барса, другите могат само да мечтаят за темпото, дори и на тимове от долните дивизии на Англия !
Дори да не е привлекателен футболът в даден мач, когато за 1 мин. се направят 3-4 атаки към двете врати, няма как да е скучно.
За разлика от масовката в "Примера", когато понякога за някоя свястна атака, трябва да се чака 10-на мин.
Щото просто отборът, в който е топката решава, че няма смисъл да се изостря дадена ситуация, ако няма поне 3-ма на голова позиция ... :lol:

Разнообразието винаги е по-атрактивно и красиво от еднообразието ...

Тези 2 изречения са доста интригуващи:

"Дори да не е привлекателен футболът в даден мач, когато за 1 мин. се направят 3-4 атаки към двете врати, няма как да е скучно.
За разлика от масовката в "Примера", когато понякога за някоя свястна атака, трябва да се чака 10-на мин."

Да вземеш да обясниш на нас - феновете на Ла Лига какво точно искаш да кажеш. Че лично аз оставам с впечатлението, че фамозните островни средняци си правят по атака на минута, а колегите им от Шампионския полуостров чупят по 10 мин. топката, докато се лутат по горските пътеки, водещи до съперниковата врата. :roll:
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

Потребителски аватар
Los Che
Контакти:

Мнениеот Los Che » 23 мар 2012 15:08

или примерно кога успяха играчи като Давид Силва, Хуан Мата и Агуеро да преминат от приспивния , разиграващ и не атрактивен испански стил в мълниеносния , остър , летящ, атакуващ стил на островитяните ?
От друга страна играчи като Роналдо ІІ Португалски, Франсеск Фабрегас и Форлан още със стъпването на испанска земя забравиха да тичат като коне с капаци.
Нещо в питейната вода на Острова ли има или от Гълфстрийм?
Prefiero desaparecer que ver morir al Valencia: Rubén Baraja.
Como aficionado del Valencia estoy muy feliz.
El ´Guaje´ David Villa
Rino: “Mis jugadores son los mejores del mundo”.

Потребителски аватар
sl321

Мнениеот sl321 » 23 мар 2012 17:05

smoothc написа:
sl321 написа:smoothc Това въобще не е аргумент.В Англия не се дават нарушения за явни такива,а в Испания се дават нарушения освен тогава когато има а и тогава когато не трябва.Демек за щяло и нещяло.

Така ли?! А как си обясняваш внушителното превъзходство в картоните(негативно) за Примера!? :)
Фактите,говорят сами по себе си!

Ами аз съм ти написал отгоре как си го обяснявам.Не четеш ли?
http://www.eridubet.com
Доста блогове с типстъри на едно място.

Потребителски аватар
sl321

Мнениеот sl321 » 23 мар 2012 17:32

THE G.A.M.E написа:
Освен Реал и Барса, другите могат само да мечтаят за темпото, дори и на тимове от долните дивизии на Англия !
Дори да не е привлекателен футболът в даден мач, когато за 1 мин. се направят 3-4 атаки към двете врати, няма как да е скучно.
За разлика от масовката в "Примера", когато понякога за някоя свястна атака, трябва да се чака 10-на мин.
Щото просто отборът, в който е топката решава, че няма смисъл да се изостря дадена ситуация, ако няма поне 3-ма на голова позиция ... :lol:

Ето тук е супер голямото разминаване в разбиранията между фенове на испанския и английския.
Това че английските отбори често губят топката не може да ме впечатли ни най-малко.Напротив,това най-много не ми харесва в Английския футбол.Аз не съдия за бързина на футбола по това колко бързо се сменя притежанието на топката,а по това един отбор колко бързо движи топката без да я загуби.В този показател Испания са толкова напред че няма сравнение с никой и неслучайно испанците мачкат а противниковите отбори гледат.В англия са свикнали че няма проблем да загубят топката защото скоро ще си я върнат и пак ще пробват да атакуват.Само че като се срещнат с отбор който умее да задържа топката ,и са като умрели на терена.Не знаят къде се намират.Тичат като мухи без глави.Къде им е тогава темпото???

Способността дълго да задържаш топката говори за наличие на класа.Също така не виждам нищо лошо в това да изостряш атаката тогава когато има смисъл а не да атакуваш просто ей така, защото нямаш акъл да направиш нещо друго. Разнообразие е един отбор и да задържа топката и да направи някоя контра когато има възможност.Не мисля че е разнообразие двата отбора да си сменят притежанието на топката за 1 мин 3-4 пъти.Това е е липса на футболен интелект ( и спортен та и всякакъв) и липса като цяло на класа.
А тия дето харесват това аз не мога да им се сърдя,но ми е смешно да гледат от гледната точка все едно на силния.Просто защото не е така.Това че Боби Борисов ви налива в главата че английския футбол е с класи над останалия не означава че това е така.. иимаше една тема " Коя е най-красивата жена на света поред вас?" . Ами колко жени като травестити бяха сложени от потребители на форума не е истина.Толкова извратен вкус от моя гледна точка не съм предполагал че може да има.Да ама не! Има.Така че и тук е въпрос на вкус.
http://www.eridubet.com
Доста блогове с типстъри на едно място.

Потребителски аватар
Thug Life
Контакти:

Мнениеот Thug Life » 23 мар 2012 18:03

В Испания се задържа топката, показва се повече техника. В Англия тичат и се ритат, блъскат топката и чакат някой да я засече с глава. За едното ти трябват индивидуални качества и синхрон, а другият стил се практикува и от децата в махалата. Разбира се има и изключения, но като цяло с това са характерни двете първенства. Това е истината ! Барселона го показа ясно на 2 пъти срещу Манчестър Юнайтед - ако умееш да задържаш топката, противниковите футболисти тичат и гонят топката през повечето време, а ако се отвори свободно пространство - последствията са ясни ! Не знам дали е възможно Юнайтед да са толкова ефективни, че в повечето случаи когато все пак са с топката да центрират успешно или да организират контра с бързи пасове. Разбира се и футболистите имат голямо значение, но се видя коя философия е по-успешна !
[rimg]http://store.picbg.net/pubpic/11/55/5d27f598c4191155.jpg[/rimg]

Потребителски аватар
Alexx
Контакти:

Мнениеот Alexx » 23 мар 2012 18:22

sl321 написа:
THE G.A.M.E написа:

Ето тук е супер голямото разминаване в разбиранията между фенове на испанския и английския.
Това че английските отбори често губят топката не може да ме впечатли ни най-малко.Напротив,това най-много не ми харесва в Английския футбол.Аз не съдия за бързина на футбола по това колко бързо се сменя притежанието на топката,а по това един отбор колко бързо движи топката без да я загуби.В този показател Испания са толкова напред че няма сравнение с никой и неслучайно испанците мачкат а противниковите отбори гледат.В англия са свикнали че няма проблем да загубят топката защото скоро ще си я върнат и пак ще пробват да атакуват.Само че като се срещнат с отбор който умее да задържа топката ,и са като умрели на терена.Не знаят къде се намират.Тичат като мухи без глави.Къде им е тогава темпото???

Способността дълго да задържаш топката говори за наличие на класа.Също така не виждам нищо лошо в това да изостряш атаката тогава когато има смисъл а не да атакуваш просто ей така, защото нямаш акъл да направиш нещо друго. Разнообразие е един отбор и да задържа топката и да направи някоя контра когато има възможност.Не мисля че е разнообразие двата отбора да си сменят притежанието на топката за 1 мин 3-4 пъти.Това е е липса на футболен интелект ( и спортен та и всякакъв) и липса като цяло на класа.
А тия дето харесват това аз не мога да им се сърдя,но ми е смешно да гледат от гледната точка все едно на силния.Просто защото не е така.Това че Боби Борисов ви налива в главата че английския футбол е с класи над останалия не означава че това е така.. иимаше една тема " Коя е най-красивата жена на света поред вас?" . Ами колко жени като травестити бяха сложени от потребители на форума не е истина.Толкова извратен вкус от моя гледна точка не съм предполагал че може да има.Да ама не! Има.Така че и тук е въпрос на вкус.

Загубването на топката се дължи именно на това,че отборите се стремят колкото е възможно по-бързо да направят атаката и при по-бързите действия се правят повече грешки ! Колкото до това,че английските отбори нямали шанс срещу отбор който разигравал топката в бавно темпо ти предлагам да си пуснеш мачовете между английските и италианските отбори през 2008 и 2009, както мача между Реал и Ливърпул, Юнайтед и Милан през 2010, Юнайтед срещу Барса през 2008 , както и други мачове стига да сетя. :lol:

Потребителски аватар
Thug Life
Контакти:

Мнениеот Thug Life » 23 мар 2012 19:38

Alexx написа:Колкото до това,че английските отбори нямали шанс срещу отбор който разигравал топката в бавно темпо ти предлагам да си пуснеш мачовете между английските и италианските отбори през 2008 и 2009, както мача между Реал и Ливърпул, Юнайтед и Милан през 2010, Юнайтед срещу Барса през 2008 , както и други мачове стига да сетя. :lol:

Но от 2008-09 стилът на Барса доминира не само клубния, но и футболът на национално ниво.
[rimg]http://store.picbg.net/pubpic/11/55/5d27f598c4191155.jpg[/rimg]

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 23 мар 2012 19:53

Thug Life написа:
Alexx написа:Колкото до това,че английските отбори нямали шанс срещу отбор който разигравал топката в бавно темпо ти предлагам да си пуснеш мачовете между английските и италианските отбори през 2008 и 2009, както мача между Реал и Ливърпул, Юнайтед и Милан през 2010, Юнайтед срещу Барса през 2008 , както и други мачове стига да сетя. :lol:

Но от 2008-09 стилът на Барса доминира не само клубния, но и футболът на национално ниво.

Ти го питай с какво и как точно Манчо надигра Барса през 2008-ма на полуфиналите. ;) Надиграха точно никак, а Барса тогава бяха супер зле.
Той си знае какво последва в следващите две засичания на 2-та отбора. По-хубаво не му напомняй, че бързото темпо на Манчо се състоя в дисциплината "Преследване на топка". ;)
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

Върни се в “Футбол - Свят”