Поклон пред кралете на Африка - Замбия !
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Поклон пред кралете на Африка - Замбия !
Как може все такива слаби отбори без звезди да печелят то турнира . 

-
- Контакти:
Хайде изкарахте ги новите световни звезди. А тренера им го изкарахте новия Бог на футбола. Наивно е.. и прекалено.
Иначе мен адски ми е гот, че Замбия е шампион. Бях за тях още откакто видях кои отбори отпадат и кои се класират на турнира. Признавам, не съм очаквал наистина да стане, просто ми се искаше. А то па взе че стана, яко!
Замбия спечели просто защото играят нахъсано, задружно, и това е така донякъде именно заради липсата на ИМЕНА. Ролята на треньора им е не толкова стратегията, колкото умението да ги надъха до дупка.
Може би при други обстоятелства все пак Замбия нямаше да има шанс, но на това издание на турнира липсваха много големи (за Африка) отбори и Замбия ПЕРФЕКТНО използва шанса си. И липсата на Египет и Нигерия примерно никак не омаловажава успеха им, получиха шанса, направиха каквото трябва и са континентален шампион.
Лично аз се надявам лека полека там да се изгради още един силен отбор от Африка.. но ще видим.
Между другото видях един коментар тук, че в България биха могли да привлекат играчи от Замбия или подобни страни, тъй като хем са евтини, хем имат ниски финансови изисквания, а не са лоши като игра (такъв беше смисъла на коментара).
Аз съм напълно съгласен, но 1 играч примерно на Замбия дойде ли тук, той има само 2 възможности:
Веднага щом го забележат на запад, дори и по-скромен отбор да го поиска, той трябва да се омита оттук. Иначе рискува да стане поредния талант, дал фира играейки в българското първенство, загубен за големия футбол.
Защото за съжаление и да ни паднат такива играчи, сме майстори да ги превърнем в копия на родните манекени.
Иначе мен адски ми е гот, че Замбия е шампион. Бях за тях още откакто видях кои отбори отпадат и кои се класират на турнира. Признавам, не съм очаквал наистина да стане, просто ми се искаше. А то па взе че стана, яко!
Замбия спечели просто защото играят нахъсано, задружно, и това е така донякъде именно заради липсата на ИМЕНА. Ролята на треньора им е не толкова стратегията, колкото умението да ги надъха до дупка.
Може би при други обстоятелства все пак Замбия нямаше да има шанс, но на това издание на турнира липсваха много големи (за Африка) отбори и Замбия ПЕРФЕКТНО използва шанса си. И липсата на Египет и Нигерия примерно никак не омаловажава успеха им, получиха шанса, направиха каквото трябва и са континентален шампион.
Лично аз се надявам лека полека там да се изгради още един силен отбор от Африка.. но ще видим.
Между другото видях един коментар тук, че в България биха могли да привлекат играчи от Замбия или подобни страни, тъй като хем са евтини, хем имат ниски финансови изисквания, а не са лоши като игра (такъв беше смисъла на коментара).
Аз съм напълно съгласен, но 1 играч примерно на Замбия дойде ли тук, той има само 2 възможности:
Веднага щом го забележат на запад, дори и по-скромен отбор да го поиска, той трябва да се омита оттук. Иначе рискува да стане поредния талант, дал фира играейки в българското първенство, загубен за големия футбол.
Защото за съжаление и да ни паднат такива играчи, сме майстори да ги превърнем в копия на родните манекени.
[center]
[/center]

- Avanti_Ragazzi
- Контакти:
На мен това което ми направи невероятно впечатление от този отбор беше играта като тактика. Невероятна тактическа грамотност и игра в този отбор. Да хванеш 19, 20 или 22 годишни момчета и то от Африка и да ги научиш на тактическа постройка без нито един да греши е невероятно. Този отбор правеше всичко което трябва да прави един футболен отбор в 2012 година. Зониране - правилна зонова игра, правилно преливане на зоните, правилно групиране, прегрупиране, правилно изнасяне на топката, групиране във фаза на статични положения и в атака, и в защита. Липса на каквато и да е паника и прекалена индивидуалност в играта!!!!
Искам да попитам нашите велики треньори в България как може 20 годишни момчета от Замбия да бъдат научени да играят ПРАВИЛЕН СЪВРЕМЕНЕН ФУТБОЛ, а тези в България не!!! За българските футболисти думи като зони, групиране ,прегрупиране са НАУЧНА ФАНТАСТИКА. Лошото е, че за 95% от треньорите в България СЪЩО!!!
Искам да попитам нашите велики треньори в България как може 20 годишни момчета от Замбия да бъдат научени да играят ПРАВИЛЕН СЪВРЕМЕНЕН ФУТБОЛ, а тези в България не!!! За българските футболисти думи като зони, групиране ,прегрупиране са НАУЧНА ФАНТАСТИКА. Лошото е, че за 95% от треньорите в България СЪЩО!!!
[center][wrapimg=]http://prikachi.com/images/742/9410742s.png[/wrapimg][/center]
[center]Чардар, Ловеч, Микре, кои сте всъщност вие? Знаем, че сте само фенове на Литекс! Фенове на Литекс шаляляля, ооо фенове на Литекс шаляляляла![/center]
[center]Чардар, Ловеч, Микре, кои сте всъщност вие? Знаем, че сте само фенове на Литекс! Фенове на Литекс шаляляля, ооо фенове на Литекс шаляляляла![/center]
- barcelona95
- Контакти:
;) Честито на Замбия , заслужиха си победата
Последна промяна от barcelona95 на 13 фев 2012 10:13, променено общо 1 път.

-
- Контакти:
Виж сега, тия 20 годишни момчета излизат да играят, а на дискотека ходят ако вземат някоя купа. Така е думата де..
А тука играчите ходят на дискотека, а играят ако ги е пуснал махмурлука на другия ден.
А тука играчите ходят на дискотека, а играят ако ги е пуснал махмурлука на другия ден.
[center]
[/center]

Жалко, аз исках да спечелят ония дето на знамето им има АК-47 и им е национален зимвол, май Зимбабве беше

Sisi 1914 написа:1/8 Финалите, в един мач се излъчваше победител или в два?
PIMP написа:Жалко, аз исках да спечелят ония дето на знамето им има АК-47 и им е национален зимвол, май Зимбабве беше![]()
Мозамбик

[rimg]https://dl.dropboxusercontent.com/u/31972793/androidbg/10628155_946991171983886_3440970175867167846_n.jpg[/rimg]
- Udoji90
- Контакти:
И от мен поздравления към Замбия, макар че Кот д'Ивоар ми е любимият отбор в Африка. "Медните куршуми" показаха що е колективен дух.
Valencia, Arsenal, Pink Floyd, Alice In Chains...
Бряг на Слоновата кост играха през цялото първенство не като отбор. Те залагаха изключително на индивидуалните качества и вчера ясно се видя- никаква идея как може да спечелят в редовното време и продълженията. Преди всяка дузпа даваха Жервиньо... то цял свят разбра, че когато и да бие дузпата, тя ще бъде профукана от него.
Замбия заложи на отборния дух, на принципа "Един за всички- всички за един". Треньорът успяваше да ги надъха, когато бяха уплашени и най-важното- слушаха го.
Футболът е отборна игра, но футболистите от Бряг на Слоновата кост нали играят все в големи и известни отбори, надмено подходиха и влязоха в мача. И резонно си го загубиха.
Замбия заложи на отборния дух, на принципа "Един за всички- всички за един". Треньорът успяваше да ги надъха, когато бяха уплашени и най-важното- слушаха го.
Футболът е отборна игра, но футболистите от Бряг на Слоновата кост нали играят все в големи и известни отбори, надмено подходиха и влязоха в мача. И резонно си го загубиха.
...по лицето ми усмивката е трайна, щото на сърцето ми не пише MADE IN CHINA !!!
1912
1912