THE G.A.M.E написа:В Испания има само един стил, този - техничният.
Във Висшата лига има от всичко по-малко ...
Да не говорим за темпото на игра ...
Освен Реал и Барса, другите могат само да мечтаят за темпото, дори и на тимове от долните дивизии на Англия !
Дори да не е привлекателен футболът в даден мач, когато за 1 мин. се направят 3-4 атаки към двете врати, няма как да е скучно.
За разлика от масовката в "Примера", когато понякога за някоя свястна атака, трябва да се чака 10-на мин.
Щото просто отборът, в който е топката решава, че няма смисъл да се изостря дадена ситуация, ако няма поне 3-ма на голова позиция ...
Разнообразието винаги е по-атрактивно и красиво от еднообразието ...
Ето тук е супер голямото разминаване в разбиранията между фенове на испанския и английския.
Това че английските отбори често губят топката не може да ме впечатли ни най-малко.Напротив,това най-много не ми харесва в Английския футбол.Аз не съдия за бързина на футбола по това колко бързо се сменя притежанието на топката,а по това един отбор колко бързо движи топката без да я загуби.В този показател Испания са толкова напред че няма сравнение с никой и неслучайно испанците мачкат а противниковите отбори гледат.В англия са свикнали че няма проблем да загубят топката защото скоро ще си я върнат и пак ще пробват да атакуват.Само че като се срещнат с отбор който умее да задържа топката ,и са като умрели на терена.Не знаят къде се намират.Тичат като мухи без глави.Къде им е тогава темпото???
Способността дълго да задържаш топката говори за наличие на класа.Също така не виждам нищо лошо в това да изостряш атаката тогава когато има смисъл а не да атакуваш просто ей така, защото нямаш акъл да направиш нещо друго. Разнообразие е един отбор и да задържа топката и да направи някоя контра когато има възможност.Не мисля че е разнообразие двата отбора да си сменят притежанието на топката за 1 мин 3-4 пъти.Това е е липса на футболен интелект ( и спортен та и всякакъв) и липса като цяло на класа.
А тия дето харесват това аз не мога да им се сърдя,но ми е смешно да гледат от гледната точка все едно на силния.Просто защото не е така.Това че Боби Борисов ви налива в главата че английския футбол е с класи над останалия не означава че това е така.. иимаше една тема " Коя е най-красивата жена на света поред вас?" . Ами колко жени като травестити бяха сложени от потребители на форума не е истина.Толкова извратен вкус от моя гледна точка не съм предполагал че може да има.Да ама не! Има.Така че и тук е въпрос на вкус.