Октопода действал от Сингапур и Източна Европа
Поредната масирана акция в Италия срещу уреждането на футболни мачове доведе до арестите на 17 футболисти. Сред имената на задържаните се открояват тези на бившия капитан на Аталанта Кристиано Дони, който участва с Италия на световното първенство през 2002 година (снимка №2), и някогашният бранител на Интер и Парма Луиджи Сартор, който също има няколко мача за "Скуадра адзура". Дони си имаше подобни проблеми и през лятото, когато получи забрана да не играе футбол през следващите 3,5 години. Нa 38-годишния халф е забранено да говори с адвокат през първите 24 часа от арестуването. Сред задържаните са още Алесандро Дзамперини от Равена, Карло Джервазони от Пиаченца и Филипо Коробио от Специя. В акцията са участвали полицейски екипи от Кремона, Бреша, Болоня и Централното полицейско звено. Заповедта за арест е дошла от затвора в Кремона. Всичко е резултат от втората част на операция "Последно залагане" на спец службите в града в областта Ломбардия. В резултат на първата част вече имаше 16 прибрани зад решетките. Сегашните 17 също ще бъдат изправени пред съда, за да отговарят за уреждането на мачове. Според италианските медии организацията е била дирижирана от Сингапур, а е имало и оперативно бази в Източна Европа. Залаганията са ставали предимно в заложни къщи в Азия, за които се смятало, че са безопасни за схемата. Целта е била да бъдат манипулирани резултатите от дадени срещи на Апенините. Става дума за сезон 2009/10 и 2010/11 от Серия "Б".
Припомняме, че заради доказване на уреждане на няколко мача през миналия сезон Аталанта започна новия шампионат в Серия "А" с актив от минус 6 точки. Освен капитана Дони първоначално санкция отнесе и бранителят на бергамаските Томас Манфредини, но впоследствие наказанието му от 3,5 години бе отменено и в момента той се състезава с черно-синия екип. В летния скандал бе замесен и славният нападател на Лацио и участник с Италия на световните финали в САЩ през 1994 Джузепе Синьори, който трябва да седи далеч от футбола през следващите пет години.
http://www.sportal.bg/news.php?news=340810
17 арести в калчото
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: 17 арести в калчото
Страшна работа е в Итали-е
ЛЕВСКИ, ОЛЕ, СВОБОДА ОТ МУТРИТЕ!
tochavos написа:
Предпочитам ЦСКА с историята на Литекс, пред помийна яма с 30 титли.

tochavos написа:
Предпочитам ЦСКА с историята на Литекс, пред помийна яма с 30 титли.

Не ги бива в уреждането на мачове... тука никой не може да ги хване 

ВЪН НЕКАДЪРНИЦИТЕ ГОНЗО И БАТКОВ!!!
Завинаги оставам аз ЛЕВСКАР,
верен на отбора си докрай!
Аз неще го предада,
за нищо на света,
за ЛЕВСКИ аз на вичко съм готов!
ТИ ПИ ЛИ СИ СИРОПА? НЕ БЪДИ ПО-БАВЕН ОТ ДРУГИТЕ, ДОКТОРА ЧЕРПИ!!!
Завинаги оставам аз ЛЕВСКАР,
верен на отбора си докрай!
Аз неще го предада,
за нищо на света,
за ЛЕВСКИ аз на вичко съм готов!
ТИ ПИ ЛИ СИ СИРОПА? НЕ БЪДИ ПО-БАВЕН ОТ ДРУГИТЕ, ДОКТОРА ЧЕРПИ!!!
Hello for all. Gradually growing old, even though I am a 23-year-old lady, I feel more and more chilly in cold winter, I can’t make myself seem gracious without warm down jackets women down coats and winter women boots. Every time I go to shopping, I see others wear thin clothes, comparing with a totally different I, who is always in Isabel Marant dress, Diesel coats and ugg boots winter women boots, I will sneer myself that I am an elderly woman.
winter women boots, http://www.downcoatsandjackets.com, down coats, women boots
winter women boots, http://www.downcoatsandjackets.com, down coats, women boots