Ливърпул пали искрата на ТВ революция в Англия
Ливърпул е готов да преговаря индивидуално за прават на излъчване на мачовете си зад граница. Това е ход, който може да предизвика революция във Висшата лига.
Настоящият телевизионен договор на лигата на стойност 1,4 млрд паунда изтича през 2013 г.
Понастоящем телевизионните права са разпределени поравно между 20-те клуба от Премиършип.
Изпълнителният директор на Ливърпул Йън Айър обаче смята, че неговият клуб е готов да действа самостоятелно, за да не изостава от европейските гиганти като Реал Мадрид и Барселона.
"При цялото ни уважение към колегите ни от Висшата лига, ако си фен на Болтън в Болтън, тогава се абонираш за "Скай", за да гледаш Болтън. Всеки получава това, каза Айър. - По същия начин, ако си фен на Ливърпул в Ливърпул, се абонираш. В Куала Лумпур обаче никой не се абонира за Астро или ESPN да гледа Болтън. Или ако има такива, те са малко. Основната група се абонира да гледа Ливърпул, Манчестър Юнайтед, Челси или Арсенал."
"Така че, риторично пита босът, - правилно ли е международните права да са поделени поравно между клубовете? Някои хора биха казали, че всички трябва да сме на пазара, за да накараме това да се случи, но не зависи ли всичко откъде идват приходите и кой отбор искат да гледат хората? Ние знаем, че това сме ние и останалите. На определен етап със сигурност със сигурност ще поискаме ребалансиране на това, защото иначе изоставаме от другите големи европейски клубове."
Например през 2006 г. Реал Мадрид подписа договор за телевизионните си права в Испания на стойност 1 млрд паунда за седем години.
Ливърпул обаче е доволен от настоящия договор за домашната сцена, който също е поделен поравно между 20-те клуба. Айър иска разрастване на външния пазар.
Червените се радват на култова подкрепа в Далечния Изток и Айър казва: "Ако Реал Мадрид, Барселона или останалите големи европейски клубове имат наистина възможността да реализират международния си медиен потенциал, къде остават Ливърпул и Ман Юнайтед? Целият феновен на Висшата лига може да бъде застрашен. Ако Барселона и Реал стават все по-големи и генерират все повече приходи, тогава топиграчите ще отиват все в тази посока. Това е дебат, който трябва да се състои".
Ливърпул пали искрата на ТВ революция в Англия
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Ливърпул пали искрата на ТВ революция в Англия
Алчни глупаци !!! Болтън бие Ливърпул заради причината , че взимат добри пари от билети и ТВ права . Ще стане като във Испания 30 точки разлика .... А сега за феновете на Барса и Реал - те разбира се ще кажат , че и във Англия доминират 2 отбора . НО колко са играчите , които двата по-силни отбора са купили от следжащите 3 -4 ???? За последните 10 години . И колко във Испания ?
Едно е да купуваш звезди , друго е да ги купуваш звездите на преки конкуренти ?
- plovdivram
- Контакти:
Според мен, не е много далеч времето, когато такива отбори с фенска маса по целият свят и един вид неограничени финансови възможности във футбола ще си се отделят в някаква Суперлига или най-малкото ще започнат да мислят в тази насока...

DmG написа:Алчни глупаци !!! Болтън бие Ливърпул заради причината , че взимат добри пари от билети и ТВ права . Ще стане като във Испания 30 точки разлика .... А сега за феновете на Барса и Реал - те разбира се ще кажат , че и във Англия доминират 2 отбора . НО колко са играчите , които двата по-силни отбора са купили от следжащите 3 -4 ???? За последните 10 години . И колко във Испания ?
Това е така, но проблема се дължи най-вече в това,че Барса и Реал са доста пред английските грандове, въпреки, че английското първенство има повече конкуренция (примерно от 6тия до 3тия в Англия е по-добър от този в Испания). Просто се правят опити да достигане на двата испански гранда.
Alexx написа:
Това е така, но проблема се дължи най-вече в това,че Барса и Реал са доста пред английските грандове, въпреки, че английското първенство има повече конкуренция (примерно от 6тия до 3тия в Англия е по-добър от този в Испания). Просто се правят опити да достигане на двата испански гранда.
То е ясно , че това е целта , но да не развалят ВЛ . ШЛ става за гледане след групите , Докато ВЛ през цялата година !
plovdivram написа:Според мен, не е много далеч времето, когато такива отбори с фенска маса по целият свят и един вид неограничени финансови възможности във футбола ще си се отделят в някаква Суперлига или най-малкото ще започнат да мислят в тази насока...
според мен не е много далеч времето,когато ще спра да гледам изобщо помията наречена "футбол".помнете ми думата,че не е далеч времето,когато идиотите в уефа ще махнат шибаните групи и ще се върне добрата стара схема на директна елиминация още от 1-ви кръг.Тогава и само тогава няма да гледаме всяка година един и същи финал и полуфинали.Много хора плюят,аз обаче дълбоко уважавам финала м/у порто и монако ,ако не се лъжа.това беше част от истинския футбол.просто двата най-добри в съответната година стигнаха до финал.
Praemonitus – praemunitus (от латински: „Предупреденият е въоръжен”)
Иванков за първата тренировка в Бурса: 15 000 турци скандираха името ми, почувствах се като на "Герена".
Иванков за първата тренировка в Бурса: 15 000 турци скандираха името ми, почувствах се като на "Герена".
fcw написа:plovdivram написа:Според мен, не е много далеч времето, когато такива отбори с фенска маса по целият свят и един вид неограничени финансови възможности във футбола ще си се отделят в някаква Суперлига или най-малкото ще започнат да мислят в тази насока...
според мен не е много далеч времето,когато ще спра да гледам изобщо помията наречена "футбол".помнете ми думата,че не е далеч времето,когато идиотите в уефа ще махнат шибаните групи и ще се върне добрата стара схема на директна елиминация още от 1-ви кръг.Тогава и само тогава няма да гледаме всяка година един и същи финал и полуфинали.Много хора плюят,аз обаче дълбоко уважавам финала м/у порто и монако ,ако не се лъжа.това беше част от истинския футбол.просто двата най-добри в съответната година стигнаха до финал.
+1 напълно те подкрепям !
Фен на Ливърпул и Атлетико Мадрид
YNWA
YNWA
fcw написа:plovdivram написа:Според мен, не е много далеч времето, когато такива отбори с фенска маса по целият свят и един вид неограничени финансови възможности във футбола ще си се отделят в някаква Суперлига или най-малкото ще започнат да мислят в тази насока...
Напълно съм съгласен с теб- спомням си времена когато италианския и испанския шампион са се срещали в първия или втория кръг на КЕШ и от страна участваше 1 отбор,но за съжаление тези времена отминаха. Сега основната идея е повече мачове - повече пари , повече пари за УЕФА и повече пари за клубовете. Футбола отдавна е много повече бизнес отколкото спортна игра,а бизнеса са има свои правила и често те нямат много допирни точки с честната игра.
Спомням си времената когато на СП играеха 16 отбора ,а на ЕП - 4 . Всичко се прави за пари. цялата ШЛ в сегашния и формат беше направена за да се избегне създаването на някаква Суперлига на най-богатите клубове, не че ШЛ де факто не е лига на най-богатите. Но е малко по-завоалирана.
Най-вероятно рано или късно ще се създаде нещо като европейски футболен вариант на НБА.
Всички скочиха на Ливърпул за ТВ-правата
Дори и грандовете Арсенал и Челси не са съгласни да се премахне колективното договаряне на правата
Вчерашното изказване на Ливърпул, че иска индивидуални сделки за ТВ-правата, които да донесат много повече пари на големите клубове, не бе посрещнато добре.
Логично представители на по-малките клубове реагираха бурно, като босът на Уигън заяви, че това би разрушило Висшата Лига. Очакванията обаче бяха, че поне грандовете ще подкрепят Ливърпул, тъй като те също биха се облагодетелствали от това.
Изненадващо обаче Арсенал и Челси се противопоставиха на тази идея и защитиха сегашната система с колективно договаряне на ТВ-правата.
"Стабилността на Висшата Лига по отношение на приходите, е една от силите на първенството ни", коментира изпълнителният директор Айвън Газидис пред вестник Сън.
"Ако погледнем в Испания , техните проблеми, особено в сегашния икономическия климат, са изострени заради факта, че те нямат солидарност".
"Това поставя собствениците на по-малки испански клубове под невероятен натиск и вреди на футбола там".
От Челси също се изказаха в защита на сегашния модел.
"Подкрепяме Висшата Лига по този въпрос и искаме да продължим със сегашния начин, който продава ТВ-правата колективно", заяви говорител на сините пред вестник Гардиан.
Дори и грандовете Арсенал и Челси не са съгласни да се премахне колективното договаряне на правата
Вчерашното изказване на Ливърпул, че иска индивидуални сделки за ТВ-правата, които да донесат много повече пари на големите клубове, не бе посрещнато добре.
Логично представители на по-малките клубове реагираха бурно, като босът на Уигън заяви, че това би разрушило Висшата Лига. Очакванията обаче бяха, че поне грандовете ще подкрепят Ливърпул, тъй като те също биха се облагодетелствали от това.
Изненадващо обаче Арсенал и Челси се противопоставиха на тази идея и защитиха сегашната система с колективно договаряне на ТВ-правата.
"Стабилността на Висшата Лига по отношение на приходите, е една от силите на първенството ни", коментира изпълнителният директор Айвън Газидис пред вестник Сън.
"Ако погледнем в Испания , техните проблеми, особено в сегашния икономическия климат, са изострени заради факта, че те нямат солидарност".
"Това поставя собствениците на по-малки испански клубове под невероятен натиск и вреди на футбола там".
От Челси също се изказаха в защита на сегашния модел.
"Подкрепяме Висшата Лига по този въпрос и искаме да продължим със сегашния начин, който продава ТВ-правата колективно", заяви говорител на сините пред вестник Гардиан.